¡Que Pasó! Stor generositet vid välgörenhetsgala för Maiti Nepal

¡Que Pasó! Stor generositet vid välgörenhetsgala för Maiti Nepal

Det var generösa plånböcker som öppnades den 12 september, när Maiti Nepal Marbella arrangerade den efterlängtade galamiddagen i välgörenhetens tecken till fördel för Maiti Nepal. 150 inbjudna gäster anlände under kvällen till Boho Club i Marbella, där det serverades välkomstchampagne och därefter en utsökt trerätters middag. Gästerna bjöds även på underhållning som trollkonster och livemusik, men kvällens höjdpunkter var naturligtvis den stora auktionen och lotteriet, dit flera av kustens företag skänkt attraktiva objekt och priser; bland annat en av Mike Tysons boxningshandskar, hotellvistelse i Estepona, Yacht-upplevelse i Marbella, F1-race i Singapore och semestervistelse på Amerikanska Jungfruöarna, och mycket mer.

Galamiddagen var den fjärde som Maiti Nepal Marbella arrangerat till fördel för Maiti Nepal, och trots rådande coronakris slogs alla rekord hittills i organisationens insamling; inte mindre än 87 000 euro samlades in, som nu oavkortat doneras till Maiti Nepal, och intäkterna från lotteriet räcker till att köpa cyklar så att 55 flickor kan ta sig till skolan säkert. 

”Jag känner en enorm tacksamhet att så många goda människor tog sig tiden att komma och hjälpa Maiti Nepal i år igen. Att slå rekord ett år som detta är mot alla odds, men detta är bevis på att när man gör goda handlingar så kan man flytta berg”, sa Marianne Steneholm, Maiti Nepal Marbellas stiftare, lyckligt när En Sueco fick en pratstund med henne under galamiddagen.

Galamiddagen i välgörenhetens tecken till fördel för Maiti Nepal var ett utmärkt exempel på att det går att hålla trevliga välgörenhetsarrangemang med full hänsyn till rådande regler och bestämmelser under coronapandemin.


Maiti Nepal

Maiti Nepal är en välgörenhetsorganisation i Katmandu, Nepal, grundad 1993 av Anuradha Koirala. Organisationen kämpar mot människohandel genom att i samarbete med polis, myndigheter och gränspolis sprida information om människohandel samt stoppa människohandel över gränserna. De hjälper även barn och unga kvinnor, som fallit offer för människohandel genom att erbjuda säkert boende, läkarvård, rehabilitering och skola, med mål att dessa en dag ska få möjligheten att stå på egna ben och försörja sig. Hos organisationen finns även ett HIV-center. Maiti Nepal har genom åren hjälp inte färre än 35 000 barn och kvinnor, och i skrivande stund bor där 500 barn och unga kvinnor. Ju mer hjälp organisationen får desto fler kan den i sin tur hjälpa.

I dagsläget hålls uppskattningsvis mellan 150 000-300 000 nepalesiska barn och kvinnor fångna som sexslavar, och på bordellen, där de många gånger hålls i burar, tvingas de ta emot upp till 50 män varje dag.

Organisationen är icke-vinstdrivande.


Maiti Nepal Marbella

Maiti Nepal Marbella har sedan januari 2017 stöttat Maiti Nepal genom evenemang, insamlingar och donationer. Grundaren Marianne Steneholm har även rest till Maiti Nepal i Katmandu för att personligen lämna över t ex insamlade leksaker till barnen. Hon lägger även mycket tid och stort intresse på att se hur arbetet och hjälpen hos Maiti Nepal drivs och fungerar. Organisationen är icke-vinstdrivande.


Sara Laine och Mugge Fischer från En Sueco var på plats.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.