La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2021

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco april 2021

Jag var ute på paseon en sväng, där jag stötte på ett äldre par, vars favoritrestaurang – en chiringuito – nu varit stängd länge. Mannen ville så gärna bjuda dit sin fru, och nu ska ni få höra någonting som i alla fall tankade mitt varande fullt på energi. Mannen hade tagit med sig två picknickstolar, som han ställde på terrassen till chiringuiton. Han ställde sig bakom den ena och liksom drog ut den åt sin fru, som om de befann sig på den bästa femstjärniga restaurangen. När hans fru satt sig tog han fram en flaska vitvin, som han serverade henne i ett riktigt vinglas. Sedan bad han henne slappna av, njuta av utsikten över havet, medan han skulle ordna maten. Mannen gick nu över gatan till en Fish & Chips-restaurang och så överraskade han sin fru med fiskfilé och pommes frites, serverat i tidningspapper. Hans fru blev så full i skratt och samtidigt så rörd att jag inte vet om det var skrattårar som rann ned för hennes kinder eller för att det hela var så gripande. 

Jag tycker i alla fall att det var hur härligt som helst. Så enkelt men så brilliant. 

Vi behöver inte göra mycket, men vi behöver finnas till för varandra.

Nu är det april och jag ser fram emot att kunna spendera mer tid ute, mars tycker jag var lite kall och regnig. Förra året var det i slutet av april som jag äntligen fick gå ut med min dotter en timme om dagen, efter att barn förbjudits gå utanför hemmet i 42 dagar. Då tog vi oss tid att spendera en timme på inlines eller kastande frisbee på stranden eller jagande krabbor i hamnen, varje dag. Nu är jobb och skola igång mer eller mindre som vanligt och vi har inte samma tid, men en del kan vi påverka, och detta kommer jag att prioritera denna månad. Jag vill njuta av våren.

Och varför gör du det inte själv också?! Ta En Sueco i handen och läs det samtidigt som du kanske gottar dig i vårsolen på stranden. Denna månad får du bland annat tillsammans med mig möta golfaren och vinkännaren Dan Olsson. Intressanta möten kan du också läsa om i artikeln ”Kvinnor i andalusiska byar” där du får möta en mormor, en mamma och en dotter, som berättar om sina liv. Vi kan fortfarande inte resa fritt, men med månadens utflyktsartikel kan du i alla fall drömma dig bort till den portugisiska staden Évora, som har massa att bjuda på som t ex ett kapell byggt av människoben.

Detta är bara några av de artiklar som du kan läsa i månadens En Sueco, jag hoppas att du gillar dessa och självklart de andra också!

Kom ihåg att vi på redaktionen alltid är öppna för tips och idéer från dig som läsare, det är bara att skicka mig ett mail!

God läslust!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.