BodyTalk – om naturens kraft och koppens reaktion på den
bodytalk
 

När vi talar om naturens krafter tänker vi på jordbävningar, tsunamis och liknande. Men ofta är det helt andra naturliga krafter som vår kropp reagerar eller till och med överreagerar på. Raw Food på tallriken, ingefärshots i glaset och citron i håret är bara några av dagens trender, som sprids från initiativtagare till gemene man med stormsteg via sociala medier. I det stora hela är det inte någonting fel med varken råa livsmedel, ingefära eller citroner, men det kan vara mat som är hårt för magen. Och bara för att dina Facebook-vänner tål någonting betyder det inte att din kropp mår bra av det.

Under BodyTalk-sessioner är det inte ovanligt att det framkommer att våra kroppar reagerar mot de kurer, dieter, kosttillskott och hälsoteorier som vi slaviskt följer i bästa välmening samt i hopp om att få ett långt och friskt liv. Kunde vi inte tänka oss det förr? Jo då!
På det mentala planet har hälsoteorierna bara den biverkningen att den stressar oss och gör oss missnöjda med oss själva.
Fysiskt är vi som tur är utrustade med en enormt stark kropp, och vi kan tåla en massa, så länge det bara råder balans mellan allt och att det är en bra kommunikation mellan oss själva och vår kropp – och inte minst inne i kroppen – mellan cellerna och systemen. Det är grundläggande det BodyTalk kan göra för dig!

Allt med måtta! Det kanske låter gammalmodigt men det är mitt bästa råd. Om råa livsmedel är rena och fria från gifter och kemikalier går det bra för många människor att ersätta den vanliga maten med dem. Men det är också hård mat för matsmältningssystemet, så vänj kroppen lite i taget.
”Drick massa ingefärshots med gurkmeja”, uppmanas det käckt från olika hälsogurus, men även här är det bra att ta det lite lugnt. Ingefära har inte bara en stark smak och gurkmejan har inte bara en stark färg. Om din kropp antyder att den har behov av ingefärshots så vänj den vid det långsamt – ett par droppar i lite vatten till att börja med. Därefter fyra, sex, åtta etc. droppar.
Det är inte alltid mängden, som gör det – tvärtom.

Och det gäller även superbär, trendiga frön och vitaminpiller. Använder du superbär i din smoothe är det bra att välja en sort åt gången, så att inte din kropp stressas av allt det nya som den ska vänja sig vid. Och respektera varifrån din kropp kommer: Är du europé ska du inte förvänta dig att din kropp ska kunna ta upp näring från t ex chiafrön, som kommer från Mellan- och Sydamerika. Använd fröna med måtta. Samma sak gäller med vitaminpiller och andra kosttillskott. Att man bara “kissar” ut överskott av vitaminer och mineraler som kroppen inte behöver är inte sant. Till och med någonting som verkar så harmlöst som stora c-vitamintillskott kan vara besvärande för en kropp som inte behöver det.

Det allra viktigaste är ta reda på vad kroppen saknar – om den saknar någonting över huvudtaget.

Efter allt att döma stressar varje form av fanatism både vår mental samt vår fysiska kropp och i min BodyTalk-klinik är det inte ovanligt att klienter som uppsöker mig med symptom som depression, fertilitetsproblem, allergi, livströtthet eller hyperaktivitet, kommer dessa till livs när kroppen blir hörd och klienten släpper sitt inrotade tankemönster om att följa en speciell hälsoteori till punkt och pricka. Dock är det inte alltid så lätt att släppa taget då vi människor älskar vanor och manualer (här: hälsoteorier, dieter m.m.), och därför tar vi med BodyTalk tag i det ända in på det svårtillgängliga undermedvetna planet för att få till ett skifte. Det är oerhört viktigt att vi moderna människor lyfter på locket till vår intuition och återigen lär oss att lyssna till och förstå vår kropp. Om vi gör det kommer vår inre pendel, vår inre vishet, nämligen att berätta för oss vad vår kropp behöver. Och så har vi vår alldeles egna hälsoguru nära till hands med vägledning som passar till våra egna unika behov. Lyssnar du ordentligt kommer du aldrig att tvivla!

Nästa månad tar vi en titt på de naturliga solskyddande krafterna som gömmer sig i oljor som t ex kokos, morotsfrö och avokado. Tillsammans med skugga är de nämligen både ofarliga och billiga sätt att få SPF i huden.

Vill du boka tid för en session eller få mer information om BodyTalk är du välkommen att ringa till mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.