Bodytalk – om länken mellan kropp och sinne

Dela

De flesta krämpor, sjukdomar, smärtor, depressioner, stress- och ångestattacker m.m. bottnar i en komplex mix av genetiska, miljöbestämda, känslomässiga, anatomiska och fysiologiska sammanhang.

 
Medan det konventionella sjukvårdsystemets många specialister undersöker deras specifika intresseområde för att ställa en diagnos utforskar och observerar BodyTalkern alla Kropp/Sinne/Ande-komplexets dynamiska sammanhang – inte för att ställa en diagnos utan för att göra kroppen förmögen att balansera sina livsviktiga system i relation till varandra, synkronisera dem, integrera dem i varandra och nollställa det som skenat iväg.
 
I min BodyTalk-klinik upplever jag att de mentala effekterna av den fysiska kroppen är större än tvärtom. Naturligtvis kan man bli helt ”galen” av att ha migrän, känna sig stressad och ledsen, men många gånger måste vi få fatt i de emotionella aspekterna för att hytta nyckeln till sjukdomar/tillstånd.
 
Hur ofta känner vi inte att det är någonting fel i kroppen och så försöker vi hitta orsaken till det, utan att lyckas? Kanske går vi till läkaren. Och en del gånger sägs magontet helt enkelt bero på att vi har ätit fel, medan nacksmärtan är ett resultat av att ha flyttat för tunga möbler… Men det är också viktigt att beakta vårt mentala tillstånd – våra känslor, och se hur dessa påverkar fysiologin.
 
Att vi människor är energiväsen är ingen hemlighet. Elektricitet löper genom kroppen i bland annat meridianbanor och akupunkturpunkter, som man kallar det i den kinesiska medicinen – och dessa energibanor kan blockeras så att fångad energi susar fram och tillbaka i sitt ”fängelse”. En sådan blockering kan skapas av chock, stress, sorg, rädsla, besvikelse m.m. – och kroppen skickar oss en signal om den i form av t ex smärta, hjärtklappning, utslag, svullnad, trötthet eller inre oro.
 
Illustrationen här intill visar exempel på hur våra tankemönster, övertygelser, känslor och upplevelser kan lagras energetiskt i vår kropp. Det krävs varken foliehattar eller rökelse för att förstå att våra tankar, känslor och kroppen hänger ihop i dynamiska energibanor.
 
En av de bästa sakerna med BodyTalk är metodens användande av kvantförståelse: Vi observerar hela människan och utforskar de områden som kroppen hänvisar till i ”mikroskopet” som zoomar in helt på kvantnivå, där t ex kvarkar, neutroner, leptoner och fotoner visar hur en liten förändring kan få enorm betydelse för hela klientens Kropp/Sinne/Ande-komplex. Alltså uppifrån och ned! Om sakerna löses uppe på kvantnivå löper förändringarna ned genom de mentala nivåerna för att manifestera sig helt nere på den fysiska nivån, där den konventionella medicinen arbetar. Därför upplever man mer långsiktiga resultat med energimedicin.
 
Nyligen träffade jag en klient som jag hade gjort två BodyTalk-sessioner med för över tre år sedan. Då sökte han upp mig för att han hade svår allergi. Sessionen visade inte direkt vilka allergener vi kunde balansera honom i förhållande till, men däremot pekade den på ett energifält fångat i en vektor djupt inne i nässkiljväggen. Det kanske låter komplicerat det är tvärtom, det är så enkelt, det är bara att låta kroppen visa vägen.
 
Orsaken till blockeringen låg i ett omedelbart ofarligt fall från ett träd i barndomen, rädslan för att inte bli vald under uppväxten, vilket så banade vägen för en känsla av att inte förtjäna livets goda…
 
Det fina med denna lilla historia är att klienten berättade att han inte haft ett enda allergianfall sedan dess. Efter mer än 50 år som allergiker var han, efter sessionerna för tre år sedan, helt fri från allergi.
 
Nästa gång du får en signal från din kropp, t ex smärta i nacken, ge dig själv ett ögonblick för att ta reda på om den kanske triggas av samt reflekterar en inre känsla. Det är inte fel att gå till läkaren och smärtstillande medicin kan mycket väl hjälpa – på kort sikt.
 
Det är inte så svårt att förstå sin egen kropp. Vi är faktiskt skapade till att kunna göra det. Det krävs bara lite tålamod, ärlighet mot dig själv och förmåga att släppa taget – bara en sekund. Det kan hjärnbarksbalansen (den viktigaste BodyTalk-tekniken av dem alla) hjälpa dig med. Vill du lära dig hur man gör? Boka då en tid hos BodyTalk Torreblanca.
 
Vill du boka tid för en session eller ha mer information om BodyTalk, då är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com.
 
Kroppens Emotionelle Energicentre LD april 2017
 
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.