Rafael Serrano – en pionjär inom hållbart bygge

Rafael Serrano – en pionjär inom hållbart bygge

En dröm om en bättre värld och härliga bostäder, skapade med hänsyn till hållbarhet i alla material
Att möta Rafael Serrano är en speciell upplevelse för hans engagemang och iver kring hans nya projekt är stort och man kommer snabbt in på hans filosofi. Rafael Serrano vill nämligen skapa ett hus med själ, samt med en hållbar och energisnål design.
 
Rafael Serrano själv kommer till mötet med En Suecos utsända i en hybridbil och berättar att han gärna köper ekologiska grönsaker samt undviker att slösa med resurser. Han sorterar också sina sopor (även när han är på besök hos sin svärmor och ser han t ex plast i fel sopbehållare så sorterar han det rätt) och så tar han hänsyn till miljön i den grad det är möjligt för honom.
 
Så att möta denna pionjär är ett nöje och att se 3D-foton av den kommande villan är en fröjd för ögat. Bygglovet finns på plats, byggandet har börjat och det förväntas stå färdigt hösten 2019.
Villan som byggs just nu, i bergen precis bakom La Cala Golf, är den första av två planerade, tillsvidare. Villan är ritad av arkitekten Lis Melgarejo från Marbella, som samarbetar med Rafael Serrano. Hon har skapat en design med själ, vari materialen som används också har själ. Hela leveranskedjan är nämligen kontrollerad för hållbarhet. T ex är vattenkranarna tillverkade under kontrollerade förhållanden med minimal förorening och påverkan på naturen m.m.
 
Under projektet har ingenjörerna hela tiden fokuserat på att hitta samt implementera den senaste teknologin och även om byggandet är i full gång är projektet en dynamisk enhet. Så skulle det dyka upp nya produkter på marknaden som är bättre än de planerade, rent miljömässigt, ändras parametrarna så långt det är möjligt. Ett exempel på detta är att Rafael Serrano för ett par veckor sedan valde att ändra hålmursisolering i huset från polyeten till en cellulosaprodukt, som är mer hållbar och bättre än det första valet.
 
Tittar man ut genom de stora fönsterpartierna och njuter av utsikten mot den vackra naturen passerar ens blick genom speciella fönster som om sommaren håller värmen ute samt kylan inne och det motsatta om vintern. Mellanrummet mellan glasen är fyllda med Argongas och genom att använda Sismo-isolerings- och konstruktionssystem finns det inte heller några termiska broar i bygget, vilket många gånger gäller vid andra nykonstruktioner.
Det hela är väl genomtänkt och ingenting har lämnats åt slumpen. Huset har två värmekällor och solenergi ingår naturligtvis i projektet liksom att villan har balanserad ventilation installerad. Huset lever och andas samt kan styras via ett Domotica-system.
 
När Rafael Serrano får frågan om vilka tre saker en köpare kommer att värdera är svaret: design, effektivitet och att villan är mycket mer än bara en villa. Den är ett hem som lever och andas med naturen samtidigt som den är byggd med hänsyn till naturen.
 
Det har tagits hänsyn till varje enskild detalj och som Rafael Serrano säger: ”När huset är färdigt och du kliver innanför dörren kommer du att känna att allt bara är bättre!”
 
Vill du få kontakt och se var ditt framtida hem i solen skulle kunna ligga är du välkommen att titta förbi. Försäljningskontoret är bemannat vardagar mellan kl. 10.00 – 18.00 eller enligt avtal.
Tel. +34 646 628 444
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.