Netflix – Se film, när du vill!

Netflix - Se film, när du vill!

online

Film och serieportalen Netflix, som har tagit större delen av världen med storm, har nu funnits tillgänglig i Spanien i drygt en månad. Men vad är Netflix egentligen, hur kan du använda det och hur får du det?

Vad är Netflix?
Netflix är en tjänst som ger dig laglig tillgång till hundratals filmer och tv-serier via internet. Det enda du behöver är en internetuppkoppling med rimligt bra kvalitet och ett användarnamn till Netflix.com.

Netflix har ett stort utbud av filmer och ett hav med bra tv-serier att välja mellan. Dessutom är många av tv-serierna exklusivt producerade för Netflixs användare. Det är bland annat serierna Narcos, Sense8 och Marco Polo, som alla är välproducerade serier med bra skådespelare. Men var försiktig! När man väl börjar följa en serie finns det risk att man tittar på hela säsongen utan avbrott.

Netflix kan användas på alla sorters skärmar som Smart TV, spelkonsoler, Chromecast, surfplattor, iPad, Apple TV m.m. Tillsvidare är Netflix oerhört flexibelt med hänsyn till bandbredd, så det går att se film och serier utan att ha den bästa internetuppkopplingen. Många av Netflix film och tv-serier har dessutom undertexter på många språk.
 

Ett par bra filmer producerade av Netflix

online-beast
Beasts of No Nation
Netflix första film som handlar om en ung man som kämpar för att överleva medan hans land ligger i krig. Filmen baseras på boken med samma namn och har vunnit flera priser.
online-mccullin
McCullin
Stark och gripande dokumentärfilm om världens kanske mest betydelsefulla krigsfotograf genom tiderna. Don McCullin berättar själv on sina upplevelser i världens brännpunkter.
Netflix är lätt att starta. Det enda som krävs är som sagt en internetuppkoppling och ett Netflix-abonnemang. När man är registrerad som användare är det bara att börja välja vilken film eller tv-serie som man vill se, luta sig tillbaka i soffan – och trycka på ”Play”.

Vad är inte Netflix?
Netflix har många serier men inte alla, t ex kan man inte se populära serier som ”Game of Thrones” eller gamla klassiker som ”Dharma and Greg”. Det samma gäller för film. Utbudet är stort men inte komplett. Det saknas riktigt många filmer, som löpande läggs till. Men detta är en medveten strategi från Netflix sida när de startar i ett nytt land. Utbudet av film och serier är inte heller samma i alla länder, så det är inte säkert att du kan titta på samma filmer som dina vänner i andra länder.

Hur får jag Netflix?
Alla som har internetuppkoppling och kontokort kan få Netflix. Registrera dig på deras officiella hemsida (Netflix.com) med ditt kontokort och så är det bara att börja. Första månaden är gratis, och efter det kan du avanmäla dig när du vill.
 
Vad kostar det?
Det finns flera abonnemangsvarianter att välja mellan. Den billigaste i Spanien kostar 7,99 euro i månaden och ger tillgång till en skärm i standard bild- och ljudkvalitet. För 9,99 euro kan du streama två olika filmer i hög kvalitet till två apparater samtidigt. Och för 11,99 euro kan du streama fyra olika filmer i ultrahög kvalitet till fyra olika apparater samtidigt.
 
Tips och trix till Netflix
Netflix Spanien riktar sig till spanjorer så alla filmer har synkroniserat spanskt tal, som dock går att byta till originalspråk. Samtidigt kan man själv bestämma om filmen ska ha undertexter eller ej och på vilket språk undertexterna ska vara.
Undertexternas utseende kan man också finjustera efter eget behov. Går man in på sitt konto och väljer ”Undertexter utseende” kan man bestämma skrift, storlek och färg – och om texterna ska ha bakgrundsfärg. Under inställningar kan man även aktivera ”föräldrakontroll” så att ens barn också kan använda sig av Netflix utan att ha tillgång till film och serier som riktar sig till en äldre publik.

Konkurrenter till Netflix

Netflix är kanske den mest populära och största tv-streamingtjänsten för stunden, men det finns många alternativ. Här i Spanien finns t ex: wuaki.tv, TotalChannel och Nubeox, som på många sätt och vis fungerar som en gammeldags videobutik, där du hyr en film som du sedan kan streama, när du vill. Finns inte filmen på Netflix hittar du den nästan garanterat på Wuaki.

 

Av Michael Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.