La Sueca hälsa välkommen till En Sueco januari 2021!

La Sueca hälsa välkommen till En Sueco januari 2021!

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Året som gått var tungt, och tyvärr tror jag att det kommer att fortsätta vara det ett bra tag framöver. Vad som förvånar mig i detta skede är så många människors önskan om att allt ska gå tillbaka till tiden ”före corona”. För mig låter det bakåtsträvande. I stället ska vi se framåt, till tiden ”efter corona”! Tittar vi runt omkring oss och i historien ser vi tydligt att de som tar sig framåt och möter framgångar är de som faktiskt ser framåt och inte strävar bakåt, till det som varit. Vi ska alltså inte försöka återgå till det ”normala”. Tror du mänskligheten någonsin hade landat på månen om man hela tiden strävade efter att återgå till det ”normala”? Nej just det! Jag hade inte suttit med arbetsredskap som iPhone och MacBook om Steve Jobs strävat efter att allt skulle vara ”normalt”. Och vi hade definitivt inte börjat vaccinera mot vår allas gemensamma fiende covid-19 om vetenskapsmän i stället för att se framåt försökt att få oss bakåt i tiden. 

Vi ska alltså inte tillbaka till det ”normala” som var innan coronan lamslog större delar av världen. Vi ska till den NYA – ”efter-corona-tiden”! Och det är detta jag försöker kommunicera när någon klagar över att tiderna är dåliga. Det värsta som kan göras är att sitta och gråta över att det inte kommer in kunder i butiken eller att jobbet är osäkert. Nej, nej, nej. Nu när hela samhället går långsamt är det nämligen ett ypperligt tillfälle att förnya sig! Är du företagare – se över ditt företag! Kanske har målgruppen förändrats sedan du startade och då är det dags att omdefiniera den. När du gjort det kanske du bör se över nya kanaler att nå ut till den genom. Kanske bör du utveckla ditt produktutbud för att matcha målgruppen bättre? Eller kanske behöver du omdefiniera hela din affärsplan! Kanske hittar du nya marknader tack vare den nya affärsplanen? Kanske har du tid över till att studera marknadsföring så du effektivare kan kommunicera ditt budskap till målgruppen? Kanske är nu det perfekta tillfället att lära dig mer om den digitala världen och erbjuda dina produkter genom onlinehandel.

Och som privatperson – många har tvingats till permitteringar, en del jobbar halvtid och andra har blivit arbetslösa. Det är samma sak här – gör någonting med din tid! Med internet finns tillgång till hur mycket som helst att studera, bara några tangenttryck bort. Fördjupa och uppdatera dig i det du redan kan. De kunskaper du har i dag kan mycket väl vara ”dinosauriserade” (alltså fossilgamla – även om de inte har så många år på nacken, utvecklingen går fort i dag) och behöver uppdateras. Eller satsa på att byta yrke till det du alltid drömt om!

Den energi som så många lägger på att oja sig, klaga, tycka synd om sig själva och oroa sig kan läggas på sådant som är så mycket mer produktivt och/eller skänker mer glädje i tillvaron. Kanske det inte skapar inkomst och bättre tider just i detta ögonblick, men det ger dig i alla fall en större chans att följa med till den nya efter-corona-tiden, för förr eller senare är den här!

Gott nytt 2021!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco