Bottenlaget Málaga CF befinner sig i djup kris med både skador och psykisk ohälsa – psykolog anställd

De sportsliga fasorna i Málaga CF fortsätter efter att tränare Pepe Mel hyrts in som ersättare för Pablo Ruede efter endast sex spelrundor. Laget i botten av andra division präglas av djup kris.

Men så har den rutinerade Mel på spelplanen. Den stora och entusiastiska supportergruppen Bakoron kom till träningen för att uttrycka deras missnöje. Då låg Málaga CF på plats nummer 22 – och sist.

Pepe Mel kan lägga fram ursäkter med många skador, utvisningar, allvarliga fel i matcherna och nu även psykisk ohälsa hos spelarna. Situationen var desperat. På uppmaning av Mel har det nu anställts en psykolog – Patricia Ramírez, som ska ta sig an spelarnas psykiska hälsa. Hon har jobbat ihop med Mel tidigare, när han arbetade för Betis, i Sevilla. Även med Goyo Manzano, före detta tränare i Málaga CF.

Pepe Mel – hur länge klarar han sig på tränarposten?

Längre koppel

Trots de bottenlåga, eländiga resultaten för Málaga CF har Mel fortfarande erkännande i klubben. Hans framtid ligger nu i händerna på klubbens förvaltare, advokat José María Muñoz. Vad som ska hända med Mel var inget beslut för sportchefen Manolo Gaspar, som var just den som litade på Mel efter den smärtsamma uppsägningen av Pablo Guede.

Men, just nu är övertygelsen att det inte skulle vara rätt lösning att återigen byta tränare.

Mel har fått lite längre koppel.

En av Málagalagets lagkaptener, veteranen Escassi, säger: ”Vi är riktigt bra spelare men vi har inte lyckats bli ett lag. Vi måste ta ansvar och vara koncentrerade under matcherna!”

Advokat José María Muñoz – bestämmer i Málaga CF.

Ingen lätt start

Med två långtidsskadade spelare har Málaga CF fått tillstånd från förbundet att värva en ny spelare utanför transferfönstret. Valet har fallit på den 26-åriga försvararen Lumor Agbenyenu från Ghana med lite flackande tillvaro i europeisk fotboll med viss framgång i La Liga hos RCD Mallorca.

”Tiden i Mallorca var fantastisk”, säger han, ”Jag njöt verkligen fotbollslivet där men min karriär har utformat sig lite underligt i olika länder. Jag hoppas att göra bra ifrån mig i Málaga – denna fantastiska fotbollsstad.”

Agbenyenu klev in i laget i oktober. Tydligen med anpassningssvårigheter i Málaga-laget, men det är inte heller lätt när de spelar som de gör.

Yanis Rahmani – kanske återvänder till Málaga.

Ny förstärkning

Sportchefen Manolo Gaspar blickar nu mot transferfönstret i januari för nödvändig förstärkning så att man undviker att flyttas ner till tredje division. Överst på listan står den 28-åriga Yanis Rahmani, född i Frankrike, med pappa från Algeriet och mamma från Portugal. Han är en kantspelare med ett enormt driv och han hade stor framgång i Málaga CF säsongen 2020-2021, då han hyrdes in från Almería. Därefter säkrade Eibar honom, men efter att den klubben rök ner i division 2 får Rahmani inte mycket speltid. Under hans säsong i Málaga levererade han fem fullträffar i 39 matcher. Dags för en ny hyresperiod.

En annan spännande spelare i kikaren är den 33-åriga Lago Junior, även han kantspelare. Han föddes på Elfenbenskusten och representerar just nu RCD Mallorca i La Liga – men får ofta starta på bänken.

Men, det är svårt för en bottenklubb som Málaga CF att skaffa sig ny, kvalificerad arbetskraft!

Escassi – ”Vi spelar inte som ett lag”.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.