Vi har nu kommit en månad in på det nya året. Nyårslöftena har gjorts eller glömts bort, superdieten har lagts åt sidan och detoxkuren har inte resulterat i mycket annat än huvudvärk, trötthet och tunnare plånbok.

Så är det många klienter som kommer till min klinik varje år i februari. Besvikna, desillusionerade, förkylda och uttömda inför det nya årets annars så ljusgröna hopp. De tänker mycket på fiaskot, som följde efter de goda intentionerna.

 
Att sätt upp mål är i sig inget fel, att göra en storstädning i kropp och själ, och att gå ned i vikt, om det behövs. Däremot kan det göras på fel sätt. Ett av de största felen är att gå ut för aggressivt från början. Det är vanligt är att både mjöl, socker, mjölkprodukter och alkohol tas bort till 100 procent direkt från och med 1 januari, eller okej, 2 januari och i stället fylls det på med ingefärsshots, raw food och ”hälsorätta” detoxpiller som bränsle till en redan lite trist och mörk månad efter julens allt mys och ljus, samvaro och kraftig mat. Alltihop är som bensin med en rätt hög oktanhalt. Plötsligt ska så kroppen köra för fullt på blyfri lågoktanigt bränsle. Och det tycker den inte riktigt om, speciellt inte om man inte längre är ung.
 
Drastiska förändringar i dieten och livsstilen kan vara rent skadliga och som en av mina kollegor nyligen uppmärksammade mig om är det speciellt din gallblåsa, som ju också spelar en stor roll i omsättningsprocessen, samt din gallblåsemeridian, som hamnar i farozonen. Och just gallblåsemeridianen är avgörande när det handlar om att fatta beslut, för motivationen, växtförmågan och nya starter – alltså mycket av det som gärna ska fungerar maximalt i början av ett nytt år. 

Jag har aldrig brytt mig om ordet detox. Det låter så hårt, så aggressivt!
Självklart finns det gifter i våra kroppar, från miljön, från maten, från mediciner m.m. men du är inte giftig!

 
Med en relativt enkelt och lätt balansering kan vår kropp själv klara av att göra sig av med gifterna. Vi ska varken kämpa oss igenom olidliga förbudsperioder eller köpa dyra produkter för att få vår kropp att köra ett hälsosamt och naturligt avgiftningsprogram. Det är den nämligen skapad till att göra; levern, njurarna, lungorna, huden och ja hela omsättnings- och förbränningssystemet gör det automatiskt. Har kroppen utsatts för stress, sjukdom eller annan belastning behöver den kanske lite hjälp men inte på ett aggressivt sätt, som i stället för att skapa lugn och ro till auto-healing skapar en deciderad kris i kroppen.
 
”Avkomplicera” sakerna och använd ditt sunda förnuft: ät varma soppor under kalla kvällar i stället för sallad och raw food, ät eventuellt hälften så mycket jämfört med vad du vanligtvis äter, kom ihåg lite mer av det gröna, drick lite mer vanligt vatten – en bra kombination med vin också, men gör allt med måtta. Med respekt för ditt BodyMind. Rör kroppen och använd ditt sinne till först och främst glada, spännande och lärorika upplevelser. Och få dig själv en behaglig BodyTalk-session – eventuellt i kombination med BodyTalks egen lymfdränage, VMLD, som är supereffektiv och till stor hjälp för kroppen, när en ny säsong stundar.
 
Och framförallt; fokusera på dina framgångar – inte på dina fiaskon. Så, om du ska lära dig någonting användbart, är det genom att noga se på det som går bra för dig; Hur gjorde du? Hur kändes det? – och så gör du det igen. Kanske blir resultatet inte det samma men det blir bra på ett nytt sätt. Allt är dynamiskt.
 
Har du svårt att hitta fram till det som just din kropp mår bra av? Fortsätter du att fokusera på dina fiaskon? Förstår du inte kroppens signaler? Boka då tid hos BodyTalk Torreblanca.

Du är välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com

 

 
 
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.