Shoptalk och nyheter
st mogens dahl

Charlotte von Scholten flyttar in hos Mogens Dahl

Kiropraktor Mogens Dahl har fått sällskap av vännen och kollegan kiropraktor Charlotte von Scholten, som har flyttat sin praktik till Mogens Dahls klinik, bakom saluhallen i Fuengirola, till vänster om grinden till Svenska kyrkan.
Överenskommelsen med att slå ihop klinikerna är någonting som de båda är mycket glada över, och så är det någonting som alla patienter kommer att få stor nytta av. Charlotte har haft sin klinik i Marbella i 28 år samtidigt som hon har haft ett fast samarbete med en kiropraktorklinik i Danmark.
”Charlotte tar nu med sig sin expertis till kliniken i Fuengirola. Då vi båda två är erfarna och framgångsrika kiropraktorer blir klinikens kunskap och expertis nu komplett”, säger Mogens Dahl.

De två kiropraktorerna lärde känna varandra under kiropraktorutbildningen i USA och i dag, 30 år senare (och efter ett oändligt antal fler kurser) är de fortfarande lika glada över sina yrken.
”Vi har samma baskunskaper inom kiropraktiska undersökningar och behandlingar men vi har, var och en, specialiserat oss inom olika kiropraktiska områden. Det gör att våra expertis kompletterar varandra”, förklarar Charlotte von Scholten.
De två kiropraktorerna är experter på att behandla problem som svullnad, ödem samt alla sorters klassiska ryggproblem. Dessutom har Mogens Dahl specialiserat sig på behandling av Modic förändringar, MRI tolkning samt laserbehandling i samarbete med en specialklinik i Danmark. Charlotte har specialiserat sig inom kinesiologi och homeopati, som bland annat används för utrensning av parasiter, virus, bakterier och svamp i kroppen, som hos en del patienter vara orsaken till led- och ryggsmärtor.
De två kiropraktorerna ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet som de haft under så många år, samt vidga det – vilket också nu kommer att komma deras respektive patienter till godo.

Nyhet hos Boutique Diva

Nana Norrbom, ägare till butik Diva i Fuengirola, presenterar nu en stor nyhet i sin lingeributik; nämligen fina och bekväma underkläder till kvinnor som genomgått en bröstoperation.
Amoena är världsledande inom Breast Care, och företagets bh:ar med fickor, bröstproteser och delproteser kombinerar mode, komfort och kroppslig symmetri i en lösning som gör hela dagen lätt och behaglig.
Märket har feminina och moderna underkläder – även för nyopererade kvinnor, till vilka det har tagits fram extra mjuka bh:ar som lätt knäpps framtill med hakar eller kardborrband.
Besök butiken och se utbudet. Du får hjälp och rådgivning med passform, modeller och storlekar i en trevlig, feminin och trygg miljö, och finns inte bh:n i butiken beställs just den bh som ger dig den bästa känslan av komfort och femininitet.
Boutique Diva, Fuengirola, tel. 674 40 21 35.

Nyheter hos Hair by Linda

För dem som nyligen besökt förbi frisörsalongen Hair by Linda, på Los Naranjos Golfklubb i Marbella, vet att salongen genomgått en ordentlig förvandling, som är med och markerar att Linda Rise, innehavare av den mycket populära salongen, tagit ytterligare ett steg uppåt på karriärstegen. Salongen är nu modernare med sober, exklusiv touch och det råder ingen tvekan om att Linda Rise är i nivå med de bästa internationella frisörerna. Hair by Linda har också fått en jätteduktig assistent, Niclas, som hjälper till med sådant som både Linda och kunderna kan behöva.
Det verkliga uttrycket för Linda Rises professionalism är den höga efterfrågan hon möter från den internationella marknaden. Sommaren har fyllts med hårvård och håruppsättningar till många av de internationella brudar, från t ex Dubai, Kina och USA, som förverkligat sina drömmar om ett bröllop i Andalusien.
Ytterligare jubel kan yttras för att salongen nu även kan erbjuda riktig professionalism och kvalitet på flaska också, som tar hand om håret mellan besöken hos Hair by Linda. Produktnyheten heter Living Proof och är framtagen i samarbete med ledande frisörer samt Jennifer Aniston. Detta är utan tvekan den bästa hårvårdsprodukten på marknaden, vilket toppförsäljningen i bl.a. Sverige vittnar om! Living Proof, som bygger på vetenskaplig och patenterad teknologi, gör under för håret och innehåller varken silikoner eller olja och är helt revolutionerande. Skulle din favorit i alla fall vara Redken, Loréal och hårkuren Olaplex finns självklart dessa i salongen också liksom Great Lengths extensions.
Se mer på: www.facebook.com/hairbylindas eller ring och boka tid på: +34 667 908 228

