Vad går du och tänker på Mikael Jönsson?

Vad går du och tänker på Mikael Jönsson?

Mikael Jönsson har under sina år på Costa del Sol blivit mycket omtyckt, både som privatperson och i sin yrkesroll som kyrkoherde i Svenska kyrkan Costa del Sol. Hans dagar fylls med kyrkligt arbete, där han alltid finns nära församlingens medlemmar och andra, och när han inte arbetar snörar han gärna på sig träningsskorna och ger sig ut på en joggingrunda eller spenderar några timmar på gymmet. Viktigast av allt är trots allt familjen – hans fru Lena och deras två barn, som alla uppskattar vardagslivet med skola, vänner och allt annat som ingår i en barnfamiljs liv. I rollen som kyrkoherde finns Mikael alltid för församlingens medlemmar och andra. Det går inte att sticka under stol med att varmhjärtade Mikael Jönsson, med stark karisma och stora insatser, varit drivande i att bygga upp Svenska kyrkan Costa del Sol till den populära kyrka som den är i dag. Kyrkan var ju nedläggningshotad när Mikael och hans familj kom till kusten 2015, till att i dag fyllas till bristningsgränsen, både vardagar och speciella tillfällen som stundande lucia och jul.
 
Dock står Mikael i dag i en oviss period av sitt liv, som trots ett muntligt avtal om förlängd tjänst till år 2027 (det ursprungliga anställningsavtalet skulle utlöpa 31 december 2019) i våras fick besked om att SKUT tillbakavisar förlängningen, någonting som lett till en infekterad konflikt som blivit ett fall för tingsrätten i Uppsala.
 
Vad går du och tänker på just nu?
Att mycket i livet är ett val? Då blir allt mycket enklare: Lev och låt Leva!
 
Ser man tvisten mellan dig, kyrkoherde Mikael Jönsson, och SKUT utifrån ses en tvist mellan en arbetstagare och en arbetsgivare. Men hur påverkar situationen dig privat?
 
Den är där hela tiden. Jag ser den privat som något som både bygger och stärker min karaktär! Men definitivt något vi alla kunde vara utan. Förstår inte varför vi skall lägga ned så mycket tid på detta när världen ser ut som den gör!
 
Du har fått ett enormt stöd från församlingsmedlemmar och andra på bland annat Facebook. Vad betyder detta för dig?
 
Allt – både för mig privat, församlingsmässigt och för min familj! Jag ser församlingen på Costa del Sol som en ”extended family”. Vi är alla syskon på jorden – vi behöver varandra! Just nu behöver jag och min familj församlingen lite mer än vanligt, och vi känner oss burna!
 
Vi står inför jul denna månad, hur firar du jul och har du något måste på julbordet?
 
Firar gör jag hemma hos moster Marie här på kusten. På julbordet önskar jag Janssons frestelse och julmust!
 
Vad är ditt recept för en lycklig vardag?
 
Humor är lillebror till Tro! Humor och Tro – What more do you need : )
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.