Living next door to Alice…

Living next door to Alice...

Dela

… är det ingen av dem som gör, men den 8 maj ger de konsert på Sohail-borgen i Fuengirola.

Årets konsertupplevelse med Smokie har skapat stort interesse hos särskilt de skandinaviska fansen på Kusten. Enligt Henrik från Eventhuset, som är arrangör av konserten, är det stor efterfrågan på de exklusiva VIP-biljetterna med garanti för fri sikt mot scenen, buffet och fri champagne, drinkar, öl, vatten och vin under hela konserten. För att säkra VIP-gästerna om en bra plats och super service, är det endast 150 VIP-platser, så skynda dig att köpa din biljett på första parkett.
Det är dock inte bara fansen på Kusten som ser fram emot en festlig afton i sällskap av det kända bandet, Smokie själva ser också fram emot besöket på Kusten och att få leverera en bra konsert. En Sueco har med anledning av konserten fått två exklusiva intervjuer med trumslagaren, Steve Pinnell och basisten, Terry Uttley.

Smokies trumslagare, Steve Pinnell har hus i Spanien och vi frågade honom bl a om hans och bandets relation till Spanien.

När beslutade du att köpa hus i Spanien?
Jag älskar Spanien och som passionerad golfspelare letade jag efter hus här. Det var faktiskt en av våra promotare som rekommenderade mig området där jag nu har hus. Jag byggde mina två hus 2001, det ena för uthyrning och det andra använder min familj och jag själv. Husen ligger i Murcia i ett golfområde, det heter Mosa Trajectum, där jag har en vidunderlig utsikt över golfbanan. Det är perfekt för jag använder all den tid jag har ledigt på golf. Jag älskar Spanien, kulturen, spanjorerna och jag tycker faktiskt att det är det bästa landet i Europa. Ja, den ekonomiska krisen är hård för spanjorerna, men så snart Spanien är över den, kan jag inte se något negativt över huvud taget med detta land.
Vi håller, som sagt, till i Murcia, så det är lätt att ta en tur till t ex Marbella eller Barcelona om vi skulle få lust till det. Det är stor skillnad mellan nord, syd, öst och väst och det gillar jag.

Har du deltagit i golfturneringar i Spanien?
Ja, många. Jag har spelat med som pro-celebrity sex gånger och förra året vann jag en turnering i Murcia.

När är du här i Spanien?
Vi är här ca sex månader om året. Vi är där fem-sex veckor både höst och vinter, med korta avstickare till England för att se till huset där och våra familjer, men om sommaren tillbringar vi tre månader i Spanien. Vi älskar den spanska sommaren i juni, juli och august och vi tycker inte att det är för varmt. Vi går till stranden och min fru sitter i skuggen under ett parasoll och så njuter vi bara av livet.

Talar du spanska?
En liten smula, jag klarar mig och jag kan beställa när vi är på restaurang. I Murcia är det inte många som talar engelska, så jag är tvungen att göra en insats, men jag förstår mer än jag kan tala. Jag tycker att när man väljer att bo i ett annat land, så bör man anstränga sig för att lära sig språket.

Vad vet du om spansk kultur?

Jag kan lite om den spanska kulturen, gästfriheten, folks vänlighet och den goda maten och vinet. Vi äter ute fyra-fem gånger i veckan och i Murcia är det alltid en ny restaurang att pröva. Jag älskar paella, fisk, kött och särskilt autentiska tapas. Nära vårt hus i Murcia finns det en riktigt god tapas-bar som jag gillar att gå till.

Har Smokie spanska fans?
Ja. Vi har gjort TV-shower i Spanien, så de känner oss väl. Vi har dock inte haft så många hits i Spanien, men Smokie spelas i spansk radio. Och så har vi gett fyra-fem konserter i Spanien, alla har varit succé.

Är det skillnad på vilka sånger den spanska, engelska och skandinaviska publiken vill höra?
”What Can I Do” är en stor hit i Murcia, så den spelar vi alltid när vi har konsert där. Men annars är det samma, vi spelar för hela den europeiska publiken. Oavsett vilka städer vi kommer till så vill publiken gärna höra både nytt och gammalt.

Vad tror du kommer att sälja Smokie 2010? Varför skall vi gå på era konserter?
Smokie är alltid 100 % live, allt som du hör på våra konserter är live. Alla kan sjunga eller vyssla med i våra sånger och det är det som folk vill ha: Låtar som de känner igen och kan sjunga med i. Det är också alltid en god atmosfär mellan oss på scenen och publiken och vi gör bara det vi gillar och försöker att skapa en fest på alla våra konserter.

