amrabat
Amrabat tillbaka till Málaga
Nordin Amrabat anlände som en superstjärna med sex tunga resväskor och en fru, som kommer att föda i Málaga. Tusentals Málaga-fans jublade i eufori när han presenterades på La Rosaleda. Den förlorade sonen var tillbaka.
Det var inte helt oväntat att Amrabat återvände men många och långa förhandlingar hade ägt rum innan Málaga CF säkrade sig den 27-åriga marockanska landslagsspelaren Nordin Amrabat i den turkiska storklubben Galatasaray, med den så framgångsrika före detta italienska landslagstränaren Cesare Prandelli som ny chef.
Efter att Málagas halvårskontrakt med Amrabat löpte ut i juni har generaldirektören Vicente Casado och sportchefen Mario Husillos visat en sann pendeldynamik genom att resa till Istanbul hela sex gånger för att förhandla med Galatasary-ledningen och klubbpresidenten Unai Aysal. Men först ville de försäkra sig om att Amrabat inte ingick i Prandellis kärna i det stjärnspäckade laget.
I början av september fick Amrabat höra: ”Du ska räkna med mycket lite speltid i Galatasaray”.
Under mötena i den turkiska huvudstaden lovade Casado och Husillos honom full speltid och kvar är nu bara ett ekonomiskt avtal mellan Galatasaray och Amrabat.
Med klubben handlar det om ett 1-årigt hyresavtal med en köpeoption på 3,5 miljoner euro. Pengar som Málaga CF ska spara ihop ur sin snäva ekonomi under de kommande tio månaderna, innan säsongsavlutningen 2014-2015.
 
Shejken är i stan och går på match
Han var här i maj och nu fyra månader senare kom han, Málaga CF:s ägare, shejk Al-Thani, tillbaka från sin hemstad Qatar med siktet på att få börja med Málagas idrottsstad, som nu har varit planerat i flera år. Men myndigheternas tillstånd, från både Málaga kommun och Junta de Andalucía, som krävs för det ambitiösa projektet i området Arraijanal, mellan centrala Málaga och flygplatsen, stöter hela tiden på problem. Málagas borgmästaren, Francisco de la Torre, har sagt att han är positiv till projektet och att han nu hoppas på att Junta de Andalucía ska bli färdiga med deras administrativa arbete innan jul.
Under tiden besöker Al-Thani Estadio La Rosaleda för att övervaka La Liga-matchen mellan Málaga CF och Levante, och hälsar på den nya tränaren, Javier Gracia.
 
Från fantasisiffror till barsk vardag
Ledningen i Málaga CF sitter idag och upprättar budgetar efter den barska verkligheten i klubben. Avtalade skuldåterbetalningar måste respekteras så att inga fler fantasisiffror uppstår, som i början av shejk Abdullah Al-Thanis tid.
Under säsongen 2009-2010, med Fernando Sanz som president för Málaga CF, låg budgeten på små 25,7 miljoner euro – den tredje lägsta i La Liga. Året därefter, med Al-Thani, tredubblades den till 75 miljoner euro för att därefter fördubblas till 150 miljoner euro – bara Real Madrid och FC Barcelona hade större budgetar!
Sedan minskades den till 93 miljoner och förra säsongen ytterligare, till 42 miljoner – den nionde lägsta i La Liga. Och nu, denna säsong, ligger budgeten på 40 miljoner euro.
Stjärnregnen hör till historien – utan att förringa potentialen i truppen väsentligt. Den är ganska lovande.
 
Schuster anmäler Málaga CF
Málaga CF:s La Liga-tränare under förra säsongen, den 54-åriga tysken Bernd Schuster, har dragit sin före detta arbetsgivare inför rätta. Och det har också hans tränarstab bestående av Fabio Celestini, Carlos Cascallana och Angel Mejas gjort.
Schuster, som fick sluta efter bara en säsong säger att han och hans kollegor hade 5-åriga kontrakt med klubben men när han lämnade den sa Málaga CF att kontrakten innehåll en klausul om att samarbetet kunde upphöra om Málaga CF inte blev bland de tio bästa i La Liga säsongen 2013-2014. Laget slutade som nummer 11.
Hur mycket pengar det handlar om är inte offentligt.
 
Problembarnet Duda
Málagas lag var ett av de hårdast drabbade med varningar och utvisningar under La Liga-säsongen 2013-14. Och nu börjar det som de slutade: Tre utvisningar under säsongens första match mot Athletic Bilbao hemma samt Valencia borta. Duda, Antunes och Darder fick rött kort och utvisades med efterföljande avstängningar. Hårdast var straffet för den 34-åriga före detta landslagsspelaren i Portugal, Duda, för dubbla företeelser. Han var även en av de mest straffade förra säsongen. Duda stängdes av under två speldagar och de andra två under en speldag.
Portugisen har med sitt ganska olämpliga uppträdande på planen utvecklats till lite av ett problembarn för Málaga CF. Många har höjt sina röster för att tränaren Javier Gracia blundar för veteranden med bra skottfot, men det finns det inte någonting som tyder på att han gör.
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.