Det är gott för både kroppen och själen att göra ett par juicedagar i veckan efter julens överflöd av mat, vin och sötsaker. Börja t ex med att byta ut ett eller två av dagens måltider med färska och färgglada juicer, men kom ihåg att det är de gröna som är nyttigast. Gröna grönsaker är nämligen mycket mer basiska än de röda och gula, och efter decembers ”syrechock” kan det vara bra med lite näring som reglerar pH-värdet så att kroppen inte blir för sur. Dessutom är det också mest gynnande för formen att göra juicer av grönsaker och låta bara en eller annan frukt ge lite smak. Frukt innehåller nämligen relativt mycket socker och även om det handlar om fruktos är det fortfarande socker för kroppen.
 
Du kan gott och väl använda dig av en gammeldags juicepress, en kraftig juicer eller en modern slow juicer. Var dock noga med att de kraftiga juicemaskinerna inte utnyttjar bladgrönsaker maximalt om du inte t ex packar ihop bladen mellan äpplehalvor.

Tänk på vad du stoppar i munnen!

Ge din kropp den bästa kvaliteten och smaken – och det gör du genom att använda dig av de bästa råvarorna. Välj därför ekologiska grönsaker och frukter till din juice så att du slipper GMO, pesticider och andra kemikalier.
 
I Andalusien finns det ett stort utbud ekologiska produkter. Använd dig av det! Här är några färgglada juiceklassiker som passar just denna årstid.
Gör ett par olika juicer varannan dag. Håll dem fräscha genom att förvara juicen i glasflaskor med lock i kylen.

GranataeblejuiceGranatäpplejuice

2 granatäpplen
2 äpplen
En handfull Hierba Buena eller mynta
1/2 fänkål
Pilla ut kärnorna ur granatäpplena. Skölj äpplen, mynta och fänkål. Skär allt i mindre bitar och kör det igenom pressen.

Röd paprikajuice

3 röda paprikor
2 morötter
4 äpplen
2 cm ingefära
2 cm gurkmeja
1 citron
Skala citronen och kärna ur paprikorna, och kör det igenom pressen.

SpinatjuiceSpenatjuice

250 gr spenat – kan ersättas med grönkål
En handfull Hierba Buena eller mynta
1 gurka
1 lime
3 äpplen
2 cm ingefära
Skala limen och kör alla ingredienser genom pressen.

BioNatura i Marbella och Fuengirola har ett stort utbud med juiceprodukter redo för din juicekur!
Fuengirola

Calle El Pulpo, Edificio El Pulpo, Los Boliches (150 m från den gamla butiken)
Tel. 952 660 757 (öppet: mån-fre: 10.00–20.30, lör: 10.00–15.00)
Marbella
C/ Félix Rodriguez de la Fuente s/n
Tel. 952 900 401 (öppet: mån-fre: 10.00–20.00, lör: 10.00–14.00)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.