06-04-14 Malaga-Granada 5
 
Söndagen den 18 maj avslutade La Liga-säsongen 2013-14. Efter den stora ekonomisk relaterade åderlåtningen av spelare som Isco, Demishelis, Toulalan och Joaquín till respektive Real Madrid, Manchester City, Monaco och Fiorentina, samt avgång av succétränaren Pellegrini till Manchester City blev det en ödesturnering för Málaga CF. Men klubben undvek den fruktade nedryckningen.

I sig självt djärvt efter att ha hyrt in den kontroversiella tränaren och före detta stjärnspelaren i FC Barcelona och Real Madrid, 54-åriga Bernd Schuster, med ett 5-årigt kontrakt. Hans CV är väldigt ”brokigt” och det blev även avskedet.
Han blev osams med såväl supportarna och väsentliga spelare som Weligton, Willy Caballero och Jesus Games. Under tre matcher hördes ”Schuster – gå nu!”, ”Schuster – gå nu!”, ”Schuster – gå nu!” från tribunerna på La Rosaleda. I hans kontrakt visade det sig finnas ett ”kryphål” som gick ut på att klubben var förpliktigad att behålla honom om Málaga CF slutade bland de 10 bästa i La Liga. Klubben slutade som nummer 11 av 20, och Schuster är nu på väg till Eintracht Frankfurt i sitt hemland Tyskland, som avlösare för Amin Veh.
Bästa bud på Schusters avlösare är den 51-åriga spanjoren Pepe Mel, som denna säsong slutade hos Betis i Sevilla med ett korttidskontrakt i engelska West Bromwich Albion.
 
Truppen: Ut- och in
Vid deadline var läget på spelarsidan i Málaga CF förövrigt följande:
Förhandlingar för att överta stjärnspelaren Amrabat från Galatasaray i Turkiet. Han är marockansk landskapsspelare.
Kontraktskrivning med Arthur Boka från Stuttgart – 26-årig vänsterfotad mittfältspelare med 78 landskamper för Elfenbenskusten. Två år.
Kontraktskrivning med Roberto Rosales från Twente i Holland – 25-årig högerback med 41 landskamper för Venezuela. Fyra år.
Avgång för inhyrda Al Hamdaoui och Iakovenko, båda hem till Fiorentina i Italien, och Pawlowski till Widzew Lodz i Polen.
Den unge Bobley Anderson och Roberto Chen retur från fiasko-uthyrningen i belgiska Zulle Waremgem. För denna säsong hyrdes de in i klubbar i Marocko och Panama. Och Revio tillbaka från Granada.
De hetaste säljsämnena i klubben är målvakten Willy Cabellero och den portugisiska landslagsbacken Antunes. Dem finns det pengar i.
 
14-05-16 Celebracionfinaltemporada 10 copy
 
Runt shejken
Och så har Málaga CF:s arabiska klubbägare, shejk Abdullah Al-Thani från Doha i Qatar, hyllats av Málaga. Det har fattats ett beslut om att uppkalla en rondell vid Estadio La Rosaleda efter honom. Det skulle vara en symbol för alla de investeringar som han har gjort i klubben sedan hans ankomst för fyra år sedan. Investeringar som ledde Málaga CF hela vägen till kvartsfinal i Champions League och genererade en kraftig omsättning i Málaga i samband med Málaga CF:s fem hemmamatcher i turneringen.
Att han även drog med sig klubben i ekonomiska olyckor är ju en helt annan fråga.
Ut i Europa – och ned i Div. 2.
De sju lag som slutade högst upp i La Liga representerar nu Spanien i de store europeiska turneringarna.
 
Champions League:
Atlético Madrid (mästare)
FC Barcelona
Real Madrid
Athletic Bilbao
 
Europa League:
Sevilla
Villarreal
Real Sociedad
Sistnämnda övertar platsen efter Atlético Madrid, som också blev pokalvinnare.
 
Ned i Div. 2:
Osasuna
Valladolid
Betis
De som tog sig upp härifrån presenteras först senare.
Av Morten Møller, Foto: Málagacf.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.