La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2021!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco februari 2021!

Vilken månad av positiva känslor det har varit – till den grad det går i alla fall, när större delen av Europa är mer eller mindre stängt. (Det är bara Herr Tegnell som sitter på sin höga häst och rider sin egen väg, och vägrar ta ansvar samt undviker kritik genom att säga att hans tidigare uttalanden ”är tagna ur sitt sammanhang”.) T ex, blickar vi västerut har clownen Trump lämnat Vita Huset och det ser ut att bli lite ordning och reda igen. Och här på hemmaplan har Sr. Illa, som jag förövrigt bannat upprepade gånger, i skrivande stund kommit ut med tydligt besked att det inte är aktuellt med total lockdown. Så kan alla scaremongers (det är alltså ett så fett ord) knipa igen. Jag underdriver inte när jag säger att jag varje dag hör halvhysteriska personer larma om ditt och datt – ”hela landet stänger i morgon”, ”jag har hamstrat alla livsmedel, för nästa lockdown blir TOTAL”, ”alla skolor i Fuengirola ska stänga”, helt utan grund annat än vetenskapen framtagen kring det egna middagsbordet. Det bästa är när hemmafruar klagar över att de inte orkar med om barnen blir hemskickade för onlineundervisning igen – för de får helt enkelt inte ihop dagarna med barnen hemma. Och bara nyligen hörde jag en förälder vara upprörd över att städerskan inte kunde komma vid lockdown. Men hallå – fatta sopkvasten själv! Men nog om det. 

Jag ger en stor eloge till alla heltidsarbetande föräldrar som sedan coronautbrottet har löst situationer med jobb, barn, skola, hem med allt det innebär. Och alla andra som kämpar vidare! 

Nu får vi se till att hålla oss ifrån det stora sociala livet en stund till, så rider vi tids nog ut stormen!

Riktigt bra känns det också att få ut månadens En Sueco till alla er läsare. Jag känner mig riktigt inspirerad när jag går igenom artikellistan för att kontrollera att allting är i ordning. Min kollega Henrik och jag är oense om det mesta (vilket många gånger är väldigt givande när vi brainstormar), även det mycket omtalade vaccinen så klart. Men trots att jag är nejsägare i frågan så har jag nog kommit till den punkt att jag säger ”Ta nu vaccinet så att vi kan komma vidare!”. Måste jag ta det för att ha ett liv med resor, evenemang m.m. så gör jag väl det – men jag är inte glad för det. Henrik skriver om detta i ”På andra sidan”.

Så bjuder månaden även på en artikel om TikTok, detta enorma fenomen som fångat varenda unge, och många vuxna, men som det råder många åsikter kring, och som en del hävdar är ett 

spionageverktyg från den kinesiska staten. En Suecos praktikant Gabriella har skrivit om detta!

Gabriella har också gjort en tillbakablick på Torremolinos glansdagar, tänk att Franco tillät bikini på Trocadero-stranden!

Vill du inspireras till äventyr har senaste tillskotten här på redaktionen, Karethe, förverkligat sin dröm att flyga luftballong, och det över den vackra staden Ronda – tänk vilken upplevelse! Naturligtvis berättar hon om detta.

Själv har jag träffat ”träskodrottningen” Gunnel Bergman – en riktig affärskvinna som ser möjligheter och faktiskt förverkligar dem!

Och så måste vi ha med lite mystik här till februari också. Jette har satt sig med historierna om den heliga graal, vilket hon delar med sig av.

Naturligtvis bjuds du på mer också; du får följa med på utflykt, bjuds på recept, nyheter, panel, fotboll, lite från bostadsmarknaden och den juridiska världen m.m.

Jag är säker på att februari kommer att bli en bra månad, annars får jag se till att den blir det, valet är mitt, och det samma gäller för dig!

Tro på framtiden, stötta lokala verksamheter och se till att leva så att spridningsrisken är minimal!

Och glöm inte att skicka larviga meddelanden till alla du känner på Alla hjärtans dag, det kan vi alla behöva i år!

Ha en lugn februari!

Sara Laine

sara@norrbom.com

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.