abba

Stötta cancerhospicet Cudeca – och få samtidigt en konsertupplevelse du sent ska glömma. Så låter uppmaningen till alla när Europas bästa Abba-tributband spelar på borgen i Fuengirola, till fördel för Cudeca, den 16 april.

År 1999 ställde de upp i en talangtävling i svensk tv. Två år senare uppträdde de inför tusentals människor på världens främsta koncertarenor. Camilla Dahlin och Katja Nord harsjungit tillsammans sedan de var tonåringar, men att de skulle bli världskändisar på att efterlikna, sjunga och uppträda som de två Abba-personligheterna, Agnetha Fältskog och AnniFrid Lyngstad, hade de aldrig vågat drömma om.

”Vi började helt från botten, men fick bra stöd från Benny Andersson och Björn Ulvaeus, som trodde på oss. Projektet började ta form när Owe Sandström, mannen bakom Abbas kostymer och scenshow, involverades i projektet”, förklarar Camilla och Katja, som skapar Abba-tributbandet Waterloo tillsammans med musikerna Mats Hedén och Anders Hedin.

Världen runt

2001 blev året då Waterloo slog igenom på riktigt. Bandets storslagna konsertprojekt ”The Show – a Tribute to Abba”, som innehöll alla de största Abba-hitsen tillsammans med en symfoniorkester och en fantastisk scenföreställning, blev oerhört populär bland världens alla Abba-fans. ”The Best Abba Since Abba” lät det från Abbas officiella internationella fanclub. Konsertprojektet blev så populärt att bandet nu uppträtt för över två miljoner människor i 38 olika länder, fördelat över fem kontinenter.

”Allting har varit som en fantastisk resa. Och allt pekar på att den också kommer att fortsätta”, säger Camilla och Katja. De hade aldrig vågat drömma om att de skulle uppträda för fulla hus på så kända arenor som Hollywood Bowl, Royal Albert Hall och Wembley Stadion. Under en konsert i Sao Paolo i Brasilien för några år sedan kom det 80 000 människor.

”Det gick helt enkelt inte att förstå. Men det visar tydligt att Abba lever. Vi är glada och stolta över att få vara med och hålla legenden levande”, avslutar de två Abba-tjejerna. Den 16 april för de legenden med sig till Castillo Sohail i Fuengirola. Det blir deras första konsert någonsin i Málagaprovinsen.

__________

Kort om Cudeca

Cancerhospicet Cudeca har sedan starten 1992 tagit hand om fler än 9 000 cancerpatienter på Costa del Sol. En del får boende på Cudecas hospice i Benalmádena medan andra får den dagliga vården och omsorgen i deras privata hem. Alla cancerpatienter kan söka hjälp hos Cudeca, oavsett kön, ålder, religion och nationalitet. Bara under der senaste året har Cudeca tagit hand om över 1 000 patienter. Och antalet ökar varje år. Därför har cancerhospicet behov av fler resurser. Bara 8 procent av Cudecas budget kommer från statliga bidrag. Hela 92 procent kommer i form av privata donationer, second hand-butiker och många välgörenhetsevenemang.

__________

Biljettpriser och försäljning
Biljetter till konserten kostar:
Ståplats 18 euro och sittplats 25 euro.
Biljetterna kan köpas hos:
Fuengirola: UniOptica – Café La Vida
Los Boliches: Danscan Försikring
Mijas: Vitamina – Private Investment
Marbella: Nykredit
Öster om Málaga: Maddie 686 72 23 49
Mer info fås genom: henrik@eventhuset.es / 670 63 57 86
På Castillo Sohail kommer det att finnas barer med dryck och tilltugg, dessa öppnar kl. 18.30.
Konserten arrangeras av den skandinaviska organisationen Make Help i nära samarbete med Cudeca och Fuengirolas kommun.

__________

Vackra Castillo Sohail
Den gamla medeltidsborgen i Fuengirola hör till Andalusiens vackraste konsertarenor. Men så har det inte alltid varit. Castillo Sohail har varit hårt medtagen av historiens krig och bombats så illa att den nästan jämnades med marken. Därför var borgen länge i privat ägo under 1800- och 1900-talet, då staten inte hade någon använding för ruinerna. Men 1989 kom Castillo Sohail att återigen ligga i kommunens händer och åren mellan 1995-1997 restaurerades den, varvid den också delvis återuppbyggdes. Nu för tiden hålls det ca tio till tolv konserter på Costillo Sohail varje år samt en rad andra kulturella aktiviteter.

__________

Paul Maxwel & Sandi
Det blir massvis med underhållning och bra musik på Castillo Sohail hela kvällen den 16 april. Klockan 19.00 uppträder danska Sandie Ann Nielsen med sitt band Auralyn Waves. Sandie kommer att sjunga det bästa av sin egen musik kombinerat med coverlåtar i en mix av rock, funk och soul.
En timme senare går Paul Maxwel – även kallad The Piano Man, upp på scen. Paul Maxwel spelar fast på de bästa ställena i Marbella och har flera gånger uppträtt med promenenta namn som Lionel Richie, Gary Moore, Michael Bolton och Ricky Martin. Paul Maxwel spelar bland annat det bästa från Elton John, Luis Armstrong, Tom Jones och Tina turner i kombination med sin egen musik. Allting fint ackompanjerat av sitt fina vita piano.

Av Henrik Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.