La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2021!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2021!

Årets kortaste månad tycker jag har känts lång. Det lugna livet som vi tvingats och till en del fortfarande tvingas till, med respekt för restriktioner, lite varierande på vilken kommun man bor i – stängda butiker och restauranger, perimeterkarantäner, begränsat hur många man kan träffas m.m., får tiden att gå långsamt, tycker jag. Jag klagar inte över min situation – jag har massa tid att spendera tillsammans med min lilla familj, vilket jag stormtrivs med, jag vill faktiskt inte träffa andra, för jag vill inte vara en av dem som spär på covid-19-statistiken och jag vill att detta ska passera ”asap”.  Men jag tycker inte om att bli tillsagd vad jag får och inte får göra. Det har jag aldrig gjort. Oftast har jag gjort tvärtom i sådana tillfällen. (När min mamma läser detta kommer hon nicka medhållande!) Det bor en liten rebell i mig och denna lilla rebell gör sig påmind när någon säger ”du får inte göra ditt och datt”. Det är en rebell som ifrågasätter vart mina rättigheter har tagit vägen. Det är den som får det att krypa i mig av känslan att vi sedan ett år tillbaka lever i någonting som ibland påminner om en polisstat.

Ibland får jag emellertid ge mig och acceptera läget – men denna gång gör jag det inte för reglernas skull, utan utav hänsyn till det gamla paret som jag hälsar på varje morgon på väg till jobbet, och andra som dem, oavsett om de är unga, gamla, rädda, friska eller sjuka. För det är många som är rädda. Det gamla paret har berättat att de är oroliga för smittan, och de har uttryckt sin tacksamhet till alla som bär mask, till alla som respekterade t ex matbutikernas tider för äldre etc. Och jag fortsätter, för vi har onekligen en bit kvar…

Tack och lov har jag ett jobb som jag trivs med, och som jag kunnat jobba med hela detta underliga år, sedan coronapandemin drog in över Spanien och Europa. Att skriva för er, med allt som det innebär, håller mig aktiv och nyfiken! Jag är tacksam för detta. Jag gläder mig varje månad som En Sueco kommer ut med ett rykande färskt nummer. För detta är jag tacksam till er läsare och våra annonsörer, som gör det möjligt.

Här är så En Suecos marsnummer 2021, fyllt med läsning. Följ t ex med mig och möt Sveriges honorärkonsul, som bland annat berättar om hur hon ser på Málaga och denna härliga medelhavsstads framtid. Följ också med Else Byskov på en utflykt till Casabermeja, som bjuder på Andalusiens största arkeologiska frilands-”museum”. Denna utflyt är ju perfekt om restriktionerna tillåter, annars, skriv upp den på listan ”att göra efter pandemin”! Är historia av intresse så serveras denna månad artikeln om Guernica. Missa inte heller den alltid intressanta På Andra Sidan, följ med i vad som skett senaste tiden i Korta Nyheter (du vet väl att En Sueco har ett Nyhetsmail som utkommer två gånger varje vecka, med purfärska nyheter – gå in på www.ensueco.com och anmäl dig om du inte redan gjort det!), få information om ATP Touren AnyTech365 Andalucía Open, bli piggare med hälsotips i Hälsan och mycket mer.

Med detta hälsar jag just dig välkommen till månadens En Sueco, och jag hälsar också välkommen till våren, som äntligen är här!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.