La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juni 2023

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juni 2023

Så har vi nått fram till årets första sommarmånad. Jag vet dock inte om jag vågar hoppas på sommarväder i år då vind, sol, moln, regn, snö och allt där till verkar slå kullerbyttor och inte alls infinna sig då vi förväntar. Efter högsommarvärme i april, med stranddagar och till och med dopp i havet, klev vi som bekant in i maj med mycket allvarlig torka och utan regn i sikte. Vårens regn brukar ju falla i april, sällan i maj. Men så kom äntligen regnet. Jag kommer ihåg den första regnnatten där i mitten av maj, när inget var förberett för regn. Där vaknade jag av att regnet slog mot rutorna. Barfota sprang jag ner för trapporna och ut på gården för att ta in alla soffdynor och andra textilier. När plattorna på pation blir våta är de ganska hala, så jag liksom trippade runt för att inte halka, och just där, när jag nog mest liknande en dyngsur katt, lutade jag huvudet bakåt och kände regnet i ansiktet. Jag tänkte att detta var min lilla glädje-regndans, kl. 04 på morgonen. Och det är så jag kommer att minnas maj 2023 – lyckan att regnet kom!

Efter en torr och het april och sedan en våt maj – med till och med snö i Sierra Nevada, vet jag inte vad vi har att förvänta oss av sommaren. Helt klart är att väderfenomenet El Niño stökar till det som vi normalt är vana vid. Förhoppningsvis blir sommaren något svalare än förra året, vilket prognoser visar, men jag har för länge sedan gett upp tron på meteorologernas gissningar, för vädergudarna – eller El Niño – verkar göra precis vad som faller i smaken när som helst. Men som sagt, aningen svalare sommartemperaturer – läs ”inga värmerekord” – och lite sommarskurar med jämna mellanrum, tack – då blir jag glad!

Att det nu är sommar tar vi fasta på här i En Sueco och bjuder glatt på tips att göra och se både när och fjärran (nåja, inom landets gränser). I månadens sommarguide hittas förslag på sommaraktiviteter för alla åldrar, med allt från vattenparker och djurparker till solnedgångsseglatser. Är man för mer livliga och kanske riktigt utmanande aktiviteter ges förslag på det också – vad sägs om Andalusiens längsta zipline-linbana, som faktiskt ligger alldeles runt knuten eller fartfyllda aktiviteter på fyra hjul? Ta en titt i ”Sommarguide 2023”.

Vill du mer fjärran, men alltså fortfarande inom landets gränser, rekommenderar jag ”Om resan inte går till Andalusien”. Detta är något av en favorit i repris. Denna artikel har nämligen getts ut i En Suecos medlemstjänst online, SuecoPlus+, och då den där fick så god respons, och läsare har efterfrågat den i vår tryckta version, gör vi denna månad ett undantag och tar med en SuecoPlus+artikel i En Suecos tryckta version. Här presenteras du för tio mycket olika och spännande spanska städer, med allt från rika kulturarv och historia till modern arkitektur.

(Har du ännu inte SuecoPlus+ så se till att skaffa det så att du inte missar fler spännande artiklar!)

Denna månad kan du också läsa om bland annat:

Andreas ”Stone” Johansson som månadens profil. För mig var han ett okänt namn men nu vet jag att vi här talar om en världsartist! Andreas liv har alltid handlat om musik och han är både låtskrivare, producent, musiker och artist, med inte färre än 40 miljoner sålda fysiska skivor och 800 miljoner streams! Jag har träffat Andreas i Almuñécar där vi pratade om bland annat hans karriär, framtiden och AI.

Är du intresserad av läderhantverk och designerväskor tipsar jag om artikeln om Übrique. Detta är en relativt okänd by bland gemeneman men desto mer känd inom modevärldens ledande modehus. Vem hade trott det om en vit Andalusisk by?

Och som körsbäret på tårtan – många av er vet att jag älskar midsommar, nästan lika mycket som jul, varför jag varje år funderar på vad jag kan hitta på för nytt till midsommarbordet utan att bryta traditionerna för mycket. I år kanske det lutar åt att baka en kokos- och chokladtårta (utan körsbär dock), ett recept som Veras Veranda bjuder på.

Njut av årets första sommarmånad, oavsett väder – och Glad Midsommar!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.