La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2023

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2023

Det är lustigt hur länge sommaren håller i sig här på Costa del Sol. Augusti är ju känt för att vara den stora semestermånaden, när alla tar ledigt och man inte kan förvänta sig någon aktivitet annat än sådant som har med turism att göra. Till och med offentliga instanser tar semester. Sedan har vi september, som i Sverige kör på i full fart igen efter sommaren, men som här fortsätter att gå lite på halvfart. Skolorna börjar i mitten av månaderna och en del med bara halvdagar, många klubbar och föreningar fortsätter att ha stängt eller mjukstartar med några utvalda aktiviteter. Man kan helt enkelt inte förvänta sig att allt återgår till sitt normala tempo förrän nu i oktober, när också våra svenska ”flyttfåglar” (läs: människor som spenderar sommaren i Sverige återvänder till Costa del Sol) återkommer, och det blir återigen full aktivitet i vår trevliga svenska kyrka i Fuengirola och i de svenska föreningarna och på golfklubbarna m.m. Oktober är således en månad som fylls med kära återseende.

Jag fick nyligen ett kärt återseende med den världskända konsertpianisten Helge Antoni. Vi träffades första gången när han spelade för eleverna på Svenska skolan i Fuengirola förra året. Om jag berättar att hela skolans aula var full med 10-åriga elever (även från en annan skola) som satt helt trollbundna under en hel timme, så förstår ni vilken talang vi talar om här. Helge och jag har hållit kontakten under året och nu den 24 oktober ska han spela på fina Teatro Cervantes i Málaga, varför jag tänkte att det nu passar fint att presentera honom för er! I månadens profil får ni därför möta Helge Antoni, som berättar om hur musiken och pianospelet följt honom genom hela hans liv.

Faktiskt får ni möta tre män i magasinet denna månad, för vi har också tagit oss in till Málaga för att passande till Picassos jubileumsår få en pratstund med guiden Erik Meling, som berättar mer om hur han själv ser på guidade turer på Picasso-museet och i Málaga stad. Den tredje mannen är ingen annan den amerikanska filmlegenden Orson Welles, som sägs vara begravd vid en brunn tillhörande en liten finca mellan Málaga och Ronda.

En tråkig sak som fått mycket rubriker var kyssen som före detta chefen för det spanska fotbollsförbundet, Luis Rubiales, gav VM-spelaren Jennifer Hermoso. I kölvattnet av detta har det diskuterats en hel del kyssar, vad som är lämpligt och inte, i speciellt spansk radio. Därför tycker jag att det passar bra att bjuda på en artikel om just kyssar, med lite riktlinjer för vad man ska tänka på, för kyssar och kindkyssar är ju, som vi alla vet, en del av den spanska kulturen, men vet man inte om man först ska kyssa till vänster eller höger så kan det bli riktigt fel.

Självklart ska ni få följa med på utflykt också. Månadens utflykt tar oss till Jolúcar, cirka en och en halv timmes körning österut från Málaga. Här har det nämligen byggts en ny, fin hängbro. Vill ni resa lite längre, och tycker ni om choklad, kan ett besök på Valors fabrik i Alicante rekommenderas. Här bjuds det både på chokladhistoria, chokladframställning och smakprover.

Nu har ni presenterats för ett urplock av vad En Sueco har att erbjuda denna månad, men fortsätta att bläddra i magasinet så får ni både nyheter, tips från mäklare och expert, recept på en utsökt kötträtt och mycket mer.

Vill ni läsa ännu mer, se då till att prenumerera på vår onlinetjänst SuecoPlus som bjuder på dagliga nyheter, massor av fler spännande artiklar och flera attraktiva medlemserbjudanden. Prenumeration kan registreras på: www.ensueco.com

Glada hälsningar

Sara Laine

sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.