PhiLings-behandlingar som förändrar din hud

Dela

PhiLings täcker två olika behandlingstekniker. Den ena är ”microneedling” och den andra är Phi Ion-plasmapen.

Microneedling är en säker, effektiv och verkningsfull behandling av huden i ansiktet. Den förnyar och ändrar hudens struktur, vilket betyder att microneedling är bra för att behandla allt från rynkor, ärr, öppna porer, pigmentförändringar, sträckmärken och håravfall.

Behandlingen skapar små mikrokanaler i huden vilket stimulerar produktionen av kollagen och den neovaskulära processen så att produkterna som påförs efteråt kan tränga in i dermis.

Dermis är vårt mellersta hudlager. Det består bland annat av fibroblastceller som produceras av vårt kollagen och elastin. Ca 70 procent av vår dermis består av kollagen och det är detta som gör att huden kan sträckas och utvidgas. Dermis är vårt elastiska lager, som får huden på yttersidan att se fin och jämn ut när man är ung, men som med åldern ser mer slapp och rynkig ut då elasticiteten blir sämre.

När dermis aktiveras med maskinen ökar förnyelseprocessen i huden igen, och huden kommer att jämnas ut mer samt få en finare färg och yta. 

Microneedeling tåls av de flesta hudtyper men en grundlig konsultation innan behandlingen försäkrar att detta är rätt.

Behandlingen utförs i hela ansiktet och eventuellt på halsen, om man vill det.

Beroende på hudtyp och önskat resultat justeras handstycket till att påverka huden på bästa möjliga sätt och djup.

Huden kommer att bli lite röd och flammig samma dag och dagen efter behandlingen, så den ska göras när man har tid att ha en lugn dag eller två hemma, utan makeup.

En enstaka behandling ger fint resultat men en serie av tre behandlingar fördelade över sex veckor, ger ett verkligen fantastiskt resultat.

Bra vård i hemmet och solskydd är också viktigt, och på så sätt hjälper du själv till med att underhålla de fina resultaten efter behandlingen.

Phi Ion-plasmateknik

Den andra PhiLings-tekniken, som jag också arbetar med, är den mycket effektiva Phi Ion-plasmapen, som också påverkar kollagenlagret i huden. Den stramar upp kollagenvävnaden direkt under samt efter en behandling.

Den är framtagen för att ge resultat lokalt i ansiktet, såsom ögonlockslyft, rynkor vid sidan av ögonen (kråkfötterna), rynkor omkring munnen, rynkor i pannan samt slapp hud på halsen.

Phi Ion-pennan är också perfekt till att ta bort små hudförändringar och pigmentfläckar, som ligger på ytan av huden, men först efter en kontroll av huden hos hudläkare, så att man vet att det inte är något allvarligt utan bara kosmetiskt.

Maskinen gör små prickar i huden med 1 mm avstånd. Den har en elektrisk ljusbåge som via jonerna i luften skapar en liten sammandragning i hudvävnaden.

Prickarna görs på rak linje omkring rynkan, ärret, hudproblemet m.m. och en sammandragning sker ögonblickligen.

Innan behandling lokalbedövas huden med lidokainkräm, så att man inte upplever obehag av den lite svidanande känslan. 

Efter behandling bildas små mikroskorpor på varje enskilda lilla prick som gjorts och huden måste därför hållas så ren och torr som möjligt dagarna efter behandlingen, så att det kan läka helt. 

Du får en speciell kräm med dig hem för vård av området från tredje-/fjärde dagen.

Efter 8-10 dagar, beroende på hudtyp, kommer huden se fin ut och resultatet är helt synligt. Hållbarheten varierar beroende på hudtyp och mängden lös hud man har, men det håller från ett till tre år efter behandlingen.

Ögonlocksuppstramning ger fint resultat och är perfekt som behandling för dem som ännu bara har lite lös hud, eller som inte är riktigt redo för en operation då hud och vävnad tas bort.

Rynkorna kring munnen är det problem som jag oftast möter i kliniken när jag behandlar och med denna behandling har man äntligen möjlighet att minska dem utan att behöva spruta in en ”filler” under huden.

Behandlingsmöjligheterna är många och vid en första konsultation kan det göras en plan över vilka områden som eventuellt ska behandlas för att nå önskat resultat.

För mer information och rådgivning om bägge PhiLings-behandlingarna, kontakta gärna mig.

Kosmetolog Nana Norrbom, tel. 610 716 048 – Fuengirola.

Av Nana Norrbom, auktorisad kosmetolog och linergist

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.