Ring hem med Hits och spara pengar på samtal och internet

Alla söker en servicemedveten och billig mobil- och internetleverantör och nu har Hits Mobile tagit fram lösningen. Hits Mobile erbjuder prisvärda paketlösningar med vilka kunden dessutom kan välja sin egen kombination av samtal och internetpaket. T ex har de ett mindre paket som ger kunden 100 minuter samtalstid inrikes och utrikes samt 500Mb data eller ett stort som erbjuder 1 000 minuters samtalstid och hela 4Gb data. Skulle inte dessa alternative passa finns det naturligtvis fler kombination att välja mellan. Vad händer då om kunden väljer ett litet paket och överskrider sina samtalsminuter? Ja, då är det enkelt att uppgradera till ett annat paket!
Men de goda nyheterna tar inte slut med det; det finns inga dolda kostnader eller straffavgifter! Dessutom är det lätt att betala – antingen med autogiro eller automatisk påfyllnad. Och självklart kan man ta med sitt gamla nummer när man byter till Hits Mobile (Hits Mobile vill dock uppmärksamma att andra leverantörer kan ta ut en straffavgift i samband med nummerflytt).
Det är enkelt, det är billigt, Hits helt enkelt!
För mer information ring gratis och tala en operatör på ditt eget språk: 800 666 800 eller besök: www.hitsmobile.es

Advokatfirman Göran Rise blir Advokatfirman Isacsson

För snart två år sedan övertog advokat Lars Isacsson Advokatfirman Göran Rise, som varit verksam på kusten med kontor på Centro Plaza i Nueva Andalucía sedan 1999. Nu byter firman namn till Advokatfirman Isacsson.
”Nu är tiden mogen för att även utåt på ett tydligt sätt markera skiftet genom att sätta mitt eget namn på advokatbyrån. Även om det är ’business as usual’ så är det trots allt jag som sedan snart två år driver och ansvarar för verksamheten sedan Göran Rise lämnade över. Advokatfirman har också i någon mån ändrat karaktär – med flera nya medarbetare och samarbeten – så även ur den aspekten var det dags för ett namnbyte”, berättar Lars Isacsson.
Lars Isacsson har varit verksam på advokatbyrå sedan 1988 och arbetat som advokat och varit delägare i ett par av de största svenska advokatbyråerna.
”Efter snart trettio år som advokat vill jag också sätta mitt eget namn på en advokatfirma. Det är dags helt enkelt. Namnbytet markerar dessutom att jag har kommit till kusten för att stanna”, förklarar han och fortsätter: ”Förutom att vi är svenska jurister har vi numera också spanska abogados anställda i verksamheten, för att bättre möta klienternas krav på ärenden där kunskap och erfarenhet av spansk rätt är nödvändig.”
Advokatfirman Isacsson är en svensk-spansk advokatfirma som företräder privatpersoner och företag i Sverige och Spanien. Advokatfirman Isacsson handlägger alla typer av juridiska ärenden med anknytning till svensk och spansk rätt bland annat affärsjuridik, fastighetsköp, fastighetsrätt, tvister, internationell skatterätt, arvs- och gåvorätt, familjerätt, etableringsfrågor, boutredningar, brottmål och arvsskatt.
Firman står under tillsyn av såväl Sveriges Advokatsamfund som det spanska Ilustre Colegio de Abogados de Málaga.
www.isacssons.es

2 för 1 hos Heiko

Den skandinaviska optikern Heiko by Heiko fortsätter sina framgångar med det fantastiska erbjudandet: Köp två par glasögon – betala för ett.
”Det är ett populärt erbjudande. Det gäller nämligen alla bågar i butiken och alla sorters glas. Dessutom kan man dela erbjudandet med en vän”, förklarar Peter Hejnfelt, som driver butiken i Torre del Mar. Heiko by Heiko säljer först och främst designerglasögon, varför det alltid finns nya och spännande modeller i butiken. Speciellt denna årstid när en ny säsong börjar.
”Behöver du nya glasögon eller solglasögon bör du välja en modell som man lägger märke till. I alla fall om du vill vara med i svängen nu och under de kommande säsongerna. Glasögonmodet handlar inte längre bara om att se utan i högsta grad även om att bli sedd. Och det är en trend som har kommit för att stanna”, säger Peter Hejnfelt.
Tvekar du kring vilken glasögonmodell som passar dig, ditt ansikte, din frisyr, din klädstil och ditt humör? Kan du tänka dig en båge som är modern nu men som även kommer att vara inne nästkommande säsonger? Sväng då förbi Optiker Heiko by Heiko, som specialiserat sig på rådgivning samt på att hitta de perfekta glasögonen till dig.
Heiko by Heiko
Avenida Andalucía 119
Torre del Mar
Tel. 952 967 923

