Vad går du och tänker på Denise Lopez?
Hon började som dansare och bakgrundssångerska till Dr. Alban, Melodie MC och Culture Beat varefter karriären som sångerska tog fart. Då kände vi henne som DeDe och hennes första album blev inte bara en hit i Sverige – på bara en månad sålde den guld i Japan! När Michael Jackson spelade i Göteborg 1997 var hon den enda svenska artisten som agerade förband innan han gick på scen och två år senare sålde hon ut två konserter i rad på Tokyo Dome.
Sedan dess har karriären bara fortsatt; singlar och album, konserter i Europa och Asien, och inte att förglömma samarbete med Pras Michel, som hon även arbetar med i år. Ett annat aktuellt samarbete är det med MC Lyte, med vem hon släppte en låt med så sent som den 23 mars 2018 och som låg topp #5 på den amerikanska pop radiolistan.
När man tror att man inte kan göra mer så överbevisar Denise det – hon är nämligen även framgångsrik producent, hon har nyligen signat sin första artist, samt DJ, både i Sverige och internationellt, bland annat så spelade hon på Nikki Beach och Oliva Valere i Marbella förra sommaren. Och hon fortsätter oförtröttat att utveckla sina två bolag – ett för musik och gig och ett för studion och skivbolaget vari hon är delägare med 50 procent.
 
Men inte heller det är allt; nyligen rekryterades hon som Main Ambassador av Sprinkle, för att lyfta bolaget till nya höjder!
 

Du har nått fantastisk framgång yrkesmässigt i en bransch som är mansdominerad. Har du märkt att du bemöts annorlunda för att du är kvinna, t ex som DJ och producent?

Ja, absolut har jag det! Men mer på ett positivt sätt. Många män blir förvånade över det jag har gjort helt på egen hand och ser inte mig som ett hot utan som en tillgång. Det är många män som hör av sig till mig och vill inleda ett samarbete. Jag tror det främst handlar om min egen inställning och öppenhet mot människor överlag. Jag anser inte att en kvinna ska få fler jobb baserat på att hon är kvinna, utan för att hon är duktig. För mig handlar det inte om kön utan om skills.
 

Det är nästan omöjligt att göra en kort presentation om dig, du är väldigt företagssam. Vad driver dig?

Min passion för musiken driver mig och min hunger efter att hela tiden lära mig något nytt. Livet är fullt med möjligheter och även om jag har varit med länge i branschen så ändras den hela tiden och då är det viktigt att ligga steget före. Jag är en doer och väntar inte på andra ska ge mig möjligheter. Jag är med och skapar dem och jag fångar dem.
 

Du är inte bara en affärskvinna, du har också familj. Hur hinner du med?

Jag är ensamstående mamma till en pojke på snart 8 år. Allt går om man vill. Jag stod på scenen höggravid tre dagar innan förlossningen och igen en månad efter. Min son är berest och en trygg kille som älskar musik. Allt handlar om planering och glädjen i det jag gör. Eftersom jag har eget bolag så bestämmer jag mina tider själv.
 

Delar av den stundande sommaren kommer du att spendera i Marbella. Vad lockar dig här på Costa del Sol och blir det kanske husköp?

Det som lockar är framförallt värmen. Jag är född i Mexiko och är både svensk och mexikansk medborgare. Men det är lång resväg dit. I Spanien bor min syster och hennes familj då hon är gift med en spanjor. Jag har många vänner i just Marbella och på min farmors sida har vi rötter från just Málaga. Just nu känner jag av olika områden och om jag slår till och köper bostad vill jag vara säker på att det är just där jag vill ha mitt andra hem. Jag tänker: ’Du kan alltid ändra på insidan av ditt boende men aldrig läget’, så det är viktigt för mig. Men på något sätt känner jag mig hemma på Costa del Sol.
 

Vad går du och tänker på just nu?

Just nu är jag redo för att åka till en spelning för ett stort event för fotografen Lennart Nilsson och hans utställning för Eklöw Event, så jag funderar mer på vad jag ska ha på mig. När det gäller klädval är jag alltid spontan och går på min känsla.
 
 
 
 
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com. Fotograf: Filip Cederholm

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.