Kära läsare juli & augusti 2013

Kära läsare juli & augusti 2013

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Allt för många av oss står på bryggan och väntar. Vi väntar på att båten ska lägga till och ladgången fällas ut, att vädret ska klarna upp och på att vi ska få en vacker inbjudan, för vi vill så gärna kasta oss ut i det. Det kommer aldrig att hända. Drömmarna kommer inte komma till oss, det är vi som måste ta oss till dem.
Nu är tiden inne att sluta vänta på rätt ögonblick, på perfektion, inspiration, tillåtelse, uppmuntring, på att någon ska förändra sig, att den rätta personen ska dyka upp, att barnen ska flytta hemifrån, att en ny regering ska tillträda, att det inte längre finns några risker, att någon ska upptäcka dig, att någon ska skriva en handbok till det perfekta livet, att du får bättre självförtroende eller att smärtan försvinner.
Istället för att säga: ”Vi har aldrig gjort det förut”, så säg: ”Vi har möjligheten att bli de första”. Istället för att säga: ”Vi har inte resurserna”, säg: ”Nöden är uppfinningarnas moder”. Istället för att säga: ”Det finns inte tillräckligt mycket tid”, säg: ”Låt oss göra det på ett annat sätt så att det går snabbare”. Istället för att säga: ”Det har vi aldrig testat”, säg: ”Låt oss använda våra erfarenheter”. Istället för att säga: ”Vi har inte expertisen”, säg: ”Låt oss nätverka med dem som har det”. Istället för att säga: ”Våra kunder kommer inte att köpa det”, säg: ”Låt oss visa dem möjligheterna”. Istället för att säga: ”Vi har inte tillräckligt med pengar”, säg: ”Kanske kan vi skära ned på någonting”. Istället för att säga: ”Vi har inte tillräckligt med folk”, säg: ”Vi är ett litet, hungrigt team”. Istället för att säga: ”Jag blir aldrig bättre”, säg: ”Låt oss testa det en gång till”. Istället för att säga: ”Låt någon annan göra det”, säg: ”Jag är redo att prova någonting nytt”. Istället för att säga: ”Det är inte mitt jobb”, säg: ”Jag tar gärna ansvaret”.
Venga España! Kom igång nu! – och det gäller oss alla!

Ha en super ”get up and go”-sommar!

Helle Espensen

Av Helle Espensen

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco