Roten till det onda – vi ska djupare
medical thermography
 

Han hade haft ont i ryggen i över 20 år och smärtorna i länden och ned mot svanken blev bara värre och värre. Han hade flera gånger besökt specialistläkare, tagit röntgenbilder, gjort ryggövningar, fått behandling hos osteopat, kiropraktor m.m. Hjälpen var kortvarig innan smärtan återigen gjorde sig påmind.

Viljan att göra någonting åt smärtan fanns där. Han var i 60-årsåldern, aktiv – både fysiskt och i sitt företag. Han tränade på gym, simmade och åt relativt nyttigt. Han var van att arbeta under stress, vilket han gjort i många år, och hans inställning var att ”det onda ska bara bort”. Han villa gärna ”fixa” bort smärtan. Och vem skulle inte vilja kunna göra det? Ingen av oss vill väl ha ont.

Mannen kom in till kliniken och vi undersökte honom från alla håll och kanter. Blodprover visade tecken på att det fanns en inflammation i kroppen, hans D-vitaminnivå var allt för låg och med hjälp av medicinsk termografi kom vi närmare målet. Det visade sig att han hade en inflammerad tand. Någonting han inte visste om själv. Och trots att han hade varit hos tandläkaren flera gånger och tydligen fått tanden ”reparerad” för mindre än ett år sedan fanns det en djupt liggande inflammation. Så han gick till tandläkaren igen. Denna gång gick de ned i roten och tanden drogs ut. Det visade sig finnas en hel del inflammationer runtom tanden. Någonting sådant kan verkligen ställa till det för kroppen. Det sliter på immunförsvaret och tär på D-vitamindepåerna. Och precis att vi vet att det finns zoner ibland annat fötterna, i örat, i iris och i ansiktet som avspeglar organens funktioner representerar också varje tand ett organ eller en kroppsstruktur.

Hans rygg var full av inflammationer i muskler och leder, speciellt i ländryggen. Det visade sig att det fanns tryck på nerverna i höger sida av ländryggen, därav den ständiga smärtan. Detta förklarade att han trots antiinflammatoriska tabletter, Ibuprofen, som hans mage inte tålde, samt gym, övningar och diverse behandlingar inte fått någon långsiktig smärtlindring.

Bilder av rygg och tänder
Vi satt honom på antiinflammatorisk kost: Tillskott av råmjölk, L-arginin och gojibär. Han fick akupunktur utan nålar – ljusterapiplåster. Han hade ca tio plåster varje dag. Vi träffade honom igen efter två månader. Då kunde han överhuvudtaget inte känna någon skillnad! Men vi kunde se den. Termoscanningen visade en markant förbättring i hans rygg. Inflammationen upp och ned längs ryggraden hade minskats med 75 procent. I länden var den dock oförändrad, och det var där han hade ont. Dagliga antioxidanter, inflammationsminskande kost och kosttillskott hade i alla fall haft effekt – även om han själv inte kunde märka det. Och det är ju mycket intressant, att vi kan mäta det med medicinsk termografi.

Då inflammationen hade minskat i hans rygg kunde osteopaten börja. Och så startade det. Redan efter tre behandlingar började kan känna en förbättring och i skrivande stund är han i gång med en rad behandlingar och smärtan avtar, om än långsamt.

Tack till vår klient för att vi får använda dessa bilder som ett exempel på att det krävs en djupgående insats för att hitta roten till det onda och därefter göra någonting åt det. Det lönar sig att gå på djupet och vi är stolta över att ha dessa verktyg i vår klinik. Och tänka sig, hans infekterade tand hade relation till smärtorna han hade i ryggen!

Läs och se mer om medicinsk termoscanning på: www.vitafakta.es

Av Dr. Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.