BoConcept och PlusStore

Den 21 och 22 september slog BoConcept och PlusStore på stort och rillade ut den röda mattan när de höll öppet hus i den gemensamma butiken på den Gyllene Milen vid Oasis Business Center, i Marbella. Vänner, kunder och affärskontakter välkomnades till evenemanget för att se de nya, fina lokalerna. För catering stod Chili Gourmet, som på bästa danska manér serverade hotdogs och dansk kranskaka, som gästerna kunde njuta av medan de gick runt och lät sig inspireras samt frestas av fin skandinavisk design.
PlusStore är återförsäljare av märken som Carl Hansen, Fritz Hansen, Louis Poulsen, Montana, HAY, Hilding Anders, Cane-Line – som alla erbjuder ”a touch of Scandinavia”, oavsett var i världen man befinner sig. Butiken i Marbella erbjuder även en alldeles speciell inredningstjänst med vilken en inredningsarkitekt kan hjälpa till att göra det mesta av ett rum med hänsyn till färger, möbler och dekorationer. I denna tjänst erbjuds ett hembesök som följs upp med ett möte i butiken, under vilket idéer och 3D-ritningar presenteras.
BoConcept och PlusStore ligger i Oasis Business Center, Ctra. N-340 km 176, Marbella och som alltid på Ctra. de Mijas km 3,5, 29650 Mijas.

Aryón bygger nytt med kvalitet i populära La Cala de Mijas

Det välrenommerade byggföretaget Aryón presenterar nu påbörjandet av den andra fasen i sitt mycket populära projekt Pueblo La Noria. Projektet består av totalt 36 hus, varav den första fasen redan är utsåld.
I den andra fasen ingår 18 moderna radhus som kännetecknas av en professionell arkitektonisk nutida stil. Varje hus är byggt i de bästa materialen och all utrustning är naturligtvis också av högsta kvalitet, såsom det fullt utrustade köket med vitvaror uteslutande från Bosch (eller likvärdig tillverkare). Och då Pueblo La Noria är på projektplan ges utrymme för lyckliga husköpare att sätta sin egen prägel på sin nya bostad med hänsyn till materialval, som marmor- eller parkettgolv.
Varje hus består av fyra sovrum, varav ett med balkong, två badrum, kök, matsalsdel samt vardagsrum. Badrummen är kaklade med marmorgolv och moderna blandare.
Aryón har höga kvalitetskrav och varje hus utrustas med isolering för både värme, ljud och fukt samt dubbelglasfönster, liksom anläggningar för värme och kyla, golvvärme i badrum samt solpanel för varmvatten.
Förutom de två våningarna som beskrivits har varje hus ett källarplan med privat garage, badrum och ett rum som passar lika bra som förråd som extrarum. Och på baksidan har varje hus en privat terrakottabelagd terrass samt trädgård.
Pueblo La Noria är ett modernt projekt. Området kommer att bli mycket stilfyllt med vitrappade husväggar, mörka fönsterkarmar, räta linjer och rena ytor. I mitten av urbanisationen brer en välskött gemensam trädgård ut sig med gräsmatta samt palmer och inte mindre än en 25 meter lång pool!
Liksom kvaliteten är hög är även säkerheten hög. Urbanisationen är helt privat med porttelefon. För att få en föraning om hur välbyggt och välskött projektet kommer att bli är det bara att se till grann-urbanisationen Jardines de La Noria, som även den är ett Aryón-projekt. De som köpte på projektplan i Jardines de La Noria, där de boende i dag utgörs av majoriteten fastboende nordeuropéer och spanjorer, har sett en stor värdeökning av sina fastigheter. Och förväntningarna på Pueblo La Noria är till och med högre.

Närområdet

Att området som Pueblo La Noria ligger i är så högt skattat är inte förvånande. Med närhet till stad, strand, natur och golf är detta ett område som passar alla. Bara ett stenkast bort ligger den gröna och välskötta golfbanan La Noria Golf and Resort och med bara fem minuters promenad är man i hjärtat av den mysiga staden La Cala de Mijas (belägen mitt emellan Málaga och Marbella) som har allt som kan behövas. Med matbutiker, skola, vårdcentral, apotek, post, lekparker och mängder restauranger, allt från traditionella spanska tapasbarer till moderna inrättningar med internationell puls, så behöver man inte söka sig någon annanstans. Och med ytterligare några minuters promenad kommer man fram till den vidsträckta stranden, med chiringuitos (strandbarer/-restauranger) och Medelhavet. Längs stranden går en vacker, mycket uppskattad ny strandpromenad. La Cala de Mijas är lika mycket platsen för ett stillsamt liv som ett aktivt.
Avstånd till Málaga flygplats: ca 20 minuter med bil.

Detta är Aryón

Aryón är ett väletablerat ISO-certifierat byggföretag med mer än 20 års erfarenhet inom infrastruktur, bygg och underhåll på Costa del Sol. Det är ett multidisciplinärt företag som integrerar fastighetsutveckling med olika typer av både offentliga och privata projekt såsom parker, grönområden, konstruktion, ombyggnad av infrastruktur samt privata bostadsområden, lyxvillor, köpcenter, hamnanläggningar, industri, golf och mycket mer.
Företaget är professionellt, dynamiskt, mångsidigt samt effektivt och uppfyller de behov och förväntningar som kunderna efterfrågar.
Deras mål är hög kundnöjdhet, vilket deras många projekt och lojala kunder är kvitto på.
Projektet Pueblo La Noria är färdigt sommaren 2018.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.