Castro blev ett fiasko – Tio års måltorka…!

Castro blev ett fiasko - Tio års måltorka…!

Den 41-åriga målgöraren från Las Palmas visste sin roll i Málaga CF, men han har inte levt upp till förväntningarna – Rondon från Venezuela, den senaste måltjuven.

Ruben Castro – har inte slagit till.

Han spenderade med jämna mellanrum några välbehövliga semesterveckor på Costa del Sol, den nu 33-åriga Salomon Rondon, venezuelansk landslagsspelare född i Carascas. Och här minns man honom som den senaste måltjuven i Málaga CF. Det var under perioden 2010-2012 som han med 25 mål i 65 matcher placerade Málaga CF som nummer elva samt den helt sensationella placeringen som nummer fyra i La Liga (efter Real Madrid, FC Bareclona och Valencia). Och därmed kvalificerade sig Málaga CF till Champions League med Manuel Pellegrini som tränare.

Sedan dess har Málaga CF letat med ljus och lykta efter en anfallare med fler än tio mål per säsong, men möjligheterna att få in en spelare av den kalibern är små med de begränsade ekonomiska tillgångarna som laget har i division 2 – nu inne på femte säsongen!

Han skrev på kontraktet med Málaga CF för att bli klubbens målgörare.

I botten

Men förhoppningarna var stora när klubben tecknade ett ettårskontrakt med den 41-åriga Ruben Castro från Las Palmas för denna säsong. Hans CV bjuder på ett överväldigande antal fullträffar i ett nu tiotal klubbar. Åldern har aldrig varit något hinder, men kanske nu…!

Med hälften av matcherna i division 2 avklarad med Castro och Málaga CF i botten hade han bara gjort ??? mål under 21 matcher!

Det måste ses som ett riktigt fiasko.

Här gör Ruben Castro mål och hyllas av Álex Gallar.

Rest runt

Rondons närvaro i Málaga CF:s frontlinje under säsongerna 2010-2011 och 2011-2012 resulterade i 14 respektive elva mål. På den tiden visade Ruben Castro förövrigt vad han gick för hos Betis i La Liga med 16 fullträffar.

Sedan dess har Rondon representerat klubbar i Ryssland och England, senast i Liverpool-klubben Everton, men hans framtid verkar vara osäker. I Venezuela spelade han 92 landskamper.

Kämpar på

Ruben Castro, som har bränt straffar och sitter på bänken för Málaga CF denna säsong, kämpar dock på. Med två mål till når han sitt eget personliga mål som den tredje att göra flest mål i La Liga och division 2 genom tiderna.

Tränare Pepe Mel, som har jobbat med Ruben Castro i flera olika klubbar tidigare, litar blint på honom, men sanningen är trots det – Málaga CF saknar hans många mål.

”De kommer nog”, säger Málaga CF:s kenyanska mittfältare Alfred N’Diaye och fortsätter: ”Jag har spelat ihop med Ruben Castro i flera olika klubbar och jag är helt övertygad om att han kommer slå till med 10-15 fullträffar innan säsongen är slut.”

”Nu i februari kommer turen att vända för mitt lag”, säger Pepe Mel, som på grund av många skador bland spelarna i Málaga CF:s pressade division 2-lag under säsongens första hälft gett unga talanger chans att spela.

Salomon Rondon spenderar titt som tätt semester på Costa del Sol. Under en av sina
semestrar för ett par år sedan träffade han Martin Norrbom (ägare av Norrbom Marketing
och En Sueco) tillsammans med dennes son Victor.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.