angeleri
Kasserad i England, fick nej till operation i Argentina – och nu med succé i Málaga
 
Han är Rock ’n’ Roll, och mest liknar han en fotomodell. Solbränd med välkammat, axellång, svart hår. Ett charmerande intryck och ett välvårdat språk. Med en smal kropp i en blå dunjacka associerar man över huvudtaget inte honom med en skoningslös fighter på en fotbollsplan.
Men sådan är han, den 31-årige argentinaren Marcos Alberto Angeleri, när han kliver i Málaga CF:s matchdräkt och ger sig ut i La Liga. Som den enda i sitt lag har han blivit utvisad under två matcher denna säsong, och därtill en mängd gula kort i andra matcher.
Och skador uppstår i intensiva närkamper med motspelare.
”Du är en hård fighter”, konstaterar jag när vi träffas efter en träning, när han som en av de sista kommer ut ur duschen.
”Det är mitt jobb”, ler Marcos.
 
”Jag var inte glad”
Samtalet äger rum på engelska – ett språk som han lärt sig bra under den tid som han tillbringade i Sunderland. Inte en tid som han och hans argentinska fru Antonela ser tillbaka på med ett leende. Däremot så stortrivs de i Málaga i dag, tillsammans med barnen, Rocco på sex år och Ginna som är ett och ett halvt.
Under tränare Steve Bruce vantrivdes Angeleri i England. Det blev enbart tre matcher i Premier League, men trots det blev han uttagen till det argentinska landslaget.
”Bruce pratade inte med mig. Han sa inte ens ’hej’ när vi möttes. Jag tror att han inte tyckte om mig för att jag inte var engelsman. Han är inte en ’nice person’ – över huvudtaget. Jag vill spela – det är mitt jobb. Jag var inte glad i Sunderland när jag inte fick någon speltid”, berättar Angeleri.
Och det blev inte bättre efter att han drog på sig en knäskada. Angeleri återvände till Argentina för att låta en specialist undersöka skadan, men Sunderland krävde operation i England. Och så blev det två.
Sunderland värvade Marcos Angeleri för 1,5 miljoner euro på ett treårskontrakt. Efter två år och ett uttalande lät klubben honom återvända till sin ursprungsklubb, den berömda Estudiantes i Argentina.
 
”Motgång gör en stark”
Därefter kom Málaga CF in i bilden. Den 23 juli 2014 värvade klubben honom för ”bara” 230 000 euro på ett treårskontrakt.
Snabb och formstark, som han är, hoppas Angeleri på fler säsonger i Málaga. Annars reser han tillsammans med fru och barn tillbaka till hemstaden La Plata – ett multietniskt samhälle med drygt 800 000 invånare, många av dem spanska emigranter.
”Men låt mig stanna”, säger han, och fortsätter: ”Jag arbetar hårt tillsammans med alla mina sköna lagkamrater. Min karriär har inte alltid varit lätt, men jag har kommit vidare. Njutningen är dubbel när man kommer över tråkigheter. Jag har blivit starkare här i livet”.
Fightern har talat.
 

Messi och gänget kan säkra Málagaplats i Europa

Den 30 maj kan det avgöras definitivt om Málaga CF återigen får spela i en av de två stora europeiska turneringarna, Europa League, efter två års frånvaro. Genom en omväg. Vinner FC Barcelona, med Lionel Messi i spetsen, den spanska pokalfinalen den 30 maj mot Athletico Bilbao, är nämligen en sjundeplats tillräckligt för en plats i Europa League, då Messi och gänget redan i förväg, med topplacering i La Liga, är med i Champions League.
I den europeiska fotbollsfederationen UEFA är Spanien nominerat som sjätte lag i de två turneringarna. Nummer ett, två och tre går direkt till Champions League och nummer fyra ska ut i kvalmatch mot ett lag från en annan nation. Nummer fem går direkt till Europa League medan den som innehar sjätteplatsen ska ut i kvalmatch.
Finalen i Copa del Rey hålls förövrigt på FC Barcelonas hemmaplan Camp Nou. Matchen skulle annars gått på Bernabeu i Madrid, men det satte Real Madrid stopp för. Och så valde det spanska fotbollsförbundet Camp Nou. Man kan säga att denna arena ger FC Barcelona en hemmaplansfördel men inträdesbiljetterna delas lika mellan de två klubbarna. Beslutet har tagits utifrån ekonomiska perspektiv. Ett utsålt Camp Nou ger gott om klirr i kassorna.

Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca

Fotbollsintresserade, såväl på Costa del Sol som i andra länder, är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till La Liga-matcherna på La Rosaleda, i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid och så är det upplägg i restaurangen Casa Danesa, varefter det är buss tur-och-retur till stadion från Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Vice ordförande, Herdis Nysted: 699 261 631
kontakt@málaga-support.dk
Ordförande, Morten Møller: 617 700 424
info@málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF och är upptagen i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den har fler än 250 medlemmar och stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena samt barnsjukhuset i Málaga.
Klubben är öppen för nya medlemmar.
www.málaga-support.dk
Kommande La Liga-matcher i maj på Estadio La Rosaleda:
3 maj kl. 21.00: Málaga CF – Elche
23/24 maj Málaga CF – Sevilla
(tidspunkt ännu ej angiven vid redaktionsstopp för detta nummer).
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.