Utrensning med hydroterapi

Du kan använda hydroterapi för att boosta och rensa ut i februari.

Kall rysning
De kalla baden verkar stimulerande för cirkulation, körtelsystem, ämnesomsättning, ökar spänstigheten i muskler och stärker nervsystemet. Det lättaste sättet är naturligtvis att ta en kall dusch efter ett varmt bad, men har du tur och har en ouppvärmd pool, eller kanske bor du nära havet, så är det bara att ta bada året runt. Nu kan det vara så att vinterbadarna i Sverige menar att det knappt är någon idé att ”vinterbada” i Spanien, men det handlar faktiskt om att aktivera kroppen med en temperatur som är väsentligt lägre än vad den är van vid. Som boende här är din kropp van vid värme och alltså får du nytta av ett ”kallt” dopp i pool-en eller havet. Dessutom påvisar alla undersökningar att de positiva verkningarna vid kallbad uppnås vid temperaturer på mellan 8-10 grader. Så ett vakbad har alltså inte en fysiologisk annorlunda effekt, än den om du doppar dig i en 10 graders kall pool. Så hoppa i poolen eller havet året runt och stärk kroppen.

Saltvattensbad
Saltvattensbad är en bra gammal huskur till att börja en utrensning. Tappar du upp ett bad med en mättad saltvattenlösning och ligger i det en halvtimme motsvarar utrensningen tre dagars fasta. Inom terapeutiskt spa har Hotsprings ®, som någonting helt nytt, gjort ett spa som både verkar terapeutiskt, med undervattensmassage av ömma muskler, och aktiverande av nervbanorna. Men det nya är, att vattnet inte innehåller klor utan istället salt. Det vill säga att du med det nya spat kan få en riktig terapeutisk behandling i hemmet.
Optimalt är om du gör cirkelbehandlingar, där du börjar med 10 minuter i ett varmt saltvatten-spa. Häri rensar du kroppen och löser upp spänningar. Sedan tar du ett snabbt dopp i din kalla pool, för att sedan sätta dig insvept i handukar och filtar och återfår en normal kroppstemperatur. Detta motsvarar en ”omgång”. Gör du det i två eller tre omgångar ett par gånger per vecka, vill jag lova dig, att du upplever en märkbar hälsoskillnad.

För mer information och rådgivning om hydroterapeutiskt spa, kontakta AquaPool Spa på 952 927 811.

Av Pernille Damore

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.