Bodytalk – om det lymfatiska systemet och en alldeles unik dränering

Dela

bodytalk
 
Sjukdomsframkallande ämnen som t ex bakterier, virus, gifter och cancerceller. Ett välfungerande lymfsystem fångar upp och eliminerar dem!
 

Att lymfsystemet inte får speciellt mycket uppmärksamhet är någonting som jag inte förstår. Vi tänker knappt på de med mindre att det finns en sjukdom i själva systemet. Och hur ofta går du till t ex en lymfspecialist? I det konventionella hälsosystemet finns det ju annars specialister så att det räcker och blir över…

I BodyTalk-sessioner dyker ofta lymfsystemet upp hos klienterna och som tur är har jag under min utbildning fokuserat mycket på just denna livsviktiga del av vår fysik (lymfkörtlarna, kompositionen av lymfvävnad och själva systemets struktur och funktion), och erbjuder även The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD) – BodyTalks egna, speciellt effektiva lymfdränering, som man kan få som separat behandling eller i kombination med en BodyTalk-session. VMLD kan göras på bar hud, med kläderna på eller energetisk. Det väljer klienten.

Lymfsystemet är avgörande för kroppens hälsa
Lymfsystemet samlar upp mellanrumsvätska, t ex blodprotein som säkerställer blodets optimala tjockhet (många blodförtunnande läkemedel kan undvikas…). Det skyddar kroppen mot sjukdom genom att producera lymfocyter och antikroppar, genom att förhindra sjukdomsframkallande organismer från att cirkulera i kroppen, hålla en hälsosam vätskebalans (i vilken näringsrik och syrerik vätska förs in i cellerna – och ut igen (med slaggprodukter) när den har gjort sitt arbete) och hjälper matsmältningen genom att absorbera fett och motverka infektioner. Och så tar det upp lipider (viktiga biologiska fettämnen) från tarmen och transporterar ut dem i blodomloppet.

Mellanrumsvätskan, som tas från blodbanan, blir lymfa först efter att den har tagits upp av lymfkärlen. Den består av 90 procent vatten och 10 procent upplösta ämnen som proteiner, cellrester, gaser, hormoner m.m. Via lymfkärlen leds mellanrumsvätskan sedan vidare genom lymfkörtlarna tillbaka till hjärtat där lymfan tas upp i blodbanan igen. Lymfkörtlar som finns i nästan hela kroppen (bland annat i hals, armhålor, bröst, buk och ljumske) producerar och lagrar vita blodkroppar, och är således en viktig del av immunförsvaret. Även B-celler, som tillverkas i benmärgen för att producera specifika antikroppar mot infektioner, når deras hela potential i lymfkörtlarna (och i mjälten).

Brist på rörelse i vätska kan leda till allt från celluliter till cancer
Om mellanrumsvätskan inte upptas av lymfkärlen ligger den i stället still, likt ”gölar” i kroppen. Det kan ge ödem och svullnad i t ex mage, ben och händer. Stillastående vatten är en perfekt grogrund för bakterier och det är just här som BodyTalks speciella lymfdränage kommer in i bilden. För att få kroppens vävnad att ta upp syret och det näringsrika blodet är det nödvändigt att först dränera lymfa fylld med cellrester och överskottsvätska.

Varje dag är det två till tre liter vätska som inte sugs tillbaka i det kardiovaskulära systemet, någonting som alltså lymfsystemet måste ta hand om. Och om systemet då inte fungerar optimalt ligger vätskan kvar i kroppens mellanrum och cellerna drunknar. De dör, precis som personen tillslut kommer att göra.

Boosta kroppen och sinnet med en höststädning
VMLD är en säker, effektiv (energetisk) och skonsam (fysisk) BodyTalk-teknik som aktiverar lymfkärlens absorberingsförmåga så att överskottsvätskan kan dräneras ut ur kroppen. Immunförsvaret får en kick och tekniken är viktig för organens funktion, hormonnivåerna, allmänna kroppsenergier, cirkulationssystem, andningsorgan m.m. och tekniken betyder, kanske lite otippat, som regel mycket för klientens mentala balans. Detta då undertryckta känslor, aktiva minnen och fastlåsta övertygelser ofta ligger och skvalpar runt i kroppens mellanrumsvätskor och således stör både fysiken och humöret.

Känner du dig uppsvälld, trött eller ofta andfådd? Har du mensvärk, förstorad prostata eller ödem efter t ex en bröstcanceroperation? Eller vill du kanske bara boosta ditt immunförsvar inför vintern? Eller varför inte skämma bort dig själv med en härligt avslappnande behandling som gör dig lätt, glad samt ger dig energi? Boka då en tid hos BodyTalk Torreblanca.

Vill du boka tid för en session eller ha mer information om BodyTalk, är du välkommen att tinga mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.