Shoptalk och nyheter December

Shoptalk och nyheter December

ski dec

Nytt blod hos Alamo

Aktiviteten på bostadsmarknaden hög och det samma gäller hos Alamo Real Estate i Fuengirola, som har fått tillskott på kontoret.

”En del av våra medarbetare har valt att gå andra vägar. Det är förstås tråkigt men även förståeligt, för de hade arbetat hos oss i många år”, berättar Alamos ägare Sven Källström, som är glad att kunna presentera sin nya kontorschef Anna Christensen och kontorets nya mäklare som nu ingår i teamet av totalt sju mäklare.
”Det är ingen hemlighet att vi har mycket att göra. Försäljningen går bra men vi lägger också ned mycket tid på våra kunder, och det är därför vi har så stor personalstyrka”, förklarar den svenska mäklaren, som är känd för sitt engagemang och stora intresse för att tillmötesgå varje enskild kunds önskemål och behov. Så har det alltid varit, ända sedan han kom till Costa del Sol 1992 och likadant 2010 när han öppnade Alamo Real Estate.
”När vi startade Alamo mitt under krisåren, närmare bestämt 2010, var det många som skakade på huvudet, men vi visste att det var rätt tidpunkt för att kunna vara med när uppsvingen skulle komma. Sedan dess har utvecklingen i företaget varit positiv”, avslutar Sven Källström, som även fortsättningsvis kommer att fokusera på den skandinaviska kundgruppen samt den fastighetsmäklarkultur som skandinaver känner igen.
Team Alamo: (navne fra venstre til højre)

Troll Ski står redo i backarna i Sierra Nevada

Skidorten Sierra Nevada i Granada, bara två timmars bilfärd från Costa del Sol, är vida känt för sin imponerande anläggning, och nu när säsongen redan börjat är det hög tid att planera sin resa till snön. Känner du dig osäker på skidorna, kanske vill du finslipa på tekniken eller har du barn som vill lära sig svischa nedför de långa backarna, är den skandinaviska skidskolan Troll Ski ett självklart val. Troll Ski ägs och drivs av norrmannen Kjetil Saeve, som efter tolv säsongen som skidlärare i Sierra Nevada känner till anläggningen mycket bra. Kjetil Saeve är utbildad Sporttekniker nivå 2 och håller både grupplektioner och privatlektioner på olika nivåer. Skidlektionerna, som behandlar skidfärdighet, säkerhet och även tryggt uppförande i backarna, hålls i Sierra Nevadas utbildningsbackar, men självklart tar Kjetil Saeve hänsyn till personliga önskemål, elevers ålder, nivå och behov.
Undervisningen ges på alla skandinaviska språk samt även på engelska och spanska.
Har du inte din egen skidutrustning eller inte möjlighet att ta med den till Sierra Nevada samarbetar Troll Ski med de enligt Kjetil Saeve bästa skiduthyrarna i Sierra Nevada.
Troll Ski, som är ambassadör för DPS Skis, erbjuder även guidade skidturer i området.
För mer information se: www.trollski.com, där kan du också boka dina skidlektioner, vilket du även kan föra på facebook: Troll Ski Sierra Nevada, tel. +34 688 918 773 eller per e-mail: trollsierranevada@gmail.com.

Fira jul och nyår med Quijote

Vill du skämma bort dig själv samt dina nära och över jul och nyår kan det tipsas om att boka bord på Restaurant Don Quijote i El Rocio, nära Marbella. Detta är en bra restaurang och den norska familjen, som driver restaurangen, har verkligen lyckats skapa den där mysiga skandinaviska känslan. På menyn, som bara erbjuder hemlagat med de bästa råvarorna, har det just tillkommit nya spännande inslag.
Nyårsafton serverar Don Quijote en sjurätters exklusiv nyårsmeny, så om du vill göra nyårskvällen till nångonting alldeles speciellt är det en bra idé att boka bord redan nu. Du kommer att tas väl omhand, för på Don Quijote är servicen trevlig och professionell.
Restaurant Don Quijote ligger i urbanisationen El Rosario, precis vid Supersol, och har öppet alla dagar från kl. 18.00 till sent.
Tel. 952 83 47 48
www.restaurantedq.es

Ewald’s matbutik dukar fram för det rätta julbordet

Året närmar sig sitt slut och med det firande av både advent, jul och nyår. Denna årstid då hemmen fylls av härliga dofter av kryddor och sött, som bidrar till den fridfulla stämningen. Och självklart, som tidigare år, står Ewald’s matbutik, som ligger på tåggatan i Los Boliches, troget redo. Här har hyllorna fyllts på med ett välfyllt sortiment med allt som tänkas kan för advents-, lucia- och julfirande. Det finns bland annat många goda sillsorter i långa rader, gravad och kallrökt lax samt även färsk varmrökt lax, (som rökts lokalt i Fuengirola) och den sistnämnda får det verkligen att vattnas i munnen. Julbordets majestät – julskinkan – går naturligtvis också att hitta i matbutiken, som har både färdigkokt skinka från Sverige – bara att griljera, och rimmad skinka direkt från spansk slaktare för dig som vill koka eller steka din skinka själv. Och lugn, skinka finns det gott om, så ingen blir utan, men det är bra att vara ute i god tid.
Andra självklarheter som hör julen till hittas naturligtvis också i butiken. Hyllorna nästan bågnar av prinskorvar, köttbullar, lutfisk, vörtbröd, olika sorters julgodis och pepparkakor, många sorters glögg och snaps samt självklart andra drycker och goda val till avecen efter maten.
Beställningslistorna för dina julinköp ligger redan i butiken!
Öppettider: vardagar kl. 10.00–19.00 och lördagar kl. 10.00–15.00.
Julafton öppet kl. 10.00–14.00.

BoConcept och PlusStore

Den 21 och 22 september slog BoConcept och PlusStore på stort och rollade ut den röda mattan när de höll öppet hus i den gemensamma butiken på den Gyllene Milen vid Oasis Business Center, i Marbella. Vänner, kunder och affärskontakter välkomnades till evenemanget för att se de nya, fina lokalerna. För catering stod Chili Gourmet, som på bästa danska manér serverade hotdogs och dansk kranskaka, som gästerna kunde njuta av medan de gick runt och lät sig inspireras samt frestas av fin skandinavisk design.
PlusStore är återförsäljare av märken som Carl Hansen, Fritz Hansen, Louis Poulsen, Montana, HAY, Hilding Anders, Cane-Line – som alla erbjuder ”a touch of Scandinavia”, oavsett var i världen man befinner sig. Butiken i Marbella erbjuder även en alldeles speciell inredningstjänst med vilken en inredningsarkitekt kan hjälpa till att göra det mesta av ett rum med hänsyn till färger, möbler och dekorationer. I denna tjänst erbjuds ett hembesök som följs upp med ett möte i butiken, under vilket idéer och 3D-ritningar presenteras.
BoConcept och PlusStore ligger i Oasis Business Center, Ctra. N-340 km 176, Marbella och som alltid på Ctra. de Mijas km 3,5, 29650 Mijas.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.