Shoptalk december 2015
st-sydkorset
Sydkorsets 30-årsjubileum
Frimurarlogen Sydkorset i Fuengirola firade sitt 30-årsjubileum lördagen den 14 november. Utan att överdriva var intresset för kvällen stort. Utöver ledande Frimurare med sällskap från både Spanien och Skandinavien kom det gäster från åtta olika loger.
Till själva 30-årsjubileet, som hölls som en ”Festloge med Damer” kom 93 deltagare. De anlände i en jämn ström mellan kl. 17-18 till The Masonic Center i Los Boliches. Vid ankomsten hälsades gästerna välkomna av logens Ordförande Mäster, Hans Schimmelmann. Här blev de väl mottagna och deltagarna som kom från Spanien, Sverige, Danmark, Norge och Finland fick möjlighet att träffa gamla vänner – och skapa nya kontakter.  
Därefter tog deltagarna plats i Logesalen. Det är sannerligen en konst att få plats med så många människor i en så förhållandevis lite sal. Men med god planering går det. Salen var festdekorerad och alla fick en trevlig upplevelse. En person blev sjuk och så testades även den utarbetade säkerhetsplanen, vilken fungerade mycket bra. Logens Ceremonimästare styrde kvällen praktiskt med en stor portion humor.
Efter den rituella Logefest kördes samtliga festdeltagare till restaurangen Avanto i La Cala/Torrenueva, där det bjöds på cava och kanapéer. Det serverades en utsökt galamiddag med tillhörande viner. Det hölls tal och lästes upp en hälsning från den spanska Stormästaren. Under middagen hördes det även lugn musik och därefter stämdes det upp till dans. Nu fick kvällens deltagare, unga som gamla, möjlighet att svänga de lurviga.
Logebröderna var klädda i frack och damerna i därtill passande festkläder. Det var en härlig och minnesvärd upplevelse.
Festen slutade strax efter kl. 01 på natten varefter det anordnades busstransport tillbaka till Logen via de hotell där gästerna bodde och vid ca kl. 02 var alla hemma igen.
Fototekst:
Gäster från när och fjärran kom till festen.
Fototekst: Ordförande Mäster (th) och före detta Assisterande Stormäster tog emot gästerna.
(Foton: Fotomadsen.dk)

st-glogg
Julförberedelser i Ewalds Matbutik
Julen står för dörren med sina dofter, smaker och sin stämning. Det är en härlig högtid fylld av välvilja, god mat och en hel värld av traditioner.
Ewalds matbutik på tåggatan i Los Boliches bågnar under julens delikatesser, hos dem hittar du ingredienserna till din traditionella skandinaviska jul: glögg i sju sorter (svensk, dansk och finsk julglögg) samt julkaffe. Och pepparkakor med sina speciella aromer skapar julstämning även här i Spanien. Dessutom finns julgodis, chokladpraliner och risgrynsgröt med kanel, som också alla är viktiga jultraditioner, för både stora och små.
Sillhyllorna hos Ewalds är som alltid välfyllda med de läckraste skandinaviska sillsorterna, gravad och kallrökt lax från Danmark, Lutfisk från Norge och även i år kommer de att kunna erbjuda färsk varmrökt lax.
För många är snapsen en självklarhet på julbordet och du hittar säkert ditt favoritmärke i Ewalds sortiment: O.P Andersson och Skåne akvavit från Sverige, Linie och Gamle Opland från Norge, Taffel och Jubileum från Danmark.
Dessutom, för den som önskar sig något riktigt exotiskt på julbordet kan Ewalds erbjuda renkött från Lappland.
Till julskinkan kan de erbjuda förmånliga italienska, australienska och sydafrikanska kvalitets bag-in-box-viner, praktiskt under julhelgen då man inte vill anstränga sig med att bära vinflaskor. Och till kaffet vore det väl inte så dumt med den finaste Renault VSOP cognac eller en hjortronlikör.
Ewalds matbutik önskar alla kunder en riktigt God och Fröjdefull Jul.
Butiken på tåggatan i Los Boliches har öppet vardagar kl. 10.00–19.00, lördagar kl. 10.00–15.00 och julafton kl. 9.00–13.00.
Alla är hjärtligt välkomna på julglögg den 17 december kl.13.00–16.00.
Julens beställningslistor kan hämtas i butiken.

