En inspirerande historia om den naturliga vägen att övervinna cancer

En inspirerande historia om den naturliga vägen att övervinna cancer

love wheatgrass

Lorraine Ereira började sin resa ut i naturmedicin när hon studera aromaterapi medan hon var gravid med sitt första barn. Därefter har hon vidareutbildat sig inom idrottsterapi och när hennes man diagnostiserades med cancer fann hon hjälp i en naturlig, växtbaserad kost. Boken ”Love and Wheatgrass” är en historia om kärlek, hopp och segern över cancer.
En Sueco har träffat den karismatiska brittiska författaren, som nuförtiden spenderar majoriteten av året på Costa del sol, för att prata om boken samt om hur parets liv ser ut efter att ha kommit ut på andra sidan av sjukdomen.

Tog kontroll – naturligt

När hon sitter där på caféet med sitt vackra mörka hår, som likt en lejonman ramar in hennes ansikte, framstår Lorraine Ereira som en riktig ”power woman” som inte rubbas av någonting. Men ”Love and Wheatgrass” är Lorraines brutalt ärliga berättelse om de nedgångar som är en naturlig reaktion när ens värld skakas om så kraftigt som den gör när ens partner får cancer. Men det är också en berättelse om hur hon tar kontroll i en icke hanterbar situation och tar till vara på det enda som hon egentligen kan påverka, nämligen det Simeon, hennes man, äter. Under de perioder när sjukdomen var som allra värst, när tankarna höll henne vaken om nätterna, steg hon upp ur sängen och spenderade otaliga sömnlösa timmar framför datorn med att grundligt studera allt från vilken salva som var bäst till de sår som Simeon skulle komma att få på grund av strålbehandling, till vilken medicin som skulle vara den skonsammaste. Mycket av Lorraines research gick även ut på att läsa om hur hon skulle kunna hjälpa Simeon att stärka sitt immunförsvar med naturmediciner samt för att bekämpa cancern och de skadliga effekter som den medicinska behandlingen skulle komma att ha på hans kropp.
Bokens många källor är resultat av Lorraines otaliga sömnlösa nätter och ändlöst läsande av artiklar och referenser.
”Vi behövde det båda två”, säger hon och förklarar: ”Jag på grund av ett mentalt behov för att ta kontroll och inte förlora förståndet och Simeon på grund av ett fysiskt behov för att få rätt näring.”
Trots att Simeon just då inte var förtjust i de hälsosamma gröna smoothies drack och åt han troget allting som Lorraine serverade.
”När man har att göra med en person vars immunförsvar är så svagt måste man göra det som är nödvändigt för att eliminera de gifter som vi dagligen har omkring oss och som även finns processad mat, så att kroppen inte ska behöva bekämpa dem också. Därför var en av de första sakerna jag gjorde att fylla köket med ekologisk mat”, berättar hon.

Mötet med hälsovården

Lorraine hade aldrig kunna föreställa sig något motstånd mot att vilja säkra sin make en ekologisk och växtbaserad kost.
”Jag blev helt mållös när läkarna överhuvudtaget inte ville erkänna att cancerpatienter har behov av hälsosam och framförallt näringsrik ekologisk mat samtidigt som medicineringen”, säger hon.
Läkarna och även dietisten hade bara fokus på en sak och det var att Simeon inte fick gå ned i vikt – men hur han upprätthöll sin vikt, det var inte lika viktigt. När dietisten hörde vilken kost Lorraine serverade Simeoin fick hon veta att brittiska livsmedelsverket rekommenderar 5 x frukt och grönt om dagen, och att detta var tillräckligt. Lorraine insåg snabbt att hon och hennes make inte skulle förvänta sig någon hjälp från sjukhuset när det handlade om kostvägledning, så hon beslutade sig för att ta saken i egna händer.
”5 x frukt och grönt om dagen är en klok rekommendation för en normalt fungerande människa med god hälsa. Men för en cancerpatient med ett redan försvagat immunförsvar som ska bekämpa cancercellerna samt de skadliga biverkningarna från medicinerna, är det helt åt skogen. Jag hade ett hav av vetenskapliga artiklar som bekräftade mitt ställningstagande att en ekologisk växtbaserad kost ökar chanserna att bekämpa cancern.”
Lorraine får en speciell blick i ögonen när hon talar om ämnet och det är tydligt varifrån drivkraften till boken kommer.
Den växtbaserade ekologiska dieten samt alla kosttillskott som Simeon åt gav också resultat. Hans blodprov visade gång på gång mycket bra resultat och värden, vilket är ovanligt för en patient som genomgår cellgift- och strålbehandling.
”Jag lärde mig snart att det jag läst mig till inte var populärt hos läkarna så jag bara nickade och log utan att förklara orsaken bakom. Det var bara en enda sjuksköterska som visade sig vara intresserad på riktigt av hur vi hade lyckats nå så bra resultat.”
Det var också Lorraines noggranna studier som säkrade Simeon den mest skonsamma formen av cellgiftsbehandling.
”Läkarna presenterade det som om det bara fanns en sorts cellgiftsbehandling men när jag frågade om ett annat och mer skonsamt preparat, som jag hade läst om, förklarade de att det inte var någonting som de rekommenderade då biverkningarna var kraftiga hudutslag. Den cellgiftsbehandling som de rekommenderade hade biverkningar som bland annat nedsatt njurfunktion, nedsatt hörsel samt nedsatt känsel i händerna, vilket skulle vara mycket svårt för min man som är snickare och lever av att använda sina händer. Och det fanns även långsiktiga biverkningar – utslagen på huden skulle bara vara ett problem så länge som han tog medicinen”, berättar Lorraine.
Lorraine tvekade alltså inte en sekund kring vilken medicin hennes man skulle ha – oavsett läkarnas rekommendationer.

