Övernattning


Precis bredvid Djurlyckoland ligger ett litet lanthotell som heter Balneario Aguas de Villaharta. Här övernattar En Suecos utsända efter en dag på bondgårdsbesök. Hotellet ligger helt ensamt här i den mycket vackra dalen, nästan i alla fall, här ligger ju också Djurlyckoland.

 
Det är ett överraskande välskött hotell som man kommer till när man svänger av från grusvägen i Villaharta. Utanför ses det karaktäristiska pilgrimsmusselskalet, som visar att pilgrimsvandringen leder förbi här. Hotellet har bara 21 rum, fördelade över två längor – en modernare och en mer lantlig.

Hammam


För ett hotell som bara har 21 rum är deras hammam i världsklass. Detta har en naturlig förklaring. Hotellet har nämligen varit ”balneario”, vilket förr i tiden var ett spa och en rekreationsplats, som låg längs en sjö eller flod. Ja, på sitt sätt är detta fortfarande en balneario, för rekreationsmöjligheterna går helt klart inte att ta miste på. På klassiskt hammam-manér finns det en varm, en kall och en riktigt varm bassäng. Det är en ren fröjd att låta kroppen glida ned i den stora varma bassängen medan kvällssolen söker sig in genom de små öppningarna i den rustika muren samtidigt som det dricks te ur små marockanska teglas.
 
Kvällen rundas av med ett glas vin i restaurangen, vars meny är långt ifrån det lantkök som man skulle kunna tro erbjuds här.
Villaharta ligger 30 km norr om Córdoba, så på väg tillbaka till kusten passar det utmärkt med en avstickare till den vackra staden präglad av både det moriska och judiska arvet.
 
Trevlig utflykt!
 
 
1 Landidyl
Det är lantlig idyll för hela slanten här i den omoderniserade delen av hotellet.
 
 
1 hotel2
3 hammam-fotos: 
För ett hotell med bara 21 rum går deras hammam inte av för hackor.
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.