st-logr

 
Ägarbyte firades med festligt mottagning hos Loft & Roomers

I samband med ägarbytet av möbelbutiken Loft & Roomers i både Mijas och Marbella hade de nya ägarna bjudit in till festligheter på Mijas-butikens takterrass den 23 oktober. De många gästerna bjöds bland annat på cava, mojitos och läckra kanapéer. Samtidigt underhöll Paul ”The Pianoman” Maxwell och Roberto Cantero med mjuka toner långt in på kvällen.
Takterrassen var festdekorerad och möblerad med butikens egna fina möbler. Samtidigt fanns det i butiken under kvällen många bra erbjudanden på både möbler och tillbehör.
 
st-navarro
Vi talar ditt språk och försvarar dina rättigheter
Advokathjälp på ditt språk. Advokatbyrån Fernández Navarro Abogados är ett familjeföretag som etablerades i Fuengirola 1992.
På grund av att deras kunder kommer från många olika länder har de specialiserat sig på utlänningsrätt för att täcka dessa behov och för att kunna erbjuda den bästa möjliga rådgivningen.
En av de ursprungliga grundarna började arbeta med den skandinaviska marknaden 1978, då han deltog i först och främst många fastighetsköp, som i dag har normaliserats i de närbelägna geografiska områdena Mijas och Marbella, samt i kommunerna Torrox, Cómpeta, Vélez-Málaga och Nerja. Till följd av detta etablerades ett nätverk med externa medarbetare i dessa länder som nu gör det möjligt att förena den spanska och skandinaviska juridiken.
I dag kan de möta behoven inom olika områden, fastighetsrätt, investeringar i utlandet, familjerätt och arvsrätt, bolagsrätt och skattefrågor. De är specialiserade inom processrätt och erbjuder alltid en direkt kontakt med ansvarig advokat.
Först efter ett möte, utan förpliktelser, fastställer de problemet och erbjuder den bästa möjliga lösningen.
Advokatbyrån Fernández Navarro Abogados tar inget steg utan att redogöra för hur de kommer att gå tillväga. De ger en sammanställning på beräknade kostnader och tid för arbetet, samt betalningsform anpassas till kundens möjligheter.
Du hittar Advokatbyrån Fernández Navarro Abogados mitt i Fuengirola.
Tel. 952 47 38 54
www.fernandeznavarro.com
 
st-sekretza
Teamet bakom Sekretza och Cocinas Plus – Ian Taylor med några av de utställande internationella konstnärerna runt sig
 
Sekretza – Art & Décor Collection
Torsdagen den 5 november firade Ian Taylor och det övriga teamet hos Cocinas Plus den officiella öppningen av galleriet Sekretza på Den Gyllene Milen i Marbella. Vänner, kunder, konstnärer och utvalda personligheter från Marbella deltog i det festliga evenemanget, under vilket det serverades champagne och kanapéer, medan gästerna kunde njuta av levande musik samt konst.
Sekretza är ett showroom-galleri med modern konst av internationellt kända konstnärer samt erkända konstverk och –riktningar. Sekretza grundades 2013 av en grupp engagerade konstälskare med stor förkärlek för exklusiva och intressanta dekorativa dekorationer. Den nuvarande kollektionen i det nya galleriet är sammansatt av konstverk från Anna Razumovskaya, Antonio Russo, Art in the City, Amparo López Cruz, Borowski, Carl Scenes, Danielle O’Connor Akiyama, Fernando Agostinho, Francois Fernández, Hayley Goodhead, Jurgen Chaumarat, María Gutiérrez, Mr. Kuu, Nomi Wilkens, Ose del Sol, Piotr Lisowski, Romero Britto och Toms Drag.
Redan 2011 lanserade Cocinas Plus sin första internetbutik, EC Plus, som erbjöd ett brett spektrum med köksutrustning och bostadstillbehör, bland annar Borowski och konst samt dekoration från Toms Drag. Efter knappt tre år med stora framgångar var det tydligt att både produkterna och kunderna hade behov av ett omfattande onlineforum där produkterna kunde presenteras ordentligt. Resultatet blev Sekretza med fokus på Art & Décor-kollektioner.
Cocinas Plus Design är ett framgångsrikt köksdesignföretagpå Costa del Sol med 10 års erfarenhet och två butiker. Sekretzas produkter finns utställda och kan köpas både i butiken i Marbella samt på internet. Du hittar Sektretza på Den Gyllene Milen i Marbella.
Butik Marbella: +34 952 76 45 95 – Onlinebutik: +34 952 49 41 63, www.sekretza.com
Edificio Casablanca, Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe s/n, 29602 Marbella, Málaga

st-golfyvinos

Dan och Lisbeth från Golf y Vinos skålade för en framgångsrik vernissage, den första som Golf y Vinos arrangerar, men förhoppningsvis inte den sista!
 
