Med sponsring från danska Hummel samt Málaga kommun satsar nu Málaga CF på veteraner med internationella karriärer i ett nytt sportsligt steg mot La Liga – unga talanger och toppskyttar skickas vidare.

För femte säsongen i rad ska nu Málaga CF försöka komma igen i den högsta fotbollsligan i Spanska, nämligen La Liga. Detta ska nås med den superseriösa argentinaren Pablo Guede, 47 år och före detta anfallare i Málaga, som tränare och ett helt nytt lag som väcker uppmärksamhet inom spansk fotboll.

Nu är det tänkt att spänningen ska återvända till Estadio La Rosaleda med den 37-åriga Manolo Reina vid rodret som kapten, på ett fotbollsskepp med en besättning bestående av spelare över 30 år. De flesta i besättningen har anmärkningsvärda meriter från tidigare klubbar, därifrån de anlänt Málaga CF med aptit på fotbollslivet genom fri transfer och ett enkelt hyreskontrakt.

En av dem hör fortfarande hemma utanför Spaniens gränser, nämligen anfallaren Fran Sol, som ägs av Dynamo Kiev i det krigshärjade Ukraina. Tillsammans med 41-årige Ruben Castro kommer Sol att skapa en fruktad anfallsduo. Oavsett vilken klubb Castro spelar för blir han toppmålgörare. Han och Gallar stod för totalt 30 mål förra säsongen för Cartagena i division 2 – och Castro gjorde 20 av målen!

Luis Muñoz, född i Málaga, presenterar här två av sina många nya lagkamrater, anfallsduon Fran Sol och Ruben Castro, vid ett evenemang på Plaza de la Constitucion i Málaga, där säsongens nya matchtröja med Hummel-logo presenterades.

Budget på 10 miljoner euro

Spelarna kommer att springa in på planen i nya kläder som sponsras av det den danske tillverkaren av sportkläder och skor – Hummel, som nu har ett femårskontrakt med Málaga CF. Hummel har ersatt det multinationella företaget NIKE och drömmer naturligtvis om att genom Málaga CF bli representerat i La Liga.

Kontraktssumman har inte tillkännagivits, men det rör sig om en sponsring på 1,5 miljoner euro från Málagas kommun med 750 000 extra vid en eventuell uppflyttning till La Liga.

Totalt har Málaga CF nu en total löneram i spelarbudget på knappt 10 miljoner euro, och den högsta spelarlönen uppgår till 400 000 euro.

Tre av ungdomarna till Portugal

Det är inte många spelare kvar från förra säsongens pinsamma lag, som avslutade bara en placering från att flyttas ned en division. De spelade med en skamlös brist på ödmjukhet, har sportchefen Manolo Gaspar sagt.

Nästan hela det gamla laget går vidare.

Det ser ut så här:

Brandon, 27 år och bäste målskytt med 9 mål, till PAOK Thessaloniki i den högsta grekiska ligan.

Försvararen Peybernes, fransman, 31 år, till Apollon Limassol, topplag på Cypern, där två tidigare Málaga-spelare, Rosales och Ismael Casas, kommer att spela för AEK Larnaca.

Problembarnet Paulino, 24 år, kantspelare, nu i Pachuca i Mexikos division 1.

Stortalangen bland kantspelare, Kevin, 21 år, nu i Gil Vicente, i den portugisiska Super League.

U-landslagsbacken Gomez, som ägs av Espanyol, på ett nytt hyreskontrakt i Braga i Portugals bästa liga.

Ett annat problembarn, Antonin, kantspelare som ägdes av Granada, ska nu spela i Vitória Guimaraes, också en toppklubb i Portugal.

Roberto, 21, anfallare utlånad till FC Barcelonas andra lag i tredje divisionen.

Flera akademispelare med spel i divisionslaget har hyrts ut till klubbar i division 3 i Spanien. De kunde inte användas här och nu i tränare Pablo Guedes projekt.

Nu måste han klara provet.

Förväntningarna är höga!


Francisco de la Torre: Málaga CF har behov av mer kapital för att få ihop ett starkt lag.

Borgmästare: Málaga CF är viktigt för staden

Det kom som en överraskning att Málagas stadsfullmäktige har beslutat att sponsra Málaga CF med 1,5 miljoner euro och ytterligare 750 000 euro om laget lyckas ta sig upp till La Liga.

”Det är viktigt att vi har ett lag i La Liga så snart som möjligt”, säger Málagas fotbollsintresserade borgmästare Francisco de la Torre, som vill att även andra ska ställa sig bakom och ge klubben mer krafter.

”Jag uppmanar Málagas privata företag att delta i denna satsning så att Málaga CF får 3 miljoner euro i lokala bidrag. Pengar som klubben är i stort behov av i sin strävan efter en topplacering i 2:a divisionen”.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.