Från att ha stått i spetsen för glada amatörer i Alhaurín de la Torre rycker den förre La Liga-spelare Romero nu upp som chefstränare.

Vi träffades första gången i maj 2002. På Estadio La Rosaleda, innan den senaste ombyggnationen.
Den då 25-åriga Marcelo ”Gato” Romero, flitig mittfältare, mötte upp till en intervju tillsammans med sin landsman från Uruguay, den temperamentsfulla anfallaren Dario Silva. Det blev min första artikel till En Suecos systertidning La Danesa.
 
Inte bara var de två nyckelspelare för den legendariska Málagatränaren, nu 80-åriga Peiro med en framstående aktiv karaktär i Atlético Madrid, Torino och Inter, utan de vältrade sig också som fasta spelare i Uruguays landslag. Den lilla sydamerikanska nationen skulle spela sin första match i VM i Sydkorea. Därav intervjun med dessa två.

På prov

Utöver ett hej på en restaurang i Fuengirola en nyårsafton har jag inte träffat Romero sedan dess. Nu skakar vi hand på arenan Ciudad de Málaga Stadium efter en träning för Málaga CF:s La Liga-lag. Alltid leende och på glatt humör kommer den nu 40-åriga Marcelo Romero fram för att hälsa och för att fotograferas.
 
Anledningen är att han hyrts in som chefstränare i Málaga efter att den 62-åriga Juande Ramos plötsliga och överraskande avgång efter bara sju månader i tjänst. Ett elddop för Romero, som tidigare bara stått i spetsen för amatörlaget Alhaurín de La Torre och senast som assisterande tränare i Málaga CF under både Juande Ramos och Javi Gracia, som också lämnade klubben lite oväntat.
Resten av La Liga-säsongen får den hjulbenta sydamerikanen se som prövotid, för hans kontrakt sträcker sig bara fram till juni.

Inte ett misstag

”Jag vet att det fanns andra namn med på listan när det skulle hittas en ersättare till Ramos”, säger Romero och fortsätter: ”Men klubbägaren shejk Al-Thani visste vad han ville. Han vet hur jag jobbar med spelare så jag tror att han har fattat rätt beslut. Jag är tacksam för hans förtroende och jag är säker på att jag kan leda projektet vidare.” El Gato fortsätter: ”Jag jobbar hårt. Det har jag alltid gjort, både på och utanför planen. Och så vill jag fortsätta. Jag vet att många tvivlar på huruvida jag kan leda Málagalaget till framgång. Någonting som ger mig en extra dos motivation. Jag kommer att göra mitt bästa för att bevisa att de inte fattat fel beslut när de valde mig till cheftränare.”
 
Romeros egna aktiva karriär bjöd på bland annat 130 matcher för Málaga CF med ett tråkigt avslut i den nordamerikanska klubben Carolina Rail Hawks. En skada gjorde att han inte kunde fortsätta och karriären var slut. Nu är han i stället ”fit for fight” som chefstränare.
 
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.