EVENEMANGSDETALJER

april 2, 2023
– april 9, 2023

BOKNING OCH INFORMATION

Påsk: Semana Santas storslagna processioner

Malaga,,Spain,-,4/14/2019:,Holy,Week,(semana,Santa),Is,Underway

Semana Santa är spanjorernas viktigaste högtid och under hela påskveckan, som i år infaller 2-9 april, hålls det religiösa processioner i praktiskt taget alla landets städer. Processionerna i Málaga och Sevilla är mycket speciella.

Varje dag hålls det flera processioner, där stora troner med figurer föreställande t ex Kristus bärs igenom städernas gator, följt av dyster och mycket bombastisk musik och huvklädda människor. En del processioner börjar mitt på dagen medan andra först sent på kvällen. Oavsett tid är man garanterad att gatorna och gränderna är fyllda med andaktsfulla katoliker – och många andra som ser påskprocessionerna som ett tillfälle till fest.

De mest spektakulära processionerna kan ses under Palmsöndagen den 2 april samt under Skärtorsdagen 6 april och Långfredagen 7 april.

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.