KLUBBAR och Föreningar
Asociación Para Todos
Para Todos hemsida är nu en verklighet och kan besökas på www.paratodos.dk där det finns länkar till våra aktiviteter och nyheter till medlemmarna.

Resor
Vi avslutar våren med en 1-dags grilltur till Istán, dit vi transporteras med bus till ett vackert naturområde. Där ska vi grilla, spela och promenera. Man tar med sig medhavd tallrik, bestick och glas – och sitt goda humör. Para Todos står för grillmaten och förfriskning. Turen kostar 20€ p/p. Resan kommer att arrangeras tillsammans med Ingrid i Torremolinos och Monica i Torre del Mar. Anmälan och betalning till Birgit tel: 654 86 05 52 eller söndagseftermiddag mellan kl 14-15 på restaurang Regina vid hamnen i Fuengirola.

Kryssningar: Res 2 betala för 1 – till flera resemål som omfattar bl.a Portugal, Italien, Frankrike, Karibien mm. Alla resor sträcker sig över 8 dagar med 7 nätter ombord. Speciellt låga priser för barn. Resorna är från mitten av september till mitten av november. Beställning från 13 april till 15 maj 2009. Ring Lars på tel 645 23 72 76.

Till hösten blir det en 3-dagarstur med snabbtåget till Madrid. Resan arrangeras av Ingrid i Torremolinos och med Monica i Torre del Mar. Resedatum och priser kommer senare i En Sueco och på vår hemsida www.paratodos.dk. Ring Birgit på tel 654 86 05 52.

Fester
Vi avslutar våren med Sankt Hansfest den 23 juni 2009 i Fuengirola på en strandbar. Ytterligare information om mat och priser kommer i En Sueco under juni och meddelas på www.paratodos.dk.  Ring Birgit på tel 654 86 05 52.

Kortspel
Whistklubben spelar varje måndag och torsdag på Par 1 i Fuengirola, från kl 14.00 – 17.00 med ytterst låga insatser. Ring Lars på tel 645 23 72 76.

Vandrargruppen
Vi träffas varje måndag och torsdag vid karusellen på Paseoen i Fuengirola. Vi avgör för varje gång var och hur långt vi önskar att gå innan vi ger oss iväg med vatten eller kaffe. Ring Ivan 605 11 45 36.

Målargruppen
Målar gruppen håller till hos Salon Kazzi i Arroyo de la Miel, bara 50 m från tågstationen uppe vid Tivoli. Ring Lena på tel 658 16 39 75.

Byta böcker i klubben
Salon Kazzi i Arroyo de la Miel har ställt ett rum tillfogande där medlemmar kan byta böcker. Ring Mikael på tel 600 37 06 51.

Medlemskort
Varje söndag mellan kl 14.00-15.00 på restaurang Regina vid hamnen i Fuengirola är medlemmar från Para Todos där och här kan man köpa medlemskort. Årsavgiften för 2009 kostar 20€.

Para todos styrelse har semester från den 23 juni till den 1 oktober 2009. Vi önskar er alla en riktig trevlig sommar och det kommer nyheter i En Sueco under september, och naturligtvis löpande information på www.paratodos.dk.  

Club Nórdicos Vårfest
Den 21 mars hade Club Nórdico en vårfest i lokalen i Las Rampas. Det bjöds på mycket och god mat. Marta-Lena och Hans Malmström hade komponerat menyn och lagat all mat.
Kanapé med Whiskygravad lax, hovmästarsås, sallad och citron, Ädelostspäckat kycklingbröst med seranoskinkaoch basilika på varm grönsaksbäd, Gräddsås,Fransk potatisgratin och kaffe med sabrinakaka.
Det var 64 deltagare – vilket kan vara rekord. Inger och Elert Nilsson hade ordnat en liten tipspromenad till drinken (vargtass). Hans spelade också (gitarr) tillsammans med Alex (keyboard) och det sjöngs flitigt under middagen. De hade också ett bejublat framträdande med ”Jambalaya”.
Deltagarna fick lyssna till utdrag ur musikstycken som skulle föra tankarna till floder och vattendrag – allt ifrån Taubes Rio de la Plata till Old man River och Smetanas Moldau. Den som först kom på svaret fick en lott i lotteriet.
Efter maten blev det kaffe, avec och dans. Den fortsatte till midnatt och festdeltagarna tycktes inte bry sig om att arrangörerna städa undan både stolar och bord.

Resultaten från Charity Cup – Boule
117 spelare anmälda, 98 kom till start kl.10. Finalspelet slutade 18.30.
14 nationer var representerade. Totalt inbringade startavgifter och lotterier 1589,- euros som överlämnades den 13/4 till Fuensocial.
Nästan 70 sponsorer hade bidragit med fina lotterivinster.

A-gruppen.
1. Christopher D., Pad H., David de la T. En sensation efterson pojkarna är endast 13 år.
2. Edvard D., Annelise T,. Han V. Edvard är pappa till Christopher
3.Lars B., Linda M., Peter G.
4. Hilding F., Solvår M., Paco T.

B-gruppen.
1. Matti M., Helene S., Alex Z.
2. Anders L., Eva Å., Veikko N. Eva fyller 80 år i år.
3 Lennart F., Lesley ., Henri I.
4 Leo R., Marit F., Paco M.

