La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2023

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2023

Glad sommar! Visst är det härligt med sommar! Nu när vi kliver in i juli och snart även augusti kan de flesta av oss sakta ner på takten en aning, för dessa är ju typiska semestermånader. Oavsett om dagarna njuts här hemma på Costa del Sol – som ju är i alla fall mitt hem – eller på semester i Sverige eller på annan ort, tycker jag att man ska unna sig att riktigt ta vara på stunden. Sedan om det innebär att hoppa fallskärm, vrakdyka, ligga i solstolen eller något helt annat som man tycker om att göra, det spelar mindre roll. Eller så är du kanske nyfiken på att testa något som du har funderat på men aldrig har gjort – ja men se då till att göra det! För helt krasst, att vara lycklig är var och ens egna ansvar – förutsatt att man har i alla fall de första stegen på Maslows behovstrappa uppfyllda. De sista stegen är ju mer det jag pratar om här. Maslow, ja, att han skulle dyka upp här var ju otippat (mina fingrar dansar sin egen vals över tangenterna) men med all osäkerhet i omvärlden – kriget i Ukraina pågår ju fortfarande och bara för att det går bra på Costa del Sol för tillfället går det inte lika bra överallt, och inflation, räntor etc. Därför känns det viktigt att skriva så att alla förstår, och Maslows behovstrappa kom att kortfatta det hela på ett utmärkt sätt.

Något som jag här skulle vilja ta upp är att allt för många klagar utan att själva ens försöka göra något åt situationen som de är missnöjda med. Titta bara på antalet som röstade vid kommunvalet i maj – bara 63,91 procent av de röstberättigade (vilket även omfattar fastboende utlänningar). 63,91 procent! Fattar ni? Det är nästan som att säga: ”Varsågod, bilda diktatur igen för vi bryr oss inte – vi bara gillar att klaga.” Det är sorgligt. Tyvärr får vi inte rösta i parlamentsvalet 23 juli, hade vi fått det skulle jag stå längst fram!

Något som är aktuellt på den politiska agendan, speciellt i vår region, är det allvarliga problemet med torka. Politikerna har sagt att det inte ska antas några strängare restriktioner under sommaren, utan först till hösten – turister måste ju får njuta av sina semestrar och spendera sina pengar. Vattenbristen är något som du kan läsa mer om här i En Sueco denna månad, för Varför måste vi fortsätta att dansa regndans? (det är rubriken på artikel).

Men tillbaka till den härliga sommaren! Är det inte nu som tankarna verkligen kretsar kring resande och att upptäcka nya platser – oavsett om det är sommarens semester eller planer på en resa längre fram. En inspirerande artikel till en annorlunda resa är Med tåg genom Marocko, där ni får följa med på både moderna snabbtåg och traditionella, mindre snabba tåg, genom landet på andra sidan Medelhavet.

Stannar vi på vår egen medelhavskust har vi kanske tur, eller otur – det beror på hur man ser det, att uppleva ett speciellt väderfenomen som heter Taró. Detta är den täta dimma som kan upplevas på Costa del Sol, och här, i artikeln med samma namn som dimman, bjuder En Sueco på en förklaring på vad detta egentligen är för sagolikt fenomen.

Med detta och nyheter, ShopTalk, en grottutflykt och en som går i kaviarens tecken till Riofrío, spanska viner, gazpacho, smarrig kaka, tips och fakta från mäklare och experter, golf, evenemangskalender, hälsa m.m. sätter jag den sista punkten för En Suecos sommarnummer som ju som alltid täcker både juli & augusti, för nu går mina kollegor och jag på välförtjänt semester. Vi ses åter med ett färskt nummer från pressarna den 1 september.

Kom dock ihåg, prenumererar du på SuecoPlus+ mottar du fortfarande dagliga nyheter och spännande artiklar hela sommaren. Det kostar bara 5 euro i månaden att hålla sig uppdaterad med allt som händer på kusten! Registrera dig på: www.ensueco.com

Glad sommar!

Sara Laine

sara@norrbom.com

PS. Jag slutar ju egentligen aldrig att jobba (så är det när man tycker om det man gör) så vill du tipsa redaktionen om något spännande att göra, någon intressant person att träffa, en ”okänd” plats eller något annat som du önskar att vi på redaktionen tar en närmare titt på, tveka inte att skriva till mig!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.