Fotbollsbetting i Spanien

(”F C B” (CC BY-ND 2.0) av HUSSA!N.)

La Liga är en av världens mest följda fotbollsligor. Det finns fans både i USA och Asien, och nationerna slåss om att få de spanska topplagen att komma och spela vänskaps- eller försäsongsmatcher hos sig. Spanjorerna är verkligen bortskämda med att få följa bra fotboll och har fostrat mängder av duktiga fotbollsspelare. Det är därför inte konstigt att fotbollsbetting har blivit så stort som det är.

Vadhållning på sport går långt tillbaka inom spanska kultur. Man har genom åren spelat på allt ifrån tjurfäktning till tennis, men eftersom fotboll har kommit att bli en av landets största och mest populära sporter är det i nuläget just fotbollsbettingen som tar upp störst rum. Precis som i flera andra europeiska länder har betting och spel gått online, men det finns fortfarande kvar några få spanska spelombud. Där kan man fortfarande gå in och lägga sitt bet, samtidigt som man kan sitta ned och titta på matchen vid ett skrangligt bord och sippar på kall sangria. 

Dominerar online

Det är online som det mesta spelandet tar plats. I Spanien har man ett licenssystem, som liknar det Sverige ska införa nästa år. Det är en noga övervakad marknad som följer ett strikt regelverk för att garantera ett säkert spel. Det finns flera internationella speloperatörer som är verksamma i landet, men deras webbadresser måste sluta med den spanska ändelsen .es, istället för exempelvis .com eller .se. 

 

 

real

 

(”Liga” (CC BY 2.0) av tpower1978.)

I övrigt är det ingen större skillnad på bettingsajterna i Spanien och säg i Sverige. Man granskar oddsen och placerar sina bets precis på samma sätt. Ytterligare en fördel med att betta i Spanien är, i alla fall om man är EU-medborgare, att det råder samma villkor som i det egna landet. Vinsterna är skattebefriade, och man har rätt att spela på godkända sajter förutsatt att man har registrerat sig som kund. Man har även rätt att ta del av erbjudanden, men för att spela med rätt bonus är det viktigt att man läser igenom villkoren. Flera bettingsajter erbjuder nämligen också andra spel, så man måste kontrollera att alla bonusar och erbjudanden man får går att använda för spelet man vill spela.

Säsongen 18/19

Det är en spännande fotbollssäsong La Liga går till mötes. Återigen är det fokus på lagen Atletico Madrid, Real Madrid och Barcelona, varav det sistnämnda är regerande mästare. Men det har skett stora förändringar i lagen, varav Ronaldos flytt från Real Madrid till Juventus har varit den största snackisen. Klubben har även bytt tränare, då Zinedine Zidane plötsligt meddelade att han skulle sluta efter Champions League-segern. Han har nu ersatts av Julen Lopetegui. Barcelona har i sin tur tappat Paulinho och Andres Iniesta, men har värvat spelare som Malcom, Vida och Lenglet. Samtidigt har de superspelaren Messi kvar i laget. 

I skrivande stund har det bara spelats 3 matcher mellan de 20 lagen, och det är hittills bara Real och Barca som har vunnit alla sina matcher. De ligger nu på en delad förstaplats med 9 poäng. 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.