Det är en bra fråga och en som vi ofta får!

Det är så att våra kroppar, under hela livet, producerar celler dygnet runt. Vart sjunde år har således alla kroppens celler bytts ut, så vart sjunde år har vi alltså ”förnyat” hela vår kropp. Så då kan vi gott och väl säga att kroppen är en levande mekanism – och ja, den är också biologisk!

Kroppen ska ha näring för att skapa celler, alltså byggmaterial. Våra byggmaterial får vi bland annat från vår mat, vilket innebär att vår mat ska innehålla det som kroppen behöver. Om den inte gör det, ja då sker en slags nedbrytningsprocess. Detta sker långsamt, men det sker!

Vår kropp har varje dag behov av näring bestående av: över 2 liter vatten – vatten använder vi överallt i vår kropp. Vi har behov av mineraler och spårämnen, bland annat för att hålla vår benstruktur intakt samt för att ha ett balanserat PH-värde. Vitaminer behöver vi bland annat för vår energiproduktion, vår tarm, vår ämnesomsättning och mind-set. Fett använder vi till våra nerver och hjärnceller, till förmågan att leva i nuet, till produktion av lyckohormoner, organ, till din vitalitet och energiproduktion.

När kroppen inte har de relevanta byggmaterialen skapas det obalanser och i värsta fall sjukdom.

Dessvärre är det så nu för tiden att halv- och helfabrikat med socker, fytinsyror i spannmål, kemikalier, förorenad luft, pesticider, kolsyra från läsk och mycket annat dränerar kroppen på mineraler och vitaminer. Alla dessa element bildar syra i kroppen. Kroppen använder mineraler och vitaminer för att basa, och därför blir det en ond cirkel om vi inte får de nödvändiga byggmaterialen.

Det mesta av vår frukt mognar i ett flyg på väg över Atlanten, och därmed innehåller den inte samma vitaminer som på den tiden när din gammelmormor levde.

Våra grönsaker odlas på stenull eller i mineralfattig jord och innehåller därför inte heller samma mängder vitaminer och mineraler som de en gång gjorde – och som din kropp har behov av.

Du kan räkna med att ekologiska grönsaker och frukter innehåller mycket mer näring än icke-ekologiska!

En av orsakerna är att våra grönsaker (och frukter) är levande mekanismer, som du och jag. Vi har alla behov av lite motstånd i livet, det gör oss starka – det är så vårt immunförsvar fungerar. När en bakterie eller ett virus kommer in i kroppen sätter immunförsvaret igång vår beredskap och när vi bekämpat bakterien uppdaterar kroppen vårt immunförsvar, och nästa gång som samma bakterie kommer in i kroppen så vet kroppen precis vad den ska göra. Och det är just därför som det gynnar oss människor att få feber en gång om året, för att uppdatera vårt immunförsvar och för att ”bränna” bort slaggprodukter i kroppen. Våra livsmedel behöver också motstånd från vind, väder, bakterier och svampangrepp för att hålla sig så starka som möjligt, och det är den näringen som vi vill äta.

Om du frågar mig är kosttillskott någonting mycket viktigt för att framöver säkra bästa möjliga bodyflow!

Dessvärre lever vi ett liv vari vi får in oerhört många fria radikaler i vårt system, eller där kroppen själv producerar det, för att det är för mycket syra i kroppen. Detta bidrar till en mängd obalanser och till slut kan det orsaka allvarliga sjukdomar som cancer.

De fria radikalerna får vi från friterad mat, förstörd olja, bränd mat, radioaktiva strålar, trafikföroreningar, kemikalier m.m. För att vi ska kunna skydda oss själva mot dessa fria radikaler måste vi bekämpa dem med antioxidanter. Om du delar upp ordet antioxidant så blir antioxidation. Om våra celler oxiderar blir de sjuka, varför vi ska tillföra massa antioxidanter varje dag.

Färgglada grönsaker och frukter är fyllda med antioxidanter – ju mer färg desto fler vitaminer – och alltså antioxidanter. Och så är det viktigt att du väljer det ekologiska!

Vi människor kan dessvärre inte själva bilda C-vitamin, som många djur kan, och därför måste vi tillföra det. C-vitamin finns i de flesta frukter och grönsaker, men det finns speciellt i citroner och bär. C-vitamin är en stark antioxidant som alltid varit känd för att hålla doktorn borta. C-vitamin boostar nämligen vårt immunförsvar och ger massa stöd.

Så vårt slutgiltiga svar är: Ja, du har behov av kosttillskott varje dag, en del mer än andra.

Du gör aldrig fel i att ta en bra vitamintablett och omega-3. Du kan köpa min egen vitamintablett på webbplatsen.

Vill du ge din kropp en energiboost och uppleva mer vitalitet och glädje i din vardag? 

Hos curra · me arbetar vi med helheten, kosttillskott, kost och laboratorietester. Det är nämligen så att du kan göra en hormonanalys och få reda på vari dina hormonbalanser ligger, och få en exakt behandlingsplan utifrån dina obalanser, din kropp och dina behov!

Boka Friederich för en hälsokonsultation som görs i Centro Sanum eller hemma hos dig själv, på: friederich@currame.com

Köp produkter här: currame.nordicvms.com

Varje månad har Friederich en gratis dag, då du kan komma till Centro Sanum i Centro Idea och fråga honom gratis om råd.

På återseende! 🙂

Chloe & Friederich

Har du frågor är du alltid välkommen att skriva dem till oss: info@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @curra.me.


Fakta:

Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser dig som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hör ihop! Tillsammans har de mer än 20 års erfarenhet av behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De har grundat currame-metoden, Health Mentor Utbildningen och Skapa naturlig (hormon)balans. 

Se mer på: www.currame.comhttps://www.facebook.com/currame/ och @currame0

Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.