Medicinsk Termografi, vad är det, hur fungerar det och vad kan det användas till?

Medicinsk Termografi, vad är det, hur fungerar det och vad kan det användas till?

Vad är Medicinsk Termografi?

Vi använder en mycket känslig kamera som mäter temperaturen i huden. Värmen påverkas av blodgenomströmningen i kroppens olika delar och genom detta ser vi om det är för lite eller för mycket aktivitet, obalans eller inflammation. Hudens temperatur speglar det som sker i kroppens djupare lager.
Medicinsk Termografi är en fysiologisk undersökning med vilken vi upptäcker skador, slitage, inflammation och dysfunktioner. Den kompletterar andra anatomiska scanningar som t ex röntgen, ultraljud, CT, MR-scanning, som alla är anatomiska scanningar, dvs. visar storlek och form.
Medicins Termografi är bra på att visa dolda inflammationer i kroppen. I dag vet vi att inflammation ofta är syndabocken bakom diabetes, åderförkalkning, hjärt- och kärlsjukdomar, gikt, allergier samt cancer. Med termografi kan vi se om det eventuellt ligger inflammation i gömda områden, som behövs bearbetas för att vi ska bli friska och krya.

Vad är inflammation?

Inflammation är kroppens försök att skydda sig själv, en reaktion från kroppens egna immunförsvar.

Vad är skillnaden på inflammation och infektion?

Inflammation betyder att vävnaden ”står i flammor”. Det är rött, svullet, gör ont och hettar. Detta sker på grund av skador, toxiner, främmande läkemedel, slitage eller invasion av mikroorganismer. En inflammation behöver inte nödvändigtvis betyda infektion.
Om inflammationen varar under en längre tid går det ut över vävnaden och kan leda till olika sjukdomar som vissa giktformer, allergi, åderförkalkning, fibromyalgi, diabetes, tandinflammation och vissa cancerformer.
Medicinsk Termografi används för att hitta inflammation och speciellt den ”dolda inflammationen”, dvs. en inflammation man har men inte känner till. Här kan listan verkligen göras lång. Vi hittar ofta inflammation i bukhåla, tänder, lymfa, omkring senor och muskler, i blodkärl, leder och bindväv.

Så använder vi analysen av bilderna

När vi tar bilderna skickar vi dem till vår expertläkarpanel som utarbetar en medicinsk rapport. Baserat på de viktigaste upptäckterna ger vi olika rekommendationer som kan vara t ex att vi hänvisar till läkare, med för att klargöra sjukdomstecken, ta blodprov, ultraljud, fysioterapi, kraniosakral terapi, osteopati, livsstilsförändring, yoga eller kost- och livsstilsråd.
Det viktigaste är att vi finner de svaga och starka leden i kedjan. Det skapar möjlighet att rikta behandlingen. Vi ser fantastiska resultat när klienterna gör någonting med de svaga punkterna. Sedan gör vi sedan en uppföljning efter en, tre eller sex månader. Här är ett exempel:
Här ser vi en inflammation i ansiktet och vad som har skett under tre månader efter att klienten förändrade sin kost och livsstil; en fantastisk förbättring av inflammationen!
Värmeskalan ”8 graders skillnad från vitt till svart” – där vitt är det varmaste.
 
På den första bilden ser vi tydlig värme i nästan hela huvudet; mellan ögonen, över näsan, vid tänderna, på halsen och så kyla i nedre delen av halsen. Värmen i pannan och tinningarna är muskelinflammationer, som kan ge spänningar och därmed ont i huvudet. Musklernas funktion är alltså inte ”optimal”.
Värmen över näsan är bihåleinflammation – det är helt enkelt en soppa av gammalt snor, vilket är ett paradis för bakterietillväxt och andra mikroorganismer.
Värmen omkring munnen är tandinflammation. Där ses varma lymfknutar. Lymfknutarnas funktion är att rensa bort orenheter, och alltså ser vi ett belastat immunförsvar.
Över sköldkörteln. I detta fall hade klienten redan diagnosticerats med låg ämnesomsättning, annars hade vi rekommenderat ytterligare blodprov.
 
Klienten råddes till en radikal kost- och livsstilsförändring i form av basande, antiinflammatoriska smoothies, soppor och övrig kost. Hon använde antiinflammatoriska energiplåster och kosttillskott.
Den andra bilden är tagen tre månader efter att livsstilen förändrats. Vi ser tydligt skillnaden i graden av inflammation: klienten hade gått ned i vikt, hade mer energi och mer överskott samt kände sig bättre rent generellt.
 
Detta är ett exempel på att Medicinsk Termografi är ett fantastiskt redskap till att upptäcka funktioner och dysfunktioner samt främst inflammation. Det är ett redskap till att förebygga, ta ansvar samt att ta vara på sin egen framtida hälsa.
 
Ni är mycket välkomna att ställa frågor eller boka tid via e-mail till:
vitathermo@gmail.com, ringa eller skicka sms till: 678 253 510
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.