AHN Fuengirola –Mijas
Den största nordiska föreningen på kusten

Las Rampas, Lokal 13 D3, Fuengirola,
Telefon: 952 47 47 50
Skicka gärna e-post till oss: info@ahn-fuengirola.net  

Under tiden maj – september har AHN sommartider då är casitan öppen tisdagar mellan kl 12-14. Vi serverar kaffe och andra drycker ifrån baren samt goda kanelbullar.
Kom och läs våra dagsfärska tidningar Dagens Nyheter och Expressen. Koppla upp Dig mot Internet, låna en bok eller en videofilm.

Informera dig om våra aktiviteter i höstens program, som t ex resor, golftävlingar, klubbaftnar, fester och jubileumsaktiviteter.

ALLA ÄR VÄLKOMNA ATT TRÄFFA NYA OCH GAMLA VÄNNER!

Se AHN:s hemsida www.ahn-fuengirola.net.  

SWEA Málaga

Rettelse til kontaktperson + tilføj mobilnr.
678 51 99 76
skantzmarie@gmail.com  

Fredagen den 8 maj: HATTPARAD med nätverkslunch
Äntligen ! Vi har bokat La Farola i Fuengirola kl. 14.00 men samlas på kyrktorget 13.30 men hattarna på ! För 15 euro får vi tapas, varmrätt och efterätt med en halv flaska vin samt vatten och kaffe. Även icke SWEOR är välkomna för samma pris. Naturligtvis blir det final och prisutdelning för vackraste eller roligaste hatt. Fler överraskningar blir det säkert också.
Ring Maud Ö och anmäl dig i god tid: 952 463 906

Söndagen den 24 maj: ”SKÖNA SÖNDAG”
Succé i repris ! Petronella F upplåter sitt hem för att vi ska kunna njuta av olika typer av behandlingar, massage, fotvård, manikyr etc. Temat är skönhet och välbefinnade! Knytkalas med inriktning på Thébuffé.
Obs. endast förbokning gäller och vi kommer att återkomma med separat information lite senare då alla detaljer ej är klara ännu.

Torsdagen den 28 maj: BÅTUTFLYKT till Benalmadena Costa
Populär repris! Här krävs ingen anmälan utan de som önskar göra båtturen samlas vid färjekontoret i Fuengirola hamn kl. 10.00 för köp av biljett.
Tag gärna med en vän. Biljetten betalar du själv och även den lunch vi äter i Benalmadena Costa. Tid för shopping blir det också.
Båten avgår från Fuengirola 10.30 och vi beräknar åka tillbaka 15.30
Ev. frågor ring Ann-Sofie: 952 56 47 56 eller 657 201 333

Härefter: Sommarupphåll

SINK-klubben
Fredagen den 3 april bildades SINK-klubben i Fuengirola, Spanien.

Syfte
Klubbens syfte är att verka för att AVSKAFFA SINK-SKATTEN för utlandssvenskar i Spanien.
SINK-klubben har beslutat att driva ett projekt med målsättningen att Sveriges och Spaniens regeringar omförhandlar dubbelbeskattningsavtalet, för de svenskar som är bosatta i Spanien. Av det nya kommande, avtalet ska framgå att svenskar i Spanien endast beskattas i hemvistlandet.

Alla svenskar i Spanien är välkomna att vara med i klubben, ju fler vi är desto starkare blir vi!

Hertha Sjöö säger i en kommentar; Jag hade inte protesterat mot denna skatt, om den svenska staten garanterat sjukvård, socialvård, medicin med mera, som om jag bott kvar i Sverige. Nu får jag ingenting för de 25% jag betalar i skatt till Sverige. Skulle jag t ex bli sjuk på semesterresa i Sverige, skickas räkningen till Spanien. Istället tycks svenska staten vara glad över att bli av med en dyr pensionär, samtidigt som staten passar på att skinna pensionären på skatt. SINK är idag detsamma som att betala bilskatt, när man inte har bil. Eller fastighetsskatt, när man inte har fastighet, avslutar Hertha Sjöö.

Klubben har utsett en arbetsgrupp bestående av Stig Gustafsson, Bengt Arne Johansson, Olof Montelius, Hertha Sjöö och Helena Swärd.

Information lämnas av Hertha Sjöö, tel 686 259 455, mail: herthasjoo@europe.com.  

Svenska Kyrkan program maj

Söndag 3/5 kl. 11 Gudstjänst på Centro Forstal Sueco Marbella
Onsdag 6/5 kl. 19 Musikcafé Fuengirola
Söndag 10/5 kl. 11 Konfirmationsmässa Fuengirola
Onsdag 13/5 kl. 11 Sinnesromässa Fuengirola
Söndag 24/5 kl. 11 Gudstjänst med små och stora Fuengirola
Efter gudstjänsten ger Barnkören en musikal
Söndag 31/5 kl. 11 Gudstjänst Fuengirola

Öppettider Caféet Fuengirola:
Måndag kl. 11-14
Tisdag kl. 10.30-19.00
Onsdag och torsdag kl. 10.30-14.00
Fredagar stängt
Caféet öppet i samband m. gudstjänster

Veckoaktiviteter
Barnverksamhet f. små barn m. vuxna:
Måndag, Lilla Caféet kl. 11-12.30
Tisdag, Benjamin kl. 17-18.30

Körer:
Barnkören Tisd. kl. 15.45-16.45

Ungdomar:
Ungdomscafé Torsd. Kl. 18.30-21.15

Här når Du oss: Tel. 952 465 887
Adress: Avda. Alcalde Clemente Díaz Ruíz
No. 4, Portal E 102, 296 40 Fuengirola
(bakom Saluhallen Mercacentro)
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/costadelsol  
Varmt välkommen till Svenska Kyrkan

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.