Cannabidiol (CBD) är ett extrakt framställt ur cannabisväxten som har medicinska effekter, men det är inte samma sak som hampfröolja. CBD-oljan, som nu finns att köpa hos Vitamina, innehåller hela DNA-spektret från cannabisväxten.

 
CBD är en aktiv cannabinoid som THC. Dock blir man inte psykoaktiv (påverkad) av att använda en.
Eftersom extraktet innehåller cannabisväxtens DNA innehåller den även THC men den lagliga nivån som ligger på 0,2 procent. När man tar cannabisolja verkar den optimalt som en ”brain-booster” och ”försvarsbooster”. Den går in och stimulerar det som heter CB1- och CB2-receptorer – som ökar produktionen av aminosyror i kroppen upp till 100 gånger. Det gör att man blir hungrig och törstig eftersom kroppen skriker efter vitaminer och mineraler. Därför används oljan ofta av patienter som genomgår cellgiftsbehandlingar för att öka aptiten.
Det finns många funktioner med CBD-olja. Först och främst är den ”läkande” och på grund av just det upplever människor ofta smärtlindring (bland annat giktpatienter). Effekten ökar med tiden. Då forskning också har visat att den stimulerar stamcellerna finns det många studier som visar att den kan kurera kroniska sjukdomar. Man har bland annat sett av CBD-olja minskat ärrvävnad i lungorna efter strålbehandling.
Det bästa med oljan är att den är en immunförsvarsbooster. Just ditt immunförsvar vet vad som är viktigast att läka i din kropp samt i vilken ordning det behöver göras.

CBD-olja kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.