Ägarskifte hos Advokatfirman Göran Rise

Ägarskifte hos Advokatfirman Göran Rise

goranRise
 
Advokatfirman Göran Rise grundades av Göran Rise år 1999 med adressen Centro Comercial Centro Plaza i Nueva Andalucía. Och där ligger den än. Idag väletablerad och högt aktad efter att under åren vuxit till en framgångsrik advokatfirma med mycket gott samarbete med advokatbyråer både i Sverige och i Spanien. Nu har Göran Rise beslutat sig för att trappa ned på arbetstakten och lämnar över stafettpinnen till advokat Lars Isacsson, som övertar firman med verkan den 1 januari 2015.
 
En Sueco har träffat Lars Isacsson och hans Annika. ”Göran och jag har känt varandra i mer än 20 år. Vi har samma syn på advokatyrket och har också arbetat nära varandra. Vi har till exempel varit både kollegor och partners i Advokatfirman Lindahl på 1990-talet. Min respekt för Göran och den stora framgång han har åstadkommit är stor och det är nu en härlig utmaning att axla hans mantel. Precis som vid de flesta företagsförvärv ser också vi möjligheter till vidareutveckling av byrån och verksamheten både i Spanien och Sverige. Jag har tidigare startat och byggt upp företag och vet hur viktigt och givande det är med vidareutveckling. Jag kan garantera att verksamheten kommer fortsätta i Görans anda, och samtidigt också följer min vision att få firman att expandera både på plats och i form av nya samarbeten”, berättar Lars.
Själv har Lars under de senaste åren varit verksam mest på stora byråer och säger att det självklart kommer bli skillnad att nu ta över och arbeta på en mindre byrå med fem medarbetare. Men han ser fram emot att återigen ta sig an ärenden på detaljnivå efter att ha arbetat mycket som advokat med stora transaktioner, processer och övrig affärsjuridik.
 
Lars Isacsson styr inte stegen till Marbella ensam. Med sig har han Annika. ”Jag kommer till en början att finnas till hands på firman för sådant som behöver göras i ett eget företag. Det kan vara administration, marknadsföring, genomföra förändringarna i och med flytten hit och anpassningar till de spanska förutsättningarna. Det blir mycket intressant att få arbeta med alla delarna i ett helt företag och det helhetsperspektiv det ger möjlighet till. Längre fram önskar jag söka mig till fältet kring förnybar energi igen. Jag är civilingenjör och har arbetat med etablering av vindkraft i Sverige i 20 år och nu skulle jag vilja arbeta med solenergi som det ju verkligen finns väldigt fina förutsättningar för här”, berättar Annika om sig själv.
 
Båda Lars och Annika är överens om att det viktiga i början är att se och förstå hur allting på Advokatfirman Göran Rise fungerar och hur klienterna känner byrån, och att själva lära känna den utan och innan. ”Det är viktigt att vara ödmjuk!”, säger de båda.
 
En utveckling i firman som Lars är väldigt hoppfull kring är samarbetet med den spanska advokatfirman Javier Carretero y Asociados, som har inletts. Att samarbeta med en spansk advokatbyrå som är mycket väl insatta i bland annat landets skatterätt och som dessutom känner till hur skandinaver tänker, är mycket viktigt, menar Lars, och han tror starkt på Javier Carretero y Asociados.
 
Själv ska Lars, förutom arbetet på advokatfirman, sätta sig i skolbänken och läsa in sig på spansk rätt, och både han själv och Annika läser spanska, både för att lära sig språket och kulturen. Under året som varit har de vistats på kusten regelbundet, dels för att hitta rätt område för boende och dels för att upptäcka omgivningarna, och de har bland annat bilat runt i Andalusien. Och nu är det alltså dags för dem att packa ur flyttkartongerna för ett nytt liv på Costa del Sol i ett härligt klimat och som ägare av kustens enda svenska advokatfirma och som en av endast totalt fyra svenska advokater i hela Spanien.
 
goran-rise
Göran Rise om Lars Isacsson: ”Lars är en mycket skicklig advokat, som jag har stort förtroende för. Han kommer att framgångsrikt tillsammans med mina duktiga medarbetare utveckla byrån i min anda med hög advokatetik och professionella råd, som är firmans varumärke. Det är dessutom glädjande att en svensk advokat, som så innerligt behövs på Costa Del Sol, fortsätter att hjälpa alla svenskar i Spanien och spanjorer i Sverige.”
 
Göran Rise kommer även i fortsättningen vara verksam vid kontoret som Senior Advisor och Jessica Kamph och Jonas Nordgren kommer att fortsätta sina tjänster i firman.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.