Konstsuccé hos Golf y Vinos
Det var många som trots det vackra höstvädret kom till Golf y Vinos lokaler i Mijas den 14 november. Denna dag vankades det nämligen vernissage och självklart bjöds det på tilltugg och goda viner. Vernissagen var en samlingsutställning med de fem konstnärerna Lili Öst, Mikael Schmidt, Ariana Ramhage, Reginald Hager och Bodil Schön, alla med svensk anknytning och med vitt skilda stilar.
Målningarna har sedan hängt kvar under resterande delen av november och det var många som tog vägen förbi för att beundra konstverken, liksom för att botanisera bland vinerna. Och en del köpte även med ett eller annat konstverk att pryda väggarna med hemma.
”Golf y Vinos ber om att få tacka alla konstnärer och besökare som gjorde vernissagehelgen minnesvärd med sin närvaro. Det var ca 350 personer som såg bilderna under första helgen. Tack än en gång alla som gjorde utställningen till en fest!”, hälsar Lisbeth Jönis och Dan Olsson från Golf y Vinos.
 
st-longhorn

Longhorn del Sol lovar god mat i trevlig atmosfär, ägare Claus ses som andra från höger.

December med jul och nyår på Longhorn del Sol
Ingen har väl missat ett besök på Steak & Burger-restaurangen Longhorn del Sol, som specialiserat sig på noga utvalt kött från Galicien, Argentina samt USA. Som bekräftelse på sin expertis tilldelades restaurangen, i stämningsfulla Benalmádena Pueblo, TripAdvisors pris ’2015 Certificate of Excellence’. Med sådan hyllning skulle restaurangen kunna höja priserna rejält, men inte ägare Claus, som i stället valt att öppna dörrarna för ännu fler genom att utöver den vanliga menyn även erbjuda trerättersmenyn ”Menú economico”, för bara 19,50 euro per person!
Är ni flera och kanske har någonting att fira är den populära BBQ ”All you can eat” (minst sex personer, kontakta restaurangen för aktuella dagar samt reservation är ett krav) ett bra alternativ. ”All you can eat” passa även utmärkt som alternativ till julbord.
Och snart nalkas det alltså jul, även på Longhorn del Sol. På både juldagen och nyårsafton erbjuds matupplevelser i festlig miljö med livemusik. Dagarna har fått varsin trerättersgourmetmeny, med kött som paradnummer, självklart med vegetariska alternativ, som alltid på Longhorn del Sol. Under nyårskvällen serveras även cava, vindruvor och en festpåse.
Juldagen bjuder på två sittningar och nyårsafton en.
Longhorn del Sol har semesterstängt 6-16 december men öppnar igen den 17 december. Menyn är välbalanserad med allt från prisbelönt kött, och nyheten T-bone 500 gram som mognat i 50 dagar, som får en förhöjd smak i grillen Beefer 800°, till vegetariska alternativ, samt ett noga utvalt vinsortiment.
Information, evenemangen och bokningar ring: 952 569 995, eller besök: www.longhorn-del-sol.com: Bokningar kan även göras på hemsidan, som också har en vägbeskrivning.
 
st-georgjensen
Georg Jensen Living på Costa del Sol
Julklapparna är räddade; nu finns Georg Jensen Living i Nueva Andalucía, den enda auktoriserade återförsäljaren av varumärket på kusten.
Georg Jensen, etablerat 1904, är ett anrikt kvalitetsvarumärke. Sedan starten har varumärket utvecklats i olika grenar, bland annat just Living-grenen.
Georg Jensen Living består av tidlös, stilren dekoration och inredning – skålar, karaffer, salladsbestick etc., som inte bara är vackert utan även funktionellt. Designen är lättplacerad och passar lika bra i traditionella som moderna hem. Föremålen är tillverkade i rostfritt stål med komplement i glas, trä och porslin, så det går att blanda material i samma serie. Dessutom går vissa produkter att beställa i silver.
Georg Jensen Living är onekligen skandinavisk stil utformad för att ge skönhet till varje dag, för att älskas och uppskattas hela livet.
I samma butikslokal hittas konst från Dan Lindberg Art Photography. Dan Lindberg har arbetat med fotografering hela livet och erbjuder skräddarsydd fotokonst. Konceptet bygger på flexibilitet där mycket kan anpassas efter övrig inredning och specifika önskemål. Många motiv kan väljas att producera på konstpapper, traditionell canvas eller på stora aluminiumplåtar upp till 3×1 meter. Fundamentet och passionen för fotografi är tidlösa landskap i både färg och svart & vit. Dock har Dan även arbetat länge med konceptuell fotografi där vardagliga ting fotograferas på annorlunda sätt med olika tekniker för att skapa en underfundig, och ibland, abstrakt känsla.
Georg Jensen Living & Dan Lindberg Art Photography ligger på Avda. Manolete, i Edf. Casaño lokal 5-6. Parkera vid Centro Plaza och gå de få metrarna ned för backen och så ligger butiken på vänster sida.
Tel. +34 952 818 875

