Hur streamer jag film, tv-serier och sport på min tv? – Online

Hur streamer jag film, tv-serier och sport på min tv? - Online

online
Vilka apparater ska jag använda?
 
Ytterligare en tv-säsong är igång och det finns oändligt mycket att se på tv från både de traditionella leverantörer som SVT, DR och NRK och från online-streamingtjänster som Netflix, Hulu och Amazon.
Och det finns flera sätt att streama tv på än någonsin tidigare. Så vilken streaming-apparat ska du använda för att få din veckovisa fix av ”Mad Men”, ”Breaking Bad”, ”House of Cards” eller för att ännu en gång se superklassiker som första säsongen av ”Heros”? För ett år sedan var det lätt att välja en produkt för att streama. Man valde en Roku 3. Dess kombinationer av appar och program, samt dess användarvänlighet kunde inte jämföras med andra streaming-apparater.
 
Men konkurrensen på marknaden för streaming av tv, serier och musik är stor och ett imponerande utbud av nya apparater för streaming börjar nå butikerna, eller kan redan köpas online. De bästa produkterna för att streama är:
Apple TV (ca. 150 € för den billigaste)
Efter trå år har Apple bestämt sig för att ge ut en ny stremingbox. Den nya Apple TV har en inbyggd app-store, support för spel samt den snygaste fjärrkontrollen med Touch-yta. Apple TV är också väl integrerat med Siri, så att du kan tala med din tv.
 
Amazon Fire TV (ca. 99 €)
Onlinegiganten Amazons Fire TV kan visa innehåll i den bästa kvliteten (4K), och eftersom Amazon är en av de få 4K-videoleverantörerna på marknaden kan Fire TV naturligtvis streama den bästa bildkvaliteten av alla. Fire TV, som kommer med fjärrkontroll, är fylld med spel och har sin egen röstassistent som Apples Siri. Hos Amazon heter hon Alexa. Varianter av Amazon Fire TV inkluderar en spelutgåva för till 139 €.
 
Google Chromecast 2 (35-40 €)
Google har just gett ut den senaste verionen av Chromecast, som är en film- och tvspelare koncentrerad kring Android-telefoner. Chromecast har fått en bättre Wi-fi än den tidigare verionsn samt en app som förbättrar sökningar av tv-shower coh film. Den stora fördelen med Chromecast jämfört med de andra produkterna är att de inte tar upp mer plats än ett vanligt USB-minne, och att man använder sin mobiltelefon som fjärrkontroll.
 
Roku 4 (ca. 129 €)
Rokus senaste verion kom ut i slutet av oktober och ger tillgång till 2 500 tv-kanaler med fler än 300 000 film och tv-serier. Bildkvaliteten är 4K, den bästa kvaliteten du kan få. Roku är fylld med smarta funktioner som t ex ”Hitta fjärrkontrollen”, vari fjärrkontrollen själv berättar var den är – eller du kan tala med din fjärrkontroll som därefter stremar det du har bett den om. Roku fungerar med mobiltelefoner, surfplatta och tv.
Vad är streaming?
Utbudet av streaming-tjänster har aldrig varit större och det är lätt och billigt att använda dem. Men vad betyder det, det där streaming?
Streaming betyder egentligen bara att hämta ned data från en anna dator till din dator, smartphone eller surfplatta, utan att innehållet spara. Alltså, du tittar på film eller lyssnar på musik utan att det faktiskt befinner sig på din hårddisk. Vanligtvis talar man om tv, tv-serier och film, när man talar om streaming, men det går också att anmäla sig till tjänster som streamar musik, spel och böcler.
Det kan vara gratis att streame, t ex via biblioteket, men du kan också teckna abonnemang på tjänster varmed du får fri tillgång till tv-serier, musik och böcker.
 
Populära stremingleverantörer av tv
Netflix är nog världens mest populära leverantör av film och serier men det finns också Hulu Plus och Amazon Instant Video samt ett hav av andra, med vilka du för ett fast belopp i månaden får tillgång till tusentals filmer och serier, som du kan se när du vill.
Annars finns det ju alltid gratistjänster som du kan streama direkt till din tv, bland annat YouTube, med allt som hjärtat bevär, Funny or Die, som är fyllt med komedier, Twitch for gamers samt Vevo för musikfantaster.
 
Av Michael Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.