Tandvård inom EU för svenska medborgare

Tandvård inom EU för svenska medborgare

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Som svensk medborgare har du rätt till statligt subventionerad tandvård inom annat EU land under förutsättning att du är skriven i Sverige.

Som svensk patient utomlands kan du få vård utförd precis som i Sverige och är berättigad till statligt stöd genom Försäkringskassan. Vi på Puerto Banus Dental Group och Implant Center kan hjälpa till med den administrativa delen.
 
Tandvårdsreformen i Sverige ligger till grund sedan 2008 och är i jämförelse med andra Västeuropeiska länder ekonomiskt mycket förmånlig. Personer med stort behandlingsbehov erhåller kraftigt subventionerad tandvård under ett helt behandlingsår. Ett behandlingsår startar vid första kontakt med tandvårdspersonal med registrering gentemot Försäkringskassan. När ett behandlingsår passerat ”nollställer” Försäkringskassan räkneverket och du får starta en ny behandlingsperiod.
 
Om du som patient har ett stort behandlingsbehov är det ekonomiskt gynnsamt att utföra detta under ett och samma behandlingsår.
Enligt bestämmelser betalar du all vård upp till 3 000 kr (svenska kronor) själv. Det statliga stödet är en ”subventionstrappa” detta för att personer med stort behandlingsbehov ska få billigare tandvård. Läs gärna tandvårdsreformen i sin helhet på www.forsakringskassan.se.
Alla åtgärder är fast prissatta och debiteras enligt ett strikt reglerat system oavsett hur lång tid behandlingen tar.
 

Vi på Puerto Banus Dental Group och Implant Center är väl insatta med hur Tandvårdsreformen fungerar och hjälper gärna till att förtydliga regelverket då det är komplicerat.

 
 
Av Puerto Banus Dental Group

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco