”Somos Málaga”: Ny turistvideo ute

”Somos Málaga”: Ny turistvideo ute

somos malaga
 

En videofilm har fått till syfte att lyfta fram Málaga som Spaniens främsta turistdestination. Projektet heter ”Somos Málaga” och består av 50 berömda personer från Málaga, som visar upp stadens vackra platser.

 

Videon är gjord som en rundvisning i Málaga, sedd från luften, och börjar vi stranden Malagueta, där den första man möter är Antonio Banderas.

Därefter fortsätter turen vidare med en imponerande utsikt över Málagas stadskärna och tar med publiken till de olika museerna, förbi den fina trädgården Jardín Botánico, en liten cykeltur och in på Málagas inbjudande frukt- och gröntmarknad.Filmen visar också fram stadens traditionella händelser som la feria, påskprocessionerna, filmfestivalen, Calle Larios samt hur en kaffe serveras i staden. Resan fortsätter sedan över katedralen och vidare mot Muelle Uno med det nya pariserhjulet i bakgrunden för att fortsätta till Teatro Cervantes och vidare till Baños del Varmen vid Pedregalejo och El Palo, där det serveras de för området typiska sardiner på spett. På toppen av den gamla borgruinen Castillo de Gibralfaro möter vi den kända sångerskan La Marí från gruppen Chambao och på den romerska teatern spelas en klassisk konsert. Ett annat tema i videon är sport, varför resan också tar vägen förbi La Rosaleda, gröna golfbanor och två kända basketspelare, Carlos Cabezas och Berni Rodríguez, är också med.

Videon har producerats och regisserad av Fernando Ramos, tv-producent och journalist från Málaga, och är 5 minuter och 4 sekunder lång. Den är en liten aptitretare som är resultatet av en idé som började för tre år sedan. Och äntligen är den färdig, det har nämligen tagit lång tid att få ordning på allting.

”Denna video är frukten av många månaders arbete och nu återstår det för publiken att säga det sista ordet”, sa Ramos efter att filmsnutten ”Somos Málaga” släpptes. Det är ett nytt digitalt visitkort för Costa del Sols huvudstad och en del av den turiststrategi som staden har tagit fram, som såhär långt har varit en riktig succé.

Under de senaste tio åren har tillströmningen av turister ökar med inte mindre än 127 procent och i dag är Málaga den stad i Spanien som har störst tillväxt inom området. De guidade turen slutar där den börjar, nämligen med Málagas favorit nummer ett; Antonio Banderas, som avslutar med att säga: ”Sí, somos de Málaga” (Ja, vi är från Málaga). ”Somos Málaga” (Vi är Málaga).

Se videon här: https://www.youtube.com/watch?v=FllLmMaD2ZQ

Av Christine Petersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.