De flesta vet inte hur viktig magsyran har för matsmältningen och därmed också för vårt välmående. Titt som tätt stöter man på uppfattningen att magsyra skulle vara skadligt och att det gäller att hela tiden äta mat som hämmar produktionen av magsyra så mycket som möjligt. Berättar man att magsyra är det samma som saltsyra (klorvätesyra eller väteklorid), finns det en del som tror att det är tal om ett hälsoskadligt ämne som är farligt att förtära. Det kan inte bli mer fel än så! Magsyra produceras av våra egna celler och är absolut nödvändigt för att proteiner och mineraler ska kunna brytas ned under matsmältningsprocessen samt för att en del bakterier ska förstöras.

Det talas nu om att spridningen av salmonella kan bero på att det är väldigt många som har magsyrebrist. Det kan bero på att många tar syraneutraliserande medel under för lång tid, eller för att de inte producerar tillräckligt. På så sätt kan salmonellabakterierna lättare ta sig igenom magen och ut i kroppen. Har man syrabrist sker matsmältningen långsammare, ohälsosamma bakterier överlever och den följande förruttnelsen av osmält mat är en god start för många alvarliga sjukdomar.

För att undvika missförstånd: naturligtvis kan våra kropp producera för mycket magsyra vilket är en av orsakerna till magsår, men detta är snarare undantag än regel. Långt mer vanligt är det att vi producerar för lite, bl.a. för att förmågan att producera saltsyra minskar med åren, t ex har ca 30 % av alla människor över 60 år saltsyrebrist. För lite saltsyra hämmar upptaget av de två viktiga mineralerna järn och kalium hos medelålders och äldre människor. Kosten är som bekant ofta protein- och fettrik, då den tillstor del består av kött och mjölkprodukter. En sådan kost ställer särskilda krav på matsmältningsfunktionen, bl.a. på saltsyrebalansen i magen.

Följande grupper är speciellt utsatta för saltsyrebrist: medelålders och äldre, som är vana att äta ”kraftig” kost innehållande kött, människor vars saltsyrebalans störs av alkoholintag, stress eller vitamin – och mineralbrist, kroppsbyggare och andra sportutövare som äter extra mycket protein. Det är med grund i detta som man rekommenderar intag av HCL Complex tabletter för människor som besväras av trög matsmältning, minskat välbefinnande och därför känner trötthet och nedstämdhet, när orsaken ligger i ett högt intag av protein och fetter, eller när det finns en naturlig, t ex åldersbetingad, orsak till varför det produceras för lite saltsyra. HCL Complex innehåller pepsin (enzym) och betainklorid, naturligt förekommande ämnen som omvandlas till saltsyra i magen. HCL Complex bidrar till en bättre upplösning och nedbrytning av maten samtidigt som skadliga tarmbakterier hindras från att frodas. HCL Complex normaliserar saltsyrebalansen, förebygger och lindrar uppblåsthet och trycket på de inre organen. Det behövs endast 1-2 tabletter i samband med en måltid innehållande kött, det kan göra underverk.

HCL Complex finns att köpa hos Vitamina i Centro Idea.

Av Vitamina, Centro Idea

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.