De får skandinaverna på internet

De får skandinaverna på internet

För bara fem år sedan var det näst intill omöjligt att få ordentligt internet på flera platser på Costa del Sol. Och helt omöjligt var det om man inte skrev på kontrakt för långa avtal med spanska leverantörer, avtal som inte gick att säga upp. Men det ändrade det danska företaget Flexnet på.

Det började i liten skala men har i dag växt till ett mellanstort och väletablerat företag. Flexnet är en framgångssaga om den lille som fann lösningen på det som de stora inte kunde lösa. Men historien slutar inte där, för Flexnet har nya produkter på väg, och drömmer om att snart kunna erbjuda internet till skandinaver på fler platser i Spanien än bara Costa del Sol.

Nät till folket

Det kommuniceras flitigt på Flexnets kontor i Centro Idea i Mijas.
Det talas i telefon, mailas och betjänas på plats. Alla kunder och nya förfrågningar ställer krav på sälj- och servicepersonalen.
”Folk vill ha snabbt internet som aldrig förr. Och det ska vara lätt och inte för dyrt, samt med villkor som är lätta att förstå”, berättar Nicolaj Lodberg, som är medgrundare och den ena av företagets två ägare.
 
Nicolaj Lodberg berättar hur Flexnet, via nära samarbete med leverantörerna Movistar, Vodafone och Orange, har skapat en produkt samt en service som lever upp till skandinavernas behov.
”Vårt internet är snabbt och man får uppkoppling på bara en dag eller två. Ja, man kan faktiskt få uppkoppling samma dag om man kommer förbi vårt kontor. Service och hjälp finns alltid på våra tre skandinaviska språk”, lovar Nicolaj Lodberg, som har haft butiken full av kunder sedan första dagen den öppnade.
 
För bara fyra-fem år sedan var det mycket svårt för många hushåll att få internet med mindre än att man bodde i kustens stadskärnor, men trots det var internetuppkopplingen dåligt. Därtill var all service och hjälp på spanska och bindningstiderna var mycket långa.
”De framgångar som vi ser bottnar sig uteslutande i att vi har skapat och lanserat en produkt som inte fanns för skandinaver och andra utlänningar. Det föll i riktigt god jord, att man bland annat kan teckna sig för de månader som man befinner sig på kusten, och alltså inte behöver betala för de månader som man inte är här. Så är det fortfarande”, förklarar den danska internetleverantören.
 
Och precis det, korttidskontrakt eller ”ingen bindningstid” har Flexnet tänkt sig att arbeta mer med framöver.

Mot framtiden

Turismen ses återigen öka på Costa del Sol vilket öppnar nya dörrar för även Flexnet. Speciellt ser de stora möjligheter på den stora marknaden med uthyrningsbostäder.
”Hyr man en bostad i 14 dagar ska det erbjudas 14 dagars Flexnet-internet med det. För uthyrarna kommer det att vara bra att kunna erbjuda det och det kommer även göra livet lättare för semestergästerna.” Orden kommer från Anna Allesø Weidemann, som just blivit partner i Flexnet.
Anna Allesø Weidemann var företagets första anställda men nu så går hon alltså all in i det företag som hon brinner för.
”Vi jobbar alltid hårt för att få det bästa hos våra leverantörer så att vi kan erbjuda det bästa till våra nya och redan existerande kunder. Vi gör det där extra som krävs för att göra kunderna nöjda och därmed säkra våra framgångar, även i framtiden”, berättar den nya delägaren, som lägger stor vikt vid att Flexnets priser ska vara transparenta och kontrakten flexibla.
”Vi erbjuder obegränsat internet för 44,95 euro per månad för en ADSL-anslutning med kontrakt på minst tre månader. Till det tillkommer en engångsavgift på mellan 30 euro vilket inkluderar en router samt uppkoppling. Vårt snabba 3G/4G-internet kostar 59,95 euro per månad för 120 GB. Uppkopplingen uppgår till 200 euro och inkluderar router samt uppkoppling. Alla priser inkluderar moms och gratis kundservice på ditt språk”, berättar Anna Allesø Weidemann i butiken, där även kontoret ligger, i Centro Idea.
 
Den nya internetprodukten till det så kallade Rental Market kostar 30 euro för en vecka och 50 euro för två.
 
Lusten att växa samt nya initiativ lever och frodas hos Flexnet, som inte sticker under ytan med att de gärna vill öppna en avdelning i Alicante.
”Skandinaverna på Costa Blanca har exakt samma internetproblem som vi hade här på Costa del Sol för bara fem år sedan. Och det vill vi gärna göra någonting åt. Men vi vill inte växa för fort utan fortfarande alltid ha kontroll. Det ska finnas tid till att värna om kunderna. Annars rasar allt”, är de sista orden från Nicolaj Lodberg och Anna Allesø Weidemann.
 
flexnet De faar danskerne paa nettet2
Anna Allesø Weidemann och Nicolaj Lodberg.
 
 
Av Henrik Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.