st-kamu
Ny, modern röntgenutrustning till hundar med tandproblem

I Norden har man länge haft fokus på hundars välmående och därmed även de hälsomässiga konsekvenser som tandproblem kan medföra. Samma trender börjar man nu se här på kusten varför djurläkare Susanne Kamu, som har din veterinärklinik i Fuengirola, har investerat i ett helt nytt röntgensystem med digital scanning så att röntgenbilderna kan ses direkt på en dator. Det är finska Aino Palola, utbildad veterinär i Sverige, som genomför röntgen och avlägsnar tänder med kirurgiskt ingrepp. ”Hunden bedövas under ingreppet, vilket är ganska ofarligt. Samtidigt ges ett intravenöst smärtstillande medel”, förklarar Aino.
Hundar visar smärta liksom människor. Därför är det viktigt att veterinären, när hunden vaccineras, också kontrollerar hundens tänder så att allvarliga problem kan undvikas. Vanliga symptom på tandproblem är dålig andedräkt, mycket saliv, problem att äta tuggben eller att tuggbenet ätes i ”fel sida” av munnen, förlorad leklust eller att hunden är mycket diffus. Uppstår dessa symptom bör man uppsöka veterinär. Då tas det röntgenbilder varefter en diagnos ställs. Om det är nödvändigt tas tanden tillsammans med rot ut genom ett kirurgiskt ingrepp. Därefter sys hålet igen. Tillslut görs ytterligare en röntgen för att försäkra att det inte sitter någonting av tandroten kvar.
Tandproblem kan även uppstå på grund av fraktur i tanden, om hunden äter/tuggar på sten. Sådana tänder bör tas ut direkt. Men även tandsten är farligt för tänderna. Tandsten är nämligen bakterier som gör att tänderna så småningom lossnar. Tandsten kan även sprida sig till andra tänder. Hunden kan också får blottade tandhalsar som med tiden bryter ned tanden, och därför ska den tas bort, samt en nedbrytning av tandbenet.
För ytterligare information kontakta Susanne Kamu på tel. 952 66 73 33 eller besök: www.petvetkamu.com
 
st-diva
Hitta julklapparna hos Boutique Diva
Detta är kustens nya, fina lingeributik, och den butik där mannen lätt kan hitta året julklapp till sin fru.
”Vi har mängder med bra julklappstips och står redo till att hjälpa de herrar som gärna vill glädja och skämma bort deras damer till jul. Tillsammans hittar vi rätt modeller, storlekar och färger”, säger Nana Norrbom från Boutique Diva, som ligger i hjärtat av Fuengirola och som öppnade i oktober.
Från sin kosmetologklinik kunde Nana inte undvika att lägga märke till att många kunder saknade en fin underklädesbutik, så det har de nu.
Boutique Diva har allt från de kända märkena Marie Jo, Primadonna, Andre Sarda, Rosemunde, Hanro och Neo Noir. De kända designerskona Sargossa har också sin självklara plats i butiken. Och månne inte även de få plats under julgranen? Intresset är enormt och under öppningsdagen den 24 oktober var det fullt i butiken.
”Varje enskild kund är viktig. Därför mäter vi alla kunder och erbjuder personlig fitting vid provning av underkläderna, för att allting ska sitta perfekt”, avslutar Nana Norrbom, som hälsar alla välkomna till butiken, även de män som är ute efter att hitta någonting att lägga under granen till deras bättre hälft.
Boutique Diva                                                                                                      
C/ Maestra Angeles Aspiazu 14, Puebla Lucia (mittemot Restaurant Lucia), Fuengirola – Tel. 674 402 135

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.