Smokies basist, Terry Uttley, har varit med i bandet ända sedan begynnelsen. Vi fick ett snack med honom om bl a den kommande konserten i Fuengirola, skandinaviska fans och hur Smokie fortfarande har energi till att vara på tour.

Kan vi förvänta oss att ni spelar hits som ”Oh Carol” och ”Living Next Door To Alice” på konserten i Fuengirola?
Ja, vi kommer att spela allt och lite till. Vi har ju efterhand fått ihop riktigt mycket material, så det kommer att bli en blandning av nytt och gammalt.

Ni spelar ofta för fulla hus, vad är hemligheten?
Det är faktiskt så hemligt att vi inte ens själva vet det. Nej, det är ingen hemlighet, men jag tror att det är för att alla kan förhålla sig till vår musik och känner igen många av våra låtar.

Smokie har varit igång i många år och har en stor passion för musiken, men ni blir ju inte yngre. Har ni fortfarande energi till att spela konserter och åka på tour?
Ja absolut! Vi älskar det och tar det helt lugnt. Vi lever inte det där rock’n’roll livet, vi dricker inte, men kan njuta av en öl emellanåt och bara en av oss röker. Våra familjer kan också leva med i vårt turnéliv, då de har varit med ända sedan starten och har upplevt bandets framgång och motgång ihop med oss och våra barn är uppvuxna med att bandet är på tour, så de har vant sig vid det.

Ni har spelat i hela världen och här i Fuengirola kommer konserten att hållas på en gammal arabisk borg. Har ni provat det innan?
Jag visst faktiskt inte att vi skulle spela på en borg i Fuengirola. Men ja, vi har spelat i många städer och på många borgar, men aldrig någon arabisk. Det ser jag fram emot.

Vad förväntar du dig av konserten i Fuengirola?
Att det blir en fantastisk konsert med fantastiska människor och att vi kommer att njuta av det. Vi kommer att ge publiken en bra show, men publiken får självklart också ge oss lite show. Så funkar de. Det är inte bara vi som uppträder, publiken uppträder också för oss och vi måste lyssna till dem.

Publiken kommer att vara en blandning av olika nationaliteter, men det kommer antagligen att komma många av era skandinaviska fans till konserten?
Det ser jag fram emot. Det blir något annat här under Spaniens sol än när vi spelar i Skandinavien där vi ofta har spelat på vintern i snö och kyla. Det blir spännande att se den skandinaviska publiken i solsken och i deras sommarkläder.

Vad tror du kommer att sälja Smokie 2010? Varför skall vi gå på era konserter?
Vi är lyckligt lottade, för vi har alla åldrar, både barn och vuxna i publiken. Barnen har ofta växt upp med att det har spelats Smokie i hemmet, så de kommer också till våra konserter. Alla är välkomna.

 


Biljettinfo
Konserten hålls lördag den 8 maj kl. 21.00 under öppen himmel på Castillo Sohail i Fuengirola. Dörrarna öppnas kl. 19.00. Biljetter till ståplatser kostar 40 euro och sittplatser kostar 50 euro.
Du kan få rabatt på dina biljetter om du samlar minst sex personer. Då får du ståplats för endast 30 euro och sittplats för endast 40 euro.
Detta erbjudande gäller hela april.

Biljetter kan köpas hos:

Fuengirola:
Café Copenhagen – Holger Danske – UniOptica – Vitamina (Centro Idea) – Frisör Hair Inspiración (Euromarket), Club Danés, El Corte Inglés (Mijas Costa)

Arroyo de la Miel:

Frisör Kazzi

Marbella:

Handelsbanken (Centro Plaza)

Torre del Mar:

Muebles Piramides

Almuñecar:
Café Rosa

Málaga:

El Corte Inglés

Puerto Banús:

El Corte Inglés
Hos El Corte Inglés är det möjligt att beställa sin biljett på www.elcorteingles.es samt i varuhusen.

Afterparty
Efter konserten kommer det att hållas ett stort afterparty med all den bästa musiken från 80- och 90-talet, vackra dansöser och fyrverkerier. Detta är inkluderat i biljettpriset och kommer också vara på Castillo Sohail.

Hemsida

Hemsidan www.smokie-spain.com är uppdaterad med all praktisk information, där kan du också lyssna på Smokies musik. Där kan du också boka biljetter och kommer du eller dina gäster långväga ifrån, kan du hitta bra erbjudanden på hotell- och biluthyrning på hemsidan.

Info-linje
Det är upprättat en telefon info-linje, dit alla är välkomna att ringa med frågor ang. konserten, biljetter etc. Numret är: 670 63 57 86 och man talar danska. 

Av Sanne Kronow

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.