Det värsta tänkbara – flytande föda

Eftersom Simeons cancer satt i halsen och strålbehandlingen gjorde det omöjligt för honom att äta normalt tvingades han få en kateter insatt i magen under en period, och genom katetern fick han flytande föda från sjukhuset, vilken var fyll med konserveringsmedel för hållbarhetens skull – upp till ett helt år.
”Jag chockerades över vad man ger sjuka människor som egentligen behöver så mycket näring de kan få utan att kroppen ska använda energi till att bryta ned överflödiga ämnen såsom konserveringsmedel”, berättar Lorraine, som fann tröst i att smyga ned noga mixat vetegräs i katetern, trots att läkarna hade förbjudit det. Hon fortsätter: ”Vetegräset blev min räddning då jag visste att om jag bara kunde få i honom ett par centiliter om dagen så fick han i alla fall ett naturligt tillskott som inte bara var en blandning av långhållbarhets-flytande-mat som sjukhuset gav honom.”
Och vetegräsjuice är en riktig vitaminbomb – bara 2 centiliter motsvarar detsamma som att äta 700 gram broccoli. Vetegräs innehåller alla vitaminer förutom D-vitamin och så innehåller det en mängd mineraler, enzymer och aminosyror, och i boken är det redogjort för allt.

Vem kan läsa boken?

Alla som har levt nära cancer på ett eller annat sätt kommer att få glädje av att läsa boken som förutom att vara en guide till precis vilka naturliga preparat man kan ta för att stärka immunförsvaret även berättar en gripande historia om kärlek, hopp och vänskap.
Sista delen av boken är ett uppslagsverk och innehåller en guide till hur man rensar bort de giftiga produkterna som finns i hemmet samt i den dagliga skönhetsvården. Det finns även en mängd recept på näringsrika måltider och det finns angivet vilka vitaminer och mineraler samt vilka andra viktiga näringsämnen det finns i ingredienserna, samt hur dessa gynnar kroppen.

Efter avslutad behandling

Där som Lorraines hårda arbete tydligt visade resultat var under rehabiliteringsfasen, när Simeon visade ett överskott som läkarna aldrig sett tidigare. Under det första mötet efter avslutad behandling var läkarna riktigt förvånade över de snabba framgångarna. Simeon är i dag, två år efter att ha vunnit över cancern, starkare, smalare och hälsosammare, än han var innan cancern, vilket i sig är ett bevis på att Lorraines naturliga kost och tankesätt faktiskt fungerar.
”Det är svårt att fokusera på sin hälsa när man är sjuk och rädslan driver os ofta att hänge oss till det som många gånger verkar vara det enda svaret: konventionell medicin, men det är ingen som berättar för dig att du faktiskt har ett val”, säger Lorraine, som i dag är övertygad om att konventionell medicin inte är den enda möjligheten när man får en cancerdiagnos. Efter hennes makes sjukdom har andra cancerpatienter sökt hjälp hos Lorraine, och hon hjälper samt vägleder dem, också även om de föredrar den konventionella medicinska behandlingen, som hon i dag själv inte skulle välja. Hon förklarar: ”Oavsett om du väljer att få medicinsk behandling eller inte är det ditt beslut och jag varken vill eller kan fatta det beslutet åt dig. Väljer du att få konventionell cancerbehandling är det lika viktigt (om än inte ännu viktigare) att du hjälper ditt immunförsvar på alla sätt och vis, och det är det, som jag hjälper till med.”

Vill du träffa författaren håller Lorraine workshops kring:

Detox
Näring
Naturliga produkter
Känslomässig hälsa
Djurhälsa
Hormonbalans
”Love and Wheatgrass” kan köpas hos VitaFakta Health Clinic i Fuengirola.
Av Louise Mercedes Frank

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.