7 steg till ett hälsosammare liv: Steg 7- Känslomässig balans

7 steg till ett hälsosammare liv: Steg 7- Känslomässig balans

Dela

7 trin
 

Påverkar positiva och negativa tankar samt känslor kroppens känsliga biokemi och syra-basbalansen? Påverkar kärlek, rädsla, glädje, lycka, ilska, sorg och bitterhet vår fysiska, personliga och andliga hälsa? Det är detta som vi nu ska titta närmare på.

Vår hälsa påverka våra känslor men våra tankar och känslor påverkar speciellt vår hälsa. Vårt mentala tillstånd är viktigt och negativa tankar och känslor kan skapa mer slaggprodukter och syraanhopningar än skräpmat. Vårt mentala och känslomässiga tillstånd kan faktiskt skapa två till tre gånger mer slaggprodukter och syraanhopningar jämfört med intag av syraskapande matvaror som t ex mjölkprodukter, kött, socker och alkohol. Känslor (emotioner) är energi i rörelse (e-motion) i antingen negativ eller positiv riktning. Kroppen är basisk i design och sur i funktion, och därför skapar sorgsna och deprimerade känslor anhopningar av slaggprodukter, som vi så småningom kan bli sjuka av.

Nuförtiden är en av de vanligaste dödsorsakerna blodpropp i hjärtat, hjärtattack. Enligt Dr. Robert Young är det ”tanke-attack”, inte hjärtattack. Studier visar att över 80 procent av hjärtattackerna är e-motionelt utlösta, påverkade. Det är tankeväckande.

Svåra förhållanden
En dag kom en 25-årig flicka med ätstörningar in till kliniken. Hon vägde 125 kg och var medveten om att det extra lagret av fett var ett slags skydd mot omvärlden. Hon kände till detta, läste pedagogik på universitetet men hade några allvarliga, olösta familjekonflikter med bland annat sin dominerande bror. Under flera år hade hon fått medicin mot depression och ångest, gick regelbundet hos psykiatriker och led av migrän, utbrändhet, ryggsmärtor och förstoppning. Till frukost åt hon flera chokladcroissanter. När livet är svårt söker många tröst i sötsaker. Socker ger en snabb energikick och fettet lugnar nerverna.

Flickans historia var svår, och vi förundras ofta över hur vi tar oss igenom barndomen. Som Dr. Richard Bandler, medgrundare till NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) säger: ”Orsaken till att vi har problem är att vi är födda, har föräldrar och går i skola”. Vi tar oss igenom svåra tider, en del mer hela än andra.
Denna flicka var övertygad om att hon måste lösa alla de inre konflikterna och att hennes psykiska tillstånd orsakade hennes övervikt. Hon visste att det var psykosomatiskt.
De negativa e-motionerna ilska, bitterhet och rädsla är de starkaste och mest syrabildande känslorna. Fruktan kan vara så ödeläggande att det kan vara svårt att ta sig igenom svåra hälsoutmaningar, trots att vi äter hälsosamt.

Vår klient följde med på en veckas intensiv personlig hälsokur under vilken vi fokuserade på personlig utveckling och förändring av beteendemönster. Vi använde oss av NLP Coaching, meditation, avslappningsövningar och speciellt utrensning av gamla olämpliga vanemönster.
Och genom att rensa upp i de mentala gömmorna fick hon mer plats och luft. Hon fick tillbaka sin kraft och styrka. Nya kommunikationsverktyg hjälpte henne att förhålla sig till familjen. Efter en vecka kände hon sig redo att möta vardagens utmaningar.

I början av hälsokuren hade vi tittat på flickans levande blod i mikroskop. Då såg vi att hennes blodceller klumpade ihop sig, vilket var dolda syraanhopningar och problem med proteinomsättningen. I slutet av veckan gjorde vi sedan om testet, som visade otroliga framsteg: Blodcellerna flödade fritt och slaggprodukterna hade rensats ut. Vi hade inte arbetat med kost, vitaminer eller mineraler utan i stället hade vi ett avtal med henne om att fokusera på personlig utveckling. Vi känner till sambanden och effekterna mellan kropp och själ men det var trots det en överraskning att se hur snabbt tanke och känslomässiga förändringar påverkar blodets kvalitet.
Hon mådde nu bra, var lugn och i balans – och så såg också blodet ut.

När vi känner oss mer bekväma tänker vi bättre. När vi tänker bättre börjar vi att fungera bättre. Flödet i kroppen blir bättre – och det gör även syra-basbalansen. Därmed börjar kroppsvikten reglera sig. Därför var det ingen överraskning att hon efter dessa åtgärder gick ned tre kilo i vikt. Hon fick också mer energi, blev gladare och kände sig mer i balans.
Detta understryker vilken stor roll våra känslor och tankar spelar för vår hälsa. För flickan var detta den största och den viktigaste delen av arbetet. Under den kommande månaden blev hon allt mer stabil i sin vardag och som ett naturligt steg började hon förändra kosten.

Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic
Tel. +34 678 25 35 10, vitafakta@vitafakta.es, www.vitafakta.es

Av Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.