La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2023

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco december 2023

Så har det gått ytterligare ett år. Det är ett kluvet år, både högt och lågt, som jag säger adjö till. Å ena sidan: Inflationen och de höga räntorna avspeglas helt klart i människors privatekonomi, vilket skapar oro om något framtida välfärdssamhälle. Krigen – i Ukraina och det mellan Israel och Hamas, skapar en oro kring vart världen är på väg med så mycket hat. Klimatet, med bland annat den ovanliga värmen som vi upplever här på Costa del Sol och vattenbristen, vilket ger lite hopp om fritt rinnande vatten ur kranarna och jag börjar funderar på om detta verkligen är den plats som jag vill bo på när jag blir äldre. Och när jag ändå skriver om Spanien – vart är detta land på väg med en premiärminister som ger amnesti till kriminella!? Och sist: Idiotin hos människor som tror att vattenrestriktionerna bara gäller andra men inte dem själva, vilket får mig att tvivla på människor i allmänhet.

Å andra sidan har 2023 bjudit mig på härliga stunder. Bland annat de många mötena med människor som jag fått genom En Sueco – tänk att få träffa så många fantastiska personer, och på jobbet dessutom! På det personliga planet ser jag speciellt tillbaka på tre saker som jag kommer att ta med mig från 2023: Resan då min man och jag tog med vår dotter till Madrid för att presentera henne för Spaniens huvudstad. Vi gick bland annat på teater och museum, och vi lärde henne tunnelbane- och bussystemet, och vi levde nästan som om det vore vår egen hemstad. Vi har också njutit av den totala kontrasten till storstaden, nämligen ”vår” bergsby, där vi varje morgon väcks av bjällror när herden är på väg ut med sina getter på bete, och där vår dotter kan springa fritt med sina vänner i byn, utan att vi behöver starta bilen eller stämma av med andra föräldrar, och där det är lika vanligt att hela barngänget äter middag hemma hos oss som hemma hos någon av de andra eller hos någon abuela. Kontrasterna mellan ”vår” huvudstad och ”vår” by är enorma, och jag älskar dem båda, och jag njuter av att se att min dotter nu börjar komma till rätta i båda världarna. Den tredje saken, kan kännas simpel, men den har inte varit självklar för mig de senaste åren – jag har börjat prioritera tid till att läsa böcker. Förr var jag en bokmal, men så kom livet emellan, fram till nu, när jag återigen tar mig tid till det och ser fram emot varje sida som jag läser.

Ser fram emot att läsa sida efter sida hoppas jag också att du gör när nya En Sueco kommer ut varje månad. Vi här på redaktionen arbetar nämligen outtröttligt med att leta historier, ämnen och möten som vi tror och hoppas ska locka, inspirera, informera och glädja just dig!

Denna månad bjuder vi därför bland annat på ett möte med Brith Bogård, som inspirera med att vara integrerad i sitt spanska närsamhälle, bland annat genom att kunna språket och våga vara nyfiken. Vi bjuder också på en artikel med vilken du får följa med till Casa de los Navajas i Torremolinos, som bjuder på inte bara spännande arkitektur utan även en del av Torremolinos historia, och så får du också följa med till Málaga och uppleva vad julen har att erbjuda i vår vackra provinshuvudstad. Dessutom får du historien om företaget som hjälper till att sprida julstämning i Málaga med den fantastiska julbelysningen – Iluminaciones Ximénez, och mycket mer.

Med dessa ord önskar jag dig riktigt god jul med massa läslust, och tackar för att du följt En Sueco och mig under 2023. Vi ses igen 2024!

Sara Laine, sara@norrbom.com

Kom ihåg att SuecoPlus+medlemmar får ännu mer läsning, både artiklar och dagliga nyheter, så teckna din prenumerationen på: www.ensueco.com/plus

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.