Det är ingen idé att ens fundera på att köra bil i Guadalest, eller El Castell de Guadalest, som den lilla byn egentligen heter. Här är de flesta gator så smala att det bara finns plats för fotgängare och man kan gå genom Guadalest på 10–15 minuter. De flesta spenderar dock flera timmar!

Det vackra klocktornet har blivit symbolen för Guadalest.
Delar av El Castillo de San José är i dåligt skick men det jobbas med att restaurera den gamla borgen.
Guadalest har natursköna omgivningar.

Guadalest säg vara Spaniens tredje mest populära turistmål, bara det berömda Pradomuseet i Madrid och vackra Alhambra i Granada hälsar välkommen till fler besökare. Den här lilla byn ligger majestätiskt 595 m ö.h. drygt 20 kilometer norr om Benidorm. Fram till 1609, som var året när alla muslimer tvingades lämna Spanien, var det araberna som styrde här. 1644 drabbades Guadalest hårt av två stora jordbävningar; först, den 22 juli, förstördes delar av borgen El Castillo de San José och i december samma år lades stora delar av bebyggelsen i ruiner.

Här kommer man inte fram med bil.
Från sin plats på Plaza de San Gregorio står byns helgon och vakar över Guadalests invånare.

Från den delvis restaurerade borgen, som ursprungligen byggdes på 1100-talet, har man en fantastisk utsikt över den lilla byn och omgivningen. Plaza de San Gregorio är byns lilla hjärta och här ligger kommunhuset (el Ayuntamiento) och några museer samt en liten kyrka. Nedanför byn ligger en turkos sjö, som är en del av Río Guadalest. Här har de cirka 200 invånarna mycket vackert att titta på och sitt dagliga bröd tjänar de just på att visa upp allt det vackra för alla de turister som kommer på besök.

För mer information, läge och fler sevärdheter, se: www.ladistancia.es och www